News & Blogs

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen binnen AXI?

 

 

Ontdek al onze nieuwtjes en aankondigingen, zowel op technologisch als op business vlak.

 

Lees ook de handige tips en interessante insights die AXI consultants graag met u delen.

FLCS - AXI - Heusden Zolder
Nieuws

AXI is main partner van de Telenet Superprestige 2023-2024

Telenet Superprestige en AXI slaan de handen in elkaar voor het seizoen 2023-2024 dat op 22 oktober 2023 van start ging. AXI is één van de hoofdpartners van het oudste regelmatigheidscriterium in het veldrijden.

Boomi is integration technology partner van AXI
Blog

AXI kiest Boomi als nieuwe integratie technology partner

Sinds eind vorig jaar is AXI officieel Boomi partner. Waarom we deze keuze hebben gemaakt naast de integratie oplossingen van IBM, Gravitee.io en MS Azure en wat de mogelijkheden en voordelen zijn van Boomi vertellen we u in dit artikel.

Nieuwjaarsfeest AXI
Nieuws

AXI collega's vieren nieuwjaarsfeest 2024 in purple passion style

Op de tweede vrijdag van het nieuwe jaar vieren we met z'n allen het AXI nieuwjaarsfeest. Een hoogdag voor alle AXI medewerkers. Tijdens deze editie stond alles in het teken van PPP - Purple Passion Party.

GoldPartnerAward-Dell-AXI
Nieuws

AXI wint Dell Technologies 'Gold Partner Award 2023'

Onlangs kregen we het nieuws dat AXI genomineerd is als Gold Partner of the Year en Business Development Partner of the Year bij de Dell Technologies Partner Awards. Vandaag kunnen we met trots meedelen dat we de award voor 'Gold Partner of the Year' ook binnengehaald hebben. 

AXI Digital neemt InterIT en ITP Group over
Nieuws

AXI neemt InterIT en ITP Group over

AXI neemt InterIT en ITP Group, twee IT-services bedrijven, over. Door de acquisities kan AXI vandaag een nog breder scala aan IT-diensten aanbieden en haar klanten nog beter helpen met hun digitale transformatie.

AXI geselecteerd voor VITO ICT Infrastructuur 2023 raamcontract
Nieuws

AXI geselecteerd binnen het VITO ICT Infrastructuur 2023 raamcontract

Met trots delen we het nieuws dat VITO (de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) maar liefst 4 van de 5 percelen van de overheidsaanbesteding heeft gegund aan AXI. Voor de aankoop, huur of leasing van IT-infra en services kan de Belgische publieke sector beroep doen op de oplossingen, de expertise en de ondersteuning van AXI.

AXI op Trefdag Digitaal Vlaanderen 2023
Nieuws

AXI-collega’s wonen Trefdag Digitaal Vlaanderen 2023 bij

Op 26 oktober 2023 verzamelden onze collega’s bij Flanders Expo in Gent voor Trefdag Digitaal Vlaanderen. Dit jaarlijkse event, georganiseerd door de Vlaamse overheid, is het moment voor beleidsmedewerkers van verschillende overheden en lokale besturen en partners om elkaar te ontmoeten. Als technologiepartner wilde AXI hier niet ontbreken. Het werd een dag van ontmoeting en inspiratie!

AXI Retail Cloud Suite
Nieuws

AXI Retail Cloud Suite gebruikers racen tegen elkaar bij Oracle

Naar jaarlijkse gewoonte nodigde AXI de gebruikers van AXI Retail Cloud Suite uit om samen te sparren over de nieuwste functionaliteiten, afgelopen projecten en de toekomstige roadmap van het AXI RCS product. AXI-partner Oracle stelde haar locatie ter beschikking voor dit event.

AXI op Devoxx 2023
Nieuws

AXI-collega’s scherpen Java-kennis aan tijdens Devoxx 2023

AXI-collega’s Steve Van der Vliet (Integration Engineer en Teamcoach), Abdalla Al-Hamaideh (Java Developer) en Mattias Waem (Java Developer) bezochten op 4 oktober Devoxx 2023, het grootste Java-evenement van Europa. Samen met andere Java-ontwikkelaars van over de hele wereld ontdekten ze bij Kinepolis in Antwerpen de nieuwste trends, best practices en technologieën in de Java-wereld.  

AXI persbericht 2023
Nieuws

AXI Group zet nieuwe strategische stap om groeiambities waar te maken

De afgelopen jaren is AXI aanzienlijk gegroeid. Dat doen we voornamelijk via organische groei. Sinds de instap van investeerder Strada Partners deed AXI al enkele belangrijke overnames waaronder Tilroy, InterIT en ITP Group. De nieuwe gestroomlijnde groepsstructuur is een logische volgende stap bij de groeiambities van AXI.

AXI Welcome Days 2023
Nieuws

Het AXI Talent Program 2023 verwelkomt starters in stijl

Het AXI Talent Program, ontworpen om nieuwe starters een warm welkom te bieden en hen snel deel te laten uitmaken van de AXI-familie, heeft dit jaar 13 enthousiaste starters verwelkomd. Zij zetten hun eerste stappen binnen AXI en dat deden ze in stijl.

AXI op posit conf
Nieuws

Het AXI Business Insights team was erbij tijdens Posit conf::2023

Ook dit jaar waren de collega’s van het AXI Business Insights team present op de Posit conf 2023, die dit jaar in Chicago doorging. Een conferentie die ideeën, technologie en mensen samenbrengt.

AXI Climbing for Life 2023
Nieuws

AXI collega’s zetten hun tanden in de Dolomieten

Van 7 tot 9 september 2023 trok een groep AXI-collega’s naar de Dolomieten in Italië. Ze gingen fietsen, lopen of wandelen tijdens ‘Climbing for Life’, een jaarlijks sportevenement van Golazo waarin deelnemers het beste van zichzelf geven op sportief vlak.

AXI op BDE
Nieuws

AXI als Posit Full Service Certified Partner op de Big Data Expo 2023

Voor het tweede jaar op rij trokken de AXI BI-experten op dinsdag 12 en woensdag 13 september richting Utrecht om deel te nemen aan de Big Data Expo 2023. Deze tweedaagse beurs is het platform voor kennisdeling en netwerking rond datavisualisatie, data security, AI en cloud computing.

AXI TRAXI Days 2023
Nieuws

AXI-collega’s inspireren elkaar rond innovatie en technologie tijdens TRAXI Day 2023

Vrijdag 15 september 2023 ging de tweede editie van de TRAXI Day door. Dit interne AXI-event, dat met stip staat aangeduid in de agenda’s van alle AXI-collega’s, gaat prat op het leren van en met elkaar. Met tal van boeiende sessies van en voor AXI-collega’s en VR-games als tussendoortje, werd het een geslaagd event waar teambuilding en kennis vergaren over technologie hand in hand gingen.

API Security blog trends AX
Blog

Nieuwe trends in API-beveiliging

Als je met API security bezig bent dan weet je dat de huidige tijden uitdagingen en veranderingen meebrengen op het vlak van API-beveiliging, maar ze creëren ook nieuwe opportuniteiten. Ontdek hier de opkomende trends in API security.

Solutions Partner for Digital & App Innovation
Nieuws

AXI Digital Transformation heeft haar tweede Microsoft designation binnen

Nieuws heet van de naald, AXI behaalde haar tweede Microsoft Designation badge en is nu ook Solutions Partner voor Digital & App innovatie.

cybersecurity-masterclass-axi
Blog

8 inspirerende best practices voor API Security

Wij selecteerden onze 8 meest inspirerende best practices rond API Security voor jullie. Van data-encryptie over strikte validatieregels, HTTP security headers tot shadow API’s. Samen streven we naar maximale ondersteuning op het vlak van API Security voor jouw organisatie. Lees ze hier.

AXI blog 5 onmisbare stappen voor een inkoopmanager
Blog

Inkopen, leuker kunnen we het niet maken. Wel makkelijker én goedkoper.

Inkoop van goederen of diensten moet makkelijk, veilig en betrouwbaar zijn. Het gevolg is dat dit al snel een complex en tijdrovend proces wordt. Het beheren van meerdere leveranciers, budgetten en goedkeuringsprocedures kan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er manieren om het inkoopproces te stroomlijnen en te vereenvoudigen, waardoor het efficiënter, betrouwbaarder en vertrouwder wordt.

AXI RCS NS Mobile App Digitaal Sparen
Nieuws

Nederlandse treinreizigers sparen voor gratis koffie via mobile app

NS Stations lanceerde de app ‘Lekker onderweg’ die voor iedere consument downloadbaar is via de App Store. Het stelt de consument in staat om digitale zegels te sparen bij NS formules Kiosk, Julia’s en Huiskamer. Loyaliteit wordt dus beloond.

CCO AXI Lode Maris
Nieuws

AXI heeft Lode Maris aangesteld als nieuwe Chief Commercial Officer

AXI heeft op 17 juli 2023 Lode Maris aangesteld als CCO. Lode zal zijn leiderschapsvaardigheden en strategisch inzicht benutten om nieuwe kansen te identificeren en zal een cruciale rol spelen bij de verdere groei van AXI.

AXI HR Experience
Nieuws

Teamcoaches bij AXI stimuleren persoonlijke ontwikkeling

Bij AXI vinden we persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat onze medewerkers met hun vragen omtrent talentontwikkeling steeds terecht kunnen bij hun leidinggevende daarvoor voorziet het HR-team de nodige begeleiding en inspiratiesessies.

Kim Mertens Podcast AXI
Blog

AXI Ambassador - Podcast over de carrière van Kim Mertens bij AXI

KdG Hogeschool kwam op bezoek bij AXI voor een babbel met Kim Mertens. Kim is alumnus Applicatie Ontwikkeling. Nu is hij Developer, Architect én Team Lead bij AXI. Luister naar de podcast.

Blog Vermijd Maverick Buying dankzij AXI P2P
Blog

Wat als uw P2P-software even laagdrempelig was als bol.com? 

Dries Van Avermaet, Director Finance Solutions bij AXI, legt in zijn blog uit hoe een laagdrempelig bestelsysteem Maverick Buying aan banden kan leggen.

AXI Stagiairs 2023 Anouk Verelst
Nieuws

Stagestudente Anouk bouwt mee aan een interactief Power BI dashboard

Recent verwelkomden we bij AXI stagiaire Anouk Verelst. Anouk is bachelorstudente Information Management & Security aan de Thomas More Hogeschool en liep gedurende 8 weken stage bij AXI. Ze bouwde onder andere mee aan een Power BI Dashboard.

AXI2AXI Run 2023 AXI Team
Nieuws

51 AXI-collega’s lopen, fietsen en wandelen voor Hartstichting tijdens AXI2AXI Run

Op zondag 4 juni 2023 vond de 8e editie van de AXI2AXI Run plaats. Maar liefst 51 collega’s namen deel en zamelden samen 7.400 euro in voor non-profitorganisatie Hartstichting.

AXI software ontwikkelen voor slechtzienden en blinden
Nieuws

Een applicatie die ook voor blinden en slechtzienden toegankelijk én gebruiksvriendelijk is? Het kan!

Toen AXI onlangs de opdracht kreeg om een nieuwe applicatie uit te werken voor een klant, werd deze opdracht vergezeld door een ietwat unieke vraag: ‘Kunnen jullie onderzoeken of de applicatie ook zeker toegankelijk is voor blinden of slechtzienden?’ ‘Natuurlijk’, antwoordde Wouter Noij, Frontend Developer en UX Designer bij AXI. Lees hoe Wouter dit project heeft aangepakt.

AXI op Techorama 2023
Nieuws

AXI maakt een reis door de ‘technology jungle’ op Techorama 2023

Techorama 2023, dé jaarlijkse techconferentie, vond plaats van 15 tot 17 mei 2023 in Kinepolis Antwerpen. De conferentie bracht een mix van developers en IT en data professionals samen van over de hele wereld. Goed voor ongeveer 1.700 bezoekers die zich drie dagen onderdompelden in alles wat Azure en .NET is. Joselien Maes, IT Consultant bij AXI, was erbij en zag dat het goed was.

AXI op Connect 2023
Nieuws

AXI lanceert innovatieve en unieke API Modeler tijdens Connect 2023

Op 4 mei 2023 was AXI aanwezig op Connect 2023, de belangrijkste Benelux API en integratie conferentie. Het werd een dag vol inspiratie en dat alles in een Star Wars jasje. AXI introduceerde er haar gloednieuwe API Modeler. Lees er meer over en ontdek hoe collega’s Glenn Lievens en Steve Van der Vliet Connect 2023 ervaarden.

AXI neemt deel aan Great Breweries 2023
Nieuws

AXI medewerkers zetten beste beentje voor tijdens de Great Breweries Marathon

Meer dan 25 AXI medewerkers namen zondag 7 mei 2023 deel aan de 6e editie van de Great Breweries Marathon. Zowel de deelnemers aan de marathon als de lopers en wandelaars die voor een traject van 25 of 17 kilometer kozen, bereikten zonder kleerscheuren en vooral vol trots de finish. One.AXI.Team ten top!

AXI fietst naar het werk 2023
Nieuws

AXI medewerkers nemen de fiets tijdens #ikfietsnaarhetwerk

Gisteren lieten heel wat AXI collega’s de auto staan en kwamen met de fiets naar kantoor. Aanleiding was de 5e editie van de #ikfietsnaarhetwerk dag van Cyclis Bike Lease, de pionier van fietsleasing in België. AXI, dat sport en welzijn hoog in het vaandel draagt, fietste graag mee!

AXI neemt Tilroy over
Nieuws

AXI neemt Tilroy, specialist in retailsoftware, over 

AXI neemt het Belgische Tilroy - Omnichannel Retail Software over. Met de acquisitie vergroot AXI haar marktaandeel in de Belgische en Nederlandse retailsector en verruimt het haar softwareportfolio. Lees hier alle details.

AXI cevora
Blog

AXI Ambassador - de carrièreswitch van Abdalla Al-Hamaideh

Abdalla maakte de overstap van horeca medewerker naar Java developer bij AXI. Benieuwd waarom hij deze stap gezet heeft en hoe hij de switch ervaren heeft? Bekijk het hier. 

AXI's self service solutions voor retail klanten
Nieuws

Happy customers - 7 onmisbare tips voor een geweldige self-checkout ervaring 

De consument gaat steeds meer zelf doen. U wilt als retailer ook starten met een self-checkout maar weet niet precies hoe? U heeft al een self-checkout maar u denkt dat het beter kan? Op basis van onze praktijkervaring bij diverse retailers in Nederland en België deelt AXI zeven interessante tips met u.

AXI op APEX World 2023
Nieuws

AXI developers halen hun hart op tijdens APEX World 2023 in het Nederlandse Zeist

APEX World 2023, een jaarlijkse conferentie die ontwikkelaars, architecten en bedrijfsleiders samenbrengt die Oracle Application Express gebruiken om innovatieve applicaties te bouwen, vond dit jaar plaats op 30 en 31 maart in Zeist. AXI was aanwezig en is weer helemaal up-to-speed wat betreft de laatste nieuwe Oracle APEX functionaliteiten. Lees hier de key takeaways.

AXI op NG-BE Conference 2023
Nieuws

Angular is wat de klok slaat tijdens de NG-BE Conference 2023

Op 23 en 24 maart vond de NG-BE Conference plaats in Gent. Developers en experts van over de hele wereld lieten zich een hele dag onderdompelen in alles wat Angular is en wisselden ideeën, expertise en nieuws uit tussen de workshops en lezingen door. Toinon Naesen, .NET Developer bij AXI, vertelt hoe zij de conferentie beleefd heeft en wat haar is bijgebleven.

AXI HPE Scality Veaam server storage backup oplossingen
Nieuws

HPE, Scality & Veeam gaven een heldere server, storage & backup product update

Als HPE en Veeam Gold Partner organiseerde AXI samen met HPE en Veeam op 29 maart 2023 een lunchsessie. De nieuwste product updates over Veeam Backup & Replication v12, HPE ProLiant Gen11 servers en HPE Alletra 4000 Datastorage Server en de object storage-oplossingen van Scality werden er gepresenteerd. De gelegenheid om alles te weten te komen over de innovaties bij deze IT Technology partners.

AXI op ICT4Care Colloquium ICT & Gezondheidszorg 2023
Nieuws

AXI present op ICT4care - het 26ste colloquium voor ICT & gezondheidszorg in België

Op 28 maart nam AXI deel aan de 26e editie van het colloquium ICT4care 2023 in de Montil in Affligem. Voor de tweede keer op rij waren we platinum sponsor. Bezoekers vonden ons zowel terug op de beursvloer als in de presentatieruimten met innovatieve oplossingen voor de zorgsector: AXI Digital Workplace, Business Insights, AXI Financials en AXI E-voting. 

AXI neemt deel aan Kom op tegen Kanker 2023
Nieuws

AXI teams lopen mee de vijfde editie van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker

Twee AXI teams stonden zondag 19 maart 2023 aan de start van de vijfde editie van de 100km-run van Kom op tegen Kanker in Deinze. Samen met 534 andere loopteams werd in totaal 1.335.000 euro ingezameld voor kankeronderzoek.

eVoting met Elegio
Blog

Elektronisch stemmen bij sociale verkiezingen: elektronisch of op papier?

Sinds 2012 is het mogelijk om tijdens sociale verkiezingen elektronisch te stemmen. Deze manier van stemmen biedt heel wat voordelen, zowel voor werkgevers als voor de sociale partners.

AXI complimenten
Nieuws

Bij AXI vinden we complimentjes geven echt heel leuk

Elk jaar organiseert AXI een heuse complimenten-actie. Van 14 februari tot 1 maart 2023 kunnen collega’s via diverse kanalen berichtjes en schouderklopjes uitdelen aan collega’s. Benieuwd hoe we dat organiseren? Lees het hier.

AXI op EuroShop 2023 beurs in Düsseldorf
Nieuws

Ontdek AXI's self-checkout software op de EuroShop 2023 beurs in Düsseldorf 

Van 26 februari tot en met 2 maart 2023 vindt in Düsseldorf ‘s werelds nummer 1 retail beurs plaats: Euroshop 2023. Ook AXI is er dit jaar bij. Op de stand van Gondella draait AXI’s self check-out kassa software op een meubel van Pan Oston.

AXI sport voor het klimaat 2023
Nieuws

AXI medewerkers sporten voor het klimaat

Begin februari 2023 namen meer dan 50 ondernemers, waaronder onze CEO Paul Peeters, deel aan ‘Cycling for the Climate’, een initiatief van vzw Ondernemers Zonder Grenzen (OZG) dat inzet op herbebossing in Afrika. Deze vierdaagse fietstocht in Namibië geeft het startschot voor herbebossingsprojecten in Afrika. Meer weten?

AXI New Year 2023
Nieuws

AXI zet het nieuwe jaar feestelijk in met als thema 'We are magic!'

Op vrijdag 13 januari 2023 werd, naar jaarlijkse traditie, het AXI nieuwjaarsfeest georganiseerd. Geen ongeluk of zwarte katten op vrijdag de dertiende, maar wel een avond vol magical touches waar collega’s konden klinken op het nieuwe jaar!

AXI Stagiairs 2023
Nieuws

Stagestudenten bouwen mee aan transport planning applicatie in Oracle Apex

Recent verwelkomde AXI twee extra helpende handen. Ines Mertens en Seppe Teugels, twee studenten die een postgraduaat volgen aan de Thomas More Hogeschool, liepen gedurende 6 weken stage bij AXI.

AXI Algemene Rekenkamer Nederland Foto credit Kick Smeets (c) 2021
Nieuws

Algemene Rekenkamer kiest voor AXI Adaptive Case Management

De Algemene Rekenkamer, die de inkomsten en de uitgaven van de Nederlandse overheid controleert, gaat AXI Adaptive Case Management gebruiken. AXI zal instaan voor de invoering van deze oplossing met als doel de onderzoeksprocessen van de Algemene Rekenkamer optimaal te ondersteunen.

AZUG CloudBrew 2022 AXI Partner
Blog

CloudBrew 2022: Twee volle dagen Microsoft Azure

Op 18 en 19 november 2022 ging CloudBrew 2022 door, een tweedaagse conferentie in het teken van Microsoft Azure. Als partner van het event ging collega Benjamin Lauwereins de sfeer opsnuiven.

AXI Retail Cloud Suite en Nederlandse Loterij
Nieuws

AXI koppelt kassasoftware met de diensten van de Nederlandse Staatsloterij

Een kraslot kopen of een winst laten uitbetalen van één van de kansspelen van de Nederlandse Staatsloterij (NLO) zonder dit aan hun specifieke terminal te doen? Dat kan want sinds oktober 2022 zijn de diensten van de NLO ook beschikbaar via de AXI Retail Cloud Suite. Zo hebben retailers een extra troef in handen om consumenten meer gebruiksgemak te bieden tijdens het winkelen.

The Ocean Cleanup & AXI
Nieuws

AXI Self-scan zamelt 500 euro in voor The Ocean Cleanup tijdens Retail Innovation Summit

AXI zamelde 500 euro in voor The Ocean Cleanup, een non-profitorganisatie dat zich inzet om oceanen weer plasticvrij te maken. Dat deden we tijdens de Retail Innovation Summit 2022 in Amsterdam.

AXI Retail Innovation Summit 2022
Nieuws

Aftermovie | Herbeleef de sfeer van op de Retail Innovation Summit

Wat een sfeer. Wat een beleving! Op 6 oktober 2022 vond de Retail Innovation Summit plaats in het NEMO Science Museum in Amsterdam en inspireerde meer dan 100 aanwezigen over de rol van duurzaamheid en innovatie in de retailsector. Bekijk de aftermovie hier.

Wellbeing_bij_axi
Nieuws

Bij AXI zetten we in op een sterk wellbeing beleid

Met het oog op duurzame inzetbaarheid vinden we het belangrijk dat alle AXI medewerkers iedere dag met plezier kunnen werken. Een goede fysieke en mentale gezondheid draagt daartoe bij, aldus Paul Peeters, CEO bij AXI.

AXI & Strada 2022
Nieuws

AXI versterkt groeiambities met nieuwe investeerder Strada Partners

AXI verwelkomt investeerder Strada Partners als nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Strada Partners neemt de fakkel over van Indufin, en wenst in te zetten op de groei van AXI’s softwareproducten en clouddiensten.

AXI Retail Innovation Summit 2022
Nieuws

AXI Retail Innovation Summit 2022 verwelkomt meer dan 100 retailers

Het kopergroene NEMO Science Museum, dat pront boven het Oosterdok in Amsterdam uitsteekt, brengt dagelijks wetenschap en technologie op een interactieve manier samen. Op 6 oktober 2022 werd deze plek nog net dat beetje specialer: de AXI Retail Innovation Summit 2022 vond er plaats en inspireerde meer dan 100 aanwezigen over de rol van duurzaamheid en innovatie in de retailsector.

AXI Talent Program 2022
Nieuws

AXI Talent Program 2022 geeft starters warm welkom

Maandag 5 september 22 werd het startschot gegeven van het AXI Talent Program, een intensieve onboarding voor juniors of pas afgestudeerden die aan de slag gaan bij AXI als onder andere Developer, Consultant, Service Manager, Data Engineer of Analist. Het waren drie energieke weken waarin 14 starters uitgebreid ondergedompeld werden in het reilen en zeilen binnen AXI.

AXI op TDV2022
Blog

AXI weer van de partij op Trefdag Digitaal Vlaanderen 2022

Op donderdag 22 september gaven enkele AXI-collega’s present op Trefdag Digitaal Vlaanderen, het grootste govtech-event van het land. AXI was standhouder en liet de aanwezigen kennismaken met haar verschillende software oplossingen die de veranderingsprocessen binnen de overheid kunnen ondersteunen. Lees hier het verslag.

AXI op BigDataExpo 2022
Blog

AXI en Topigs Norsvin inspireren tijdens Big Data Expo 2022

Op 13 en 14 september was AXI present op de Big Data Expo 2022 in Utrecht, hét jaarevent voor organisaties die met data werken en er het beste rendement uit wil halen. Lees hier hoe Thomas Wouters het event beleefd heeft en wat voor hem de highlights waren.

AXI Sparkle Dick Van Veen
Blog

AXI ondersteunt G-voetballers tijdens interland Nederland - België

Onder het motto 'Be your own Sparkle, be an AXI sparkle’ wil AXI medewerkers stimuleren om anderen te inspireren en ervaring en kennis met elkaar te delen. Eén van onze AXI-medewerkers voegde niet zo lang geleden de daad bij het woord.

Thomas-Joran-RStudio
Blog

AXI's deelname aan de RStudio Conference 2022 in Washington D.C.

Van maandag 25 tot en met donderdag 28 juli 2022 werden deelnemers ondergedompeld in vier dagen R en RStudio. AXI collega’s Joran De Wilde, data scientist, en Thomas Wouters, business development manager, staken de oceaan over en woonden er niet enkel de conferentie bij maar gaven er zelf ook een inspirerende demo-talk.

DARTS AXI
Nieuws

De sfeer op kantoor is terug! AXI darts toernooi

De sfeer op de kantoren is weer helemaal terug! De voorbije maanden organiseerden we een darts toernooi op kantoor in Gent. Iedereen mocht zich inschrijven om deel te nemen en op vrijdag 1 juli was de finale. Benieuwd naar het verloop en de winnaar?

Laura Recruitment AXI
Nieuws

Ben jij klaar voor AXI? Testimonials van onze collega's

Bekijk hier de getuigenissen van onze collega's over hoe zij werkgeluk ervaren bij AXI. Laura van Otterloo, Michiel Van den Bossche en Joran De Wilde vertellen met heel veel enthousiasme over hun werkplezier bij AXI.

AXI Mont Ventoux 2022
Blog

AXIanen kleuren Mont Ventoux paars

Vorig jaar trok een groep AXI medewerkers voor het eerst richting Frankrijk voor de beklimming van de Mont Ventoux. Een geslaagde sportieve meerdaagse zo bleek en een traditie was geboren, want ook dit jaar tekende een groep van 32 AXI collega’s present om van 23 tot 26 juni 2022 hun beste beentje voor te zetten, op de fiets of al wandelend. Lees hier hoe er werd gezwoegd en gezweet.

Steven Janssens van AXI
Nieuws

Collega Steven Janssens werd geïnterviewd door Gravitee.io

AXI collega Steven Janssens werd geïnterviewd door Gravitee.io, één van onze integration technology partners. Door zijn inzet is hij ondertussen een Power User binnen de Gravitee Community. Lees hier het interview.

AXI op Innova Flanders 2022
Blog

Onze Innovatie Manager bezoekt Innova Flanders 2022

Het Gent International Convention Center was tijdens deze driedaagse het epicentrum voor innovatie, inspiratie en educatie. De rode draad? Innovatie écht omzetten in de praktijk. Lees hier wat onze Innovation Manager ervan vond.

AXI2XI Run 2022
Nieuws

Sportieve AXI2AXI Run teams lopen & wandelen voor De Ouders vzw

Na een virtuele AXI2AXI Run in 2021 waren de AXI collega's op zondag 12 juni 2022 opnieuw klaar voor de ‘real stuff’. Een estafetterun voor het goede doel van het AXI kantoor in Breda naar het AXI kantoor in Willebroek. Lees hier het verslag van een fantastische dag.

RStudio
Nieuws

AXI spreekt op de RStudio Conference in Washington

Ontdek wat R en RStudio te bieden hebben tijdens dit live event. Collega's Thomas Wouters en Joran De Wilde zijn present met een demo-talk.

Stagiairs bij AXI blended learning
Blog

Beatrijs en Christophe blikken tevreden terug op hun stage bij AXI

Beiden volgen een blended learning traject als professionele Bachelor Toegepaste Informatica bij KdG. Zij kozen voor een flextraject waarbij online lessen gecombineerd worden met 'on campus' lessen. Zo kunnen ze hun huidige job naadloos combineren met deze opleiding. 3 dagen per week maakten ze onderdeel uit van een AXI team. Lees hier alles over hun ervaringen

AXI op Kafka Summit 2022
Blog

Collega Niek Jacobsen bezoekt Kafka Summit 2022 in Londen

Op maandag 25 en dinsdag 26 april vond de Kafka Summit 2022 plaats in Londen. Niek Jacobsen, Integration Architect bij AXI, was aanwezig. Benieuwd naar wat hem is bijgebleven? Lees hier zijn takeaways.

e comm
Nieuws

AXI in RetailTrends: De twee geheimen van een unified commerce-strategie

Collega Niek Jacobsen, Integratie architect bij AXI vertelt over de synergie van integratiemogelijkheden in de retailsector. Lees het artikel hier.

Artikel De Tijd
Nieuws

AXI staat in de krant 'De Tijd': Een realistische roadmap naar de cloud

Cloud is een hot topic. Maar hoe past u het concreet toe binnen uw organisatie? Lees het artikel in krant De Tijd over een praktische en realistische roadmap naar de cloud met behulp van de AXI Hybrid Cloud Advisor.

AXI Feest
Nieuws

Ein-de-lijk, nog eens een AXI feest.

Ein-de-lijk, na lang wachten en veel virtuele get-togethers konden we op vrijdag 25 maart 2022 opnieuw met z'n allen samenkomen voor een fijn AXI feest. Het was wederom een geslaagde editie met muziek, fun en een overheerlijke BBQ.

Retail gebruikersgroep
Nieuws

Retailklanten ontmoeten elkaar bij Bierbrouwerij De Koningshoeven

Dit jaar ging de AXI Retail Cloud Suite Gebruikersgroep op woensdag 23 maart door in de bierbrouwerij de Koningshoeven bij La Trappe in Berkel Enschot. Een succesvolle editie waarop onze retailklanten aanwezig waren om te sparren over de retail roadmap.

Welcome Days AXI
Blog

AXI Welcome Days in Durbuy met de nieuwe medewerkers

Op woensdag 9 en donderdag 10 maart 2022 werden alle nieuwe AXI medewerkers uitgenodigd op een boeiende en culinaire tweedaagse in het pittoreske Durbuy in België. Benieuwd naar hoe onze collega's dit beleefd hebben?

AXI Vlerick
Nieuws

AXI op het Vlerick Retail Platform

Op 16 maart 2022 gaf Commercieel Directeur Retail bij AXI, Mike Snepvangers, een wervelende pitch over omnichannel & e-commerce op het Vlerick Retail Platform. Lees hier alle details.

Sophos Central Endpoint and Server Partner 2022
Nieuws

AXI is Sophos Gold & Sophos Central Endpoint and Server Partner

Dankzij onze uitgebreide Sophos productkennis kunnen de AXI consultants u de beste ondersteuning bieden bij de uitrol van een gebruiksvriendelijke en future-proof endpoint- en netwerkbeveiliging.

AXI Durbuy Welcome Days
Nieuws

AXI Welcome Days 2022 in Durbuy

Op woensdag 9 en donderdag 10 maart werden de nieuwkomers bij AXI uitgenodigd voor een tweedaagse in het pittoreske Durbuy. Twee dagen vol fun, inspiratie, lekker eten en AXI.

API Community Belgium
Nieuws

AXI is Gold partner van API Community Belgium

Het AXI Integratie team is trotse Gold partner van API Community Belgium. Lees hier alle details

Publika Awards 2022
Nieuws

Het AXI-NSI project voor FOD Justitie is genomineerd voor een Publica Award 2021

Eind 2019 stonden er in België ongeveer 120.000 mensen onder rechterlijke bescherming. Voor hen bestaat sinds 1 september 2014 een nieuwe en enige beschermingsregeling. Met behulp van een bewindvoerder én de familie van de te beschermen persoon, wordt er een beschermingsregeling op maat ontworpen. Naast de nieuwe beschermingsregeling werd ook het proces gedigitaliseerd.

ANWB customer AXI
Nieuws

ANWB biedt haar klanten voortaan ook iDealQR aan om mobiel af te rekenen

ANWB wil het de consument zo makkelijk mogelijk maken. Zo kan de consument met zijn of haar mobiele telefoon betalen, via iDealQR. In de lockdown zijn de winkels tijdelijk dicht, maar afhalen of thuisbezorgen kan nog wel. Om het betaalproces te stroomlijnen – en Covid-veilig te maken -  maakt ANWB gebruik van de iDealQR feature van de AXI Retail Cloud Suite.

AXI Vlerick
Nieuws

AXI & Vlerick whitepaper - Inzichten in de Digitale Wendbare Overheid

AXI en Vlerick Business School werkten gedurende twee jaar samen om het digitaal leiderschap en de rol van enterprise architectuur in de publieke sector te analyseren. Lees in deze whitepaper wat de bevindingen waren.

AXI Wouter Opsommer
Blog

Meet the AXI Ambassadors - Wouter Opsommer

Maak kennis met collega Wouter Opsommer, IT Consultant bij het team Digital Transformation, hij vertelt graag over zijn eerste jaar bij AXI en wat zijn job nu net inhoudt.

Podcast de toekomst van retail
Nieuws

Beluister de podcast - De transitie in retail

In deze podcast spreekt Lynn Wesenbeek als moderator bij Read My Lips, met Wouter Torfs, CEO van schoenenketen Torfs, samen met Mike Snepvangers, commercieel Directeur bij AXI en Fadhua El-Khannichi, retail consultant bij AXI, over de transitie in retail. Filosofeer mee en beluister het gesprek.

AXIVATION Summit 2021 sfeerbeeld 2
Blog

Innovatie stimuleren dankzij de AXIVATION Summit 2021

Op 18 november 2021 vond de AXIVATION Summit 2021 plaats. Een dag voor AXI peers om kennis te delen, te netwerken en samen na te denken over de toekomst van onze oplossingen binnen de public en de retailsector.

Lagardere Relay AXI Customer
Nieuws

Unieke afrekenervaring in Relay shops dankzij de AXI Retail Cloud Suite

Tegen het einde van 2021 zullen alle Bruna winkels op de NS stations in Nederland vervangen worden door de one-stop-shop formule ‘Relay’. Deze winkels maken recent deel uit van Lagardère, voor wie AXI reeds de formules Smullers en Yo Sushi voorzag van de AXI Retail Cloud Suite met POS software en de bijhorende backend oplossingen.

OKay
Nieuws

AXI bouwt mee aan de eerste onbemande Okay stadswinkel in Gent

Op 9 november 2021 opende in Gent (B) de eerste caissière-loze Okay stadswinkel van Colruyt. Een mijlpaal voor de Belgische retail, voor Colruyt én voor AXI die met haar AXI Retail Cloud Suite heeft meegebouwd aan dit innovatief project.

AXI Cloud Event
Nieuws

Throwback naar het online AXI Cloud Event 2021

Op dinsdag 19 oktober 2021 namen IT business professionals uit België en Nederland virtueel deel aan de tweede editie van het AXI Cloud Event. De deelnemers kregen best practices aangereikt om op een pragmatische manier alles uit de cloud te halen. Benieuwd naar de sessies?

AXI APEX World 2021
Blog

AXI developers beleven hoogdagen op APEX World 2021

APEX World 2021 was een meer dan geslaagde tweedaagse vol technologie highlights. Ontdek via deze blog de belangrijkste take-aways volgens de aanwezige AXI developers.

AXI & Vlerick
Blog

Enterprise Architectuur in de digitale overheid

Ontdek hier de inzichten uit de workshop die AXI samen met Vlerick Business School en ervaringsdeskundigen van de Vlaamse Overheid heeft opgezet. De kracht van enterprise architectuur als ruggengraat voor een wendbare digitale overheid.

Bart Moerbeek AXI Ambassador
Blog

Meet the AXI Ambassadors - Bart Moerbeek

Bart Moerbeek deed binnen AXI een carrièreswitch en is nu functioneel analist binnen het team AXI Adaptive Case Management. Benieuwd wat Bart zijn job inhoudt en waarom hij zo graag voor AXI werkt? Bekijk het nu in deze korte video.

AXI Mont Ventoux 2021 groepsfoto
Blog

AXI medewerkers beklommen de Mont Ventoux

Op donderdag 9 september 2021 vertrokken een 25 AXI collega’s op sportief weekend. Hun eindbestemming? Eén van Frankrijk’s mooiste parels: De Mont Ventoux. Lees hier het verslag van Thomas Vandeput.

LVRL AXI
Blog

Meet the AXI Ambassadors - Laura Van Otterloo

Benieuwd hoe Laura Van Otterloo haar eerste maanden bij AXI heeft ervaren? Zij vertelt u graag wat haar job precies inhoudt en of AXI aan haar verwachtingen heeft kunnen voldoen. 

AXI junior jobs
Nieuws

Pas afgestudeerd en op zoek naar AXI in je job?

Start je droomcarrière bij AXI. Ontdek hier welke junior job jou de perfecte groeikansen biedt.

Oracle customized solutions
Blog

Oracle Autonomous Database: het as-a-service paradepaard van Oracle

In deze blog vertelt Björn Vergaelen - op een bijzonder nuchtere manier - over zijn jarenlange relatie met Oracle en heeft hij het in het bijzonder over zijn ervaringen met hun nieuwste cloud database. Maak kennis met Oracle Autonomous Database.

AXIvation weeks 2021 terugblik
Blog

Een korte terugblik op de AXIvation weeks 2021

AXI organiseerde begin 2021 de AXIvation weeks, in Corona-tijden uiteraard in een andere format met online participatie en volledig contactloze brainstorms. Lees hier de resultaten en maak kennis met de finalisten.

Tap on Phone functionaliteit AXI Retail Cloud Suite
Nieuws

AXI Retail Cloud Suite faciliteert handige en snelle tap on phone- functionaliteit

AXI Retail Cloud Suite versterkt de mobile customer journey. Dankzij de tap on phone-functionaliteit kan de consument sneller en flexibeler geholpen worden én heeft de retailer geen apart device meer nodig om de betaaltransactie te verwerken.

Niels Jespers 2021 AXI
Nieuws

Bergbeklimmer Niels Jespers bereikt de top van de K2

Avonturier en bergbeklimmer Niels Jespers heeft de top van de K2 beklommen. De K2 is de op één na hoogste berg ter wereld maar wel de moeilijkste om te beklimmen. AXI is als sponsor supertrots op zijn prestatie.

AXI Retail Cloud Suite in Duitsland final
Nieuws

AXI Retail Cloud Suite goes Germany

Nederlandse en Belgische Retailers die in Duitsland winkels openen, kunnen rekenen op de AXI kassasoftware. In Duitsland is de kassawet Kassengesetz van kracht die voorkomt dat na afsluiting nog wijzigingen in kassa's en andere registratiesystemen kunnen plaatsvinden. De AXI Retail Cloud Suite is er helemaal klaar voor.

Lagardere IJscuypje
Nieuws

Lagardère Travel Retail opent eerste IJscuypje food formule met AXI kassa’s

Na succesvolle implementaties bij Smullers en YoSushi draait de AXI Retail Cloud Suite kassasoftware nu ook bij IJscuypje, de derde food concept formule van Lagardère Travel Retail.

EA Blog
Blog

De cruciale rol van een enterprise architect

In deze blog vertelt AXI collega Pedro Meuleman u meer over zijn visie op enterprise architectuur en de cruciale rol van de enterprise architect binnen een steeds complexere bedrijfswereld.

Hack Healthcare 2021
Blog

AXI innoveert op Hack Healthcare 2021

Op 16 en 17 juni 2021 vond het Open Innovation event Hack Healthcare plaats. Twee dagen om het ecosysteem in de gezondheidszorg te helpen om grote technische en business uitdagingen op de lossen. Twee AXI teams namen maar wat graag deel. Lees hier het verslag.

Image trends Artikel
Nieuws

AXI Advertorial in Trends Magazine

Op 17 juni 2021 verscheen volgend AXI artikel in Trends over de essentiële rol van enterprise architectuur bij een toekomstgericht IT-landschap. Lees het hier.

sophos team tim scheers
Nieuws

AXI is Sophos New Partner of the year

Sophos, de wereldleider in cyberbeveiliging heeft er een nieuwe partner bij. AXI werd zopas Sophos Partner of the year. Lees hier alle details.

AXI Innovation Manager Toolbelt
Blog

De onmisbare Innovation Manager Toolbelt

Innovatie beheren doe je best met de juiste tools. Als Innovation Manager binnen AXI wil ik je in deze blogpost graag inspireren met de tools die ik dagelijks gebruik.

AXI Innovation - meer dan technologie
Blog

Innovatie gaat niet om technologie

Innovatie gaat in de eerste plaats over vernieuwing, niet over technologisering. Over nieuwe manieren bedenken hoe iets functioneel anders en beter kan. Lees hier hoe je innovatie het beste aanpakt.

AZUG sessie Ruben
Nieuws

AXI geeft live sessie op AZUG User Group Belgium

Ruben Delange, gepassioneerd .Net & Azure Solution Architect bij AXI geeft op donderdagavond 3 juni een live sessie rond Azure API Management.

Thomas
Blog

Meet the AXI Ambassadors - Thomas Wouters

Benieuwd hoe Thomas Wouters zijn eerste maanden bij AXI heeft ervaren? Hij vertelt u graag wat zijn job precies inhoudt en of AXI aan zijn verwachtingen heeft kunnen voldoen. 

Partnership_Vlerick_AXI.png
Nieuws

Maak deel uit van het AXI & Vlerick Prime Foundation partnership

AXI en Vlerick Business School onderzoeken samen hoe digitaal leiderschap leidt tot betere resultaten in de publieke sector. In dit onderzoek belichten we meerdere praktijken in de publieke sector die het verankeren van de huidige digitale transformatie bewerkstelligen.

HPE Channel Award 2021
Nieuws

AXI bekroond op HPE Channel Awards 2021

Op dinsdag 30 maart 2021 vond de HPE Channel Awards uitreiking plaats. Tijdens de online ceremonie mocht AXI de HPE Channel Award in de categorie 'HPE As-A-Service Partner of the Year' in ontvangst nemen.

HPE Channel Award 2021
Nieuws

AXI is genomineerd voor de HPE Channel Awards 2021

De nominatie in de categorie 'HPE As-A-Service Partner of the Year' is een mooie erkenning voor de prestaties die AXI samen met HPE gerealiseerd heeft. We kijken alvast uit naar de virtuele ceremonie op 30 maart 2021. Fingers crossed.

Flagship shop Würth Den Bosch
Nieuws

De Würth-Groep gaat aan de slag met AXI's Store Auditing App

Na een testperiode van twee maanden gaat de internationale Würth-Groep enthousiast aan de slag met AXI's Store Auditing App. Lees hier hoe de AXI oplossing hen kon overtuigen.

AXI referentie Prenatal
Nieuws

Prénatal kiest AXI als cloud partner

De Nederlandse retailketen Prénatal is al meer dan tien jaar een tevreden klant van AXI. Recentelijk nam Prénatal de beslissing om AXI als cloud partner onder de arm te nemen. Lees hier hoe de AXI Cloud oplossing hen kon overtuigen.

Superhelden cartoon
Blog

De innovatiehelden van AXI

Ondanks het turbulente jaar, werden er in 2020 binnen AXI stuk voor stuk heel mooie, innovatieve ideeën gepresenteerd. Maak hier kennis met onze innovatiehelden, onze medewerkers.

Mensen aan het innoveren
Blog

Innoveren met multidisciplinaire teams als sleutel tot succes

Zolang we ons tijdens een innovatieproces vroeg genoeg vragen stellen en onze assumpties voldoende durven challengen en valideren, bereiken we sneller een goede uitkomst. Zo blijkt ook uit onze klantinnovaties die we de voorbije jaren stelselmatig hebben uitgerold. 

AXI Store Auditing app blog Glenn
Blog

Heeft u al plannen gemaakt voor de heropening van uw winkels?

Zorg voor een goede voorbereiding en een frisse nieuwe indruk voor uw klanten. Lees hier de tips en bekijk een voorbeeldvragenlijst om u als retailer helemaal klaar te maken.

Man die op API 'knop' duwt
Blog

Waarom een programmeerbare organisatie opzetten?

Een API (Application Programming Interface) is een gemakkelijk te gebruiken en te leren interface die stabiel en veilig is én een organisatie op veel manieren tot een hoger niveau kan tillen.

Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag
Nieuws

AXI Adaptive Case Management vervangt maatwerk zaaksysteem bij de Raad van State in Nederland

De realisatie van het nieuwe zaaksysteem ‘Raadsaam’ voor de Raad van State in Nederland werd op 16/12/20 definitief aan AXI gegund. De bestuursrechtspraak- en adviseringsprocessen zullen in de toekomst allemaal via de AXI-oplossing verlopen.

Gouden medaille Publica Awards
Nieuws

Crossborder project bekroond op de Publica Awards 2020

Op vrijdag 11 december 2020 kreeg het Crossborder project de gouden prijs in de categorie Security & Safety op de vijfde editie van de Publica Awards. AXI-NSI droeg bij tot het succes van dit project.

Beeld van een PLUS Retail winkel
Nieuws

Business continuïteit PLUS Retail verzekerd dankzij AXI

AXI kreeg de opdracht van PLUS Retail om de bestaande AXI systemen te vernieuwen. Aan de hand van een agile aanpak met maandelijkse releases, werd het centrale ERP van een verouderde client/server omgeving naar een moderne HTML based gebruikersinterface getransformeerd.

Vlerick onderzoek vested leadership
Blog

De overheid: waar verankerend digitaal leiderschap thuis zou moeten zijn

Lees hier de eerste inzichten uit het AXI & Vlerick Business School onderzoek over hoe de overheidssector de veranderingen aanvoelt, hoe ze die aanpakt, en waar de voornaamste hinderpalen liggen.

AXI LoRaWan netwerk
Nieuws

AXI helpt mee IoT-applicaties beschikbaar te stellen via LoRaWan netwerk

In samenwerking met Techtenna draagt AXI bij aan de realisatie van de beste IoT-regio van Nederland.

AXI Mobile Device Management
Blog

Zakelijke en BYOD devices eenvoudig beheren met Modern device management

Dankzij AXI’s Modern Device Management Services kunt u ervoor zorgen dat alle toestellen waar bedrijfsdata op aanwezig is, compliant, up-to-date en beveiligd zijn.

Wendbare organisaties dankzij ecosystemen
Blog

Wendbare organisatie binnen sterke ecosystemen als lichtpunt tijdens turbulentie

Wat zijn de voornaamste vereisten voor een geslaagde digitale transformatie in de publieke sector en zorgsector? Lees het hier.

Transformatie van de werkplek
Blog

Maximale werkplek security is geen overbodige luxe

Lenovo staat sinds jaar en dag bekend als pioneer op het vlak van security. Het bewijs hiervan zijn de nieuwste generatie ThinkShield security solutions voor een end-to-end totaaloplossing voor uw organisatie. Lees hier alle details.

AXI en MS Teams Governance
Blog

Van onbeheerde bestandsservers naar onbeheerde Teams?

Dankzij onze Teams Governance app en ons Employee Productivity Services Team kunt u er zeker van zijn dat al uw Teams correct worden beheerd en uw werknemers efficiënt kunnen (samen)werken.

AXI Vlerick Digital Transformation
Blog

De crisis als burning platform voor digitalisatie en transformatie

Hoe beïnvloedt de crisis de status van digitale transformatie in de publieke sector en zorgsector? Lees het hier.

Stimulerende werkplek dankzij Lenovo
Blog

Een stimulerende werkplek met new generation devices

De beleving en het gebruik van technologie heeft een grote invloed op de productiviteit en motivatie van de werknemers. Ontdek hier hoe.

AXI Retail Business Continuity webinarreeks
Blog

Q&A - Retail Business Continuïteit webinarreeks

We delen graag de vragen die we ontvingen tijdens en na onze Retail Business Continuïteit webinarreeks. Laat u nu inspireren.

AXI Mobile POS
Nieuws

Nieuw mobiel kassasysteem in gebruik bij Collect&Go

Dankzij het nieuwe mobiele kassasysteem, ontwikkeld in samenwerking met AXI, kan elke Collect&Go medewerker snel en eenvoudig afrekenen met klanten aan het Collect&Go-afhaalpunt.

Vlerick partnership
Blog

Vlerick & AXI onderzoek 'vested leadership' binnen de overheid

Vanuit het Vlerick Prime Foundation Partnership met AXI werd begin 2020 gestart met een onderzoek naar 'de kracht van ecosysteem denken in de overheid'. Lees hier alle details.

Crossborder Publica Award AXI-NSI
Nieuws

Het Crossborder project is genomineerd voor een Publica award

Het Crossborder project van FOD Justitie, dat zorgt voor een vlottere inning van Belgische en buitenlandse verkeersboetes, is genomineerd voor een Publica Award in de categorie 'Security en Safety'.

Dille&Kamille AXI software partner
Nieuws

Dille & Kamille kiest voor AXI als nieuwe kassasoftware partner

Dille en Kamille kiest voor de AXI RS kassasoftware. De Nederlandse winkelketen kan zo haar interne processen optimaliseren en focussen op het veranderende aankoopproces van klanten.

innoveren in tijden van crisis
Blog

Innoveren in crisistijden... Kan dat?

Wij als AXI zijn er klaar voor. Beter nog, we zijn er voortdurend mee bezig. Onze interne en externe innovatietrajecten staan niet stil, ook niet tijdens een crisis.

MS Teams background blurren
Blog

Een sprankelende MS Teams ervaring dankzij een custom background

Er is meer dan uw achtergrond 'blurren' in MS Teams. Vanaf nu is het ook mogelijk om een eigen achtergrondvisual toe te voegen. Via een kort instructiefilmpje tonen we u hoe dat kan.

Pieter Vunckx AXI
Blog

A day in the life - Pieter Vunckx

Elk jaar tijdens mijn feedback and forward gesprek kwam het goede voornemen ‘Pieter, probeer wekelijks een dag thuis te werken’ telkens opnieuw naar voor.

Business Continuiteit business analisten
Blog

De pragmatische kijk van business analisten op de continuïteit van uw business

Als thuiswerk de norm wordt, is het cruciaal dat een bedrijf een goede kennis heeft van de processen en applicaties, alleen zo kunnen de juiste digitale tools op een correcte manier ingezet worden.

MS Teams tips
Blog

Drie gouden tips om MS Teams efficiënt en veilig in te zetten

Door de COVID-19 crisis namen bedrijven 'snel' MS Teams in gebruik, zonder na te denken over richtlijnen of beheersregels. Een toekomstgerichte M365 omgeving opzetten is aangewezen.

AXI Geert Gobien
Blog

A day in the life - Geert Gobien

Plots geconfronteerd worden met 100% telewerk, geen face-to-face contact meer met collega’s, klanten en partners ... Wow, wat een impact voor zo’n sociaal persoon als ik.

AXI Berrie Talboom
Blog

A day in the life - Berrie Talboom

Eerlijk gezegd heb ik thuiswerken in een full house wel onderschat. Door de werkdagen hetzelfde aan te vatten als een normale werkdag en er dus structuur in te houden, lukt dit ondertussen heel goed.

AXI Natalie Dirickx
Blog

A day in the life - Natalie Dirickx

Telewerken was niet nieuw voor mij. Eén dagje in de week van thuis uit werken. Zalig. Plots werd dat ‘ongestoord’ dagje werken per week omgezet naar elke dag online overleggen via MS Teams.

MS app crisiscommunicatie
Blog

Praktische crisiscommunicatie applicatie van Microsoft

Microsoft heeft een gratis PowerApps oplossing, de ‘Crisiscommunicatie Applicatie’, ter beschikking gesteld aan organisaties om hen te helpen bij het coördineren van hun digitale samenwerking en informatiedeling.

Working from home
Blog

Working from home. Still connected

Dankzij MS Teams en de Teams Governance Application kan je heel eenvoudig telewerk en online samenwerking opzetten en opvolgen. Lees hier hoe.

AXI innovation
Blog

Weet u wat hét belangrijkste aspect is om innovatie te doen slagen?

Innovatie is belangrijk, zo blijft u als digitale leider op de kaart en bent u steeds mee met de nieuwste markttrends. Binnen de AXI Group zijn we volop bezig met innovatie.

CEO Paul Peeters KOTK 2020
Blog

Team AXI4AXI bereidt zich voor op de 100km-run voor Kom op tegen Kanker

AXI CEO Paul Peeters is zich volop aan het voorbereiden op de 100km-run ten voordele van Kom op tegen Kanker. Sport betekent heel veel voor hem. Maar zijn echte 'perfect match' lees je hier.

OOW 2020
Blog

AXI aanwezig op Oracle Open World 2020 in Londen

Op 12 en 13 februari 2020 ontving Oracle Open World in Londen meer dan 10.000 bezoekers. Ook een delegatie van AXI was van de partij.

AXI en KOTK 2020
Blog

AXI medewerkers lopen de 100km-run voor Kom Op Tegen Kanker

Op 22 maart 2020 is het weer zover. De derde editie van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker in Knokke-Heist. Vier AXI teams zullen verschijnen aan de start om elk 100 km te lopen.

AXI Retail Julia's referentie
Nieuws

AXI digitaliseert het bestelproces en de keukenaansturing bij Julia's

NS Stations introduceert Julia's 2.0.: een nieuwe versie van de stationswinkels. Met de inzet van een digitaal bestelproces met keukenaansturing en de ingebruikname van digitale bestelzuilen.

AXI nieuwjaarsreceptie 2020
Blog

You are Gold! Zo vierden we de start van 2020

Op vrijdag 17 januari 2020 werden alle AXI medewerkers verwelkomd in Den Berg in Londerzeel voor een spetterende nieuwjaarsreceptie. Benieuwd naar wat we ervan vonden?

Stage bij AXI
Blog

Stagiairs aan het woord

Tijdens hun laatste jaar Toegepaste Informatica aan de KdG liepen Leonora Cunaj en Daan Schokkaert gedurende acht weken stage bij AXI. Ze mochten mee een app ontwikkelen voor één van onze klanten.

AXI infosessies M365
Blog

De M365 sessies waren een echte eyeopener

Eind 2019 mochten we op locatie in Gent en in Willebroek heel wat geïnteresseerden verwelkomen op onze M365 informatiemiddag.

NS Stations Kiosk formule referentie AXI Retail
Nieuws

Stationwinkel Kiosk op station Amsterdam Centraal aan de slag met self-checkout kassa

De Kiosk winkel op station Amsterdam Centraal is live gegaan met de self-checkout kassa van AXI. Er wordt stevig ingezet op beleving in de winkel, de verbetering van het assortiment én snelheid.

Crossborder Award AXI-NSI 2019
Nieuws

Crossborder project bekroond op tweede editie van CPL Awards

Op 13 december 2019 sleepte het Crossborder project de CPL Award voor ‘Internationale Politionele Samenwerking’ in de wacht. AXI-NSI droeg bij tot het succes van dit project.

Crossborder Circle of Police AXI-NSI
Nieuws

Crossborder project genomineerd voor Circle of Police Leadership award

Het Crossborder project, dat zorgt voor een vlottere inning van verkeersboetes door buitenlandse overtreders, is genomineerd voor een Circle of Police Leadership (CPL) award.

AXI Welcom Days
Blog

AXI Welcome Days @ Durbuy

Op 28 & 29 november 2019 trokken een veertigtal nieuwe medewerkers naar Durbuy voor een mix van presentaties, avontuur en gezelligheid. Lees wat starter Sarah Van Leuven vond van deze tweedaagse.

Order Management Platform AXI en Magnus
Nieuws

AXI maakt order management eenvoudig dankzij Magnus

Het order management platform OIL van Magnus is een mooie aanvulling op het omnichannel aanbod van AXI in de retailmarkt.

AXI op ICT Career Days 2019
Blog

AXI in gesprek met studenten op FC ICT Career Day in Eindhoven

Op 21 november 2019 was AXI opnieuw van de partij op het Fontys FC ICT Career Day event. We spraken over stageplaatsen, afstudeeropdrachten en gaven ook nuttige tips aan studenten.

Lunch & Learn sessie API management bij AXI
Blog

Lunch & Learnsessie API Management in de Publieke Sector

Op 19 november 2019 hadden we een boeiende middag met informatiemanagers en architecten tijdens de AXI Lunch & Learnsessie 'API Management in de Publieke Sector'.

AXI terugblik Case Closed 2019
Blog

Terugblik studiedag Case Closed - Creating a digital government

Een studiedag over de transformatieve kracht van technologie. Aanwezigen uit de publieke sector raakten geïnspireerd door diverse sessies en concrete klantvoorbeelden.

AXI blog
Blog

De voordelen van Low-Code: Citizen Development

Citizen development is een low-code aanpak om software te ontwikkelen. In mensentaal maakt deze aanpak het mogelijk dat gebruikers van een programma zelf aanpassingen & verbeteringen kunnen doen, zonder dat ze kennis moeten hebben van een programmeertaal. Om verwarring te vermijden, ‘Citizen’ staat hier voor niet IT gebruikers & niet voor ‘burgers’, daarom zullen we ook geen letterlijke vertaling gebruiken in deze blog.

AXI Teambuilding weekend 2019
Blog

AXI teambuilding weekend in Valkenburg

Op 4 en 5 oktober 2019 vond het AXI teambuilding event plaats in Valkenburg. Collega Tim Cassauwers vertelt graag wat hij vond van dit weekendje weg met collega's.

AXI gastcollege Avans Hogeschool 2019
Blog

AXI geeft gastcollege aan 1e jaar BIM studenten van Avans Hogeschool

Regelmatig geven AXI medewerkers gastcolleges bij Avans Hogeschool. Collega Dick van Veen slaagde erin om de Avans studenten te boeien, door een inkijkje te geven in het dagelijks leven bij AXI.

Mondriaan AXI referentie
Nieuws

Mondriaan aan de slag met AXI software

Door de ingebruikname van de AXI software per 1 juni 2019 is GGZ instelling Mondriaan in staat om de financiële-, inkoop-, logistieke- en factuurverwerkingsprocessen te optimaliseren.

CTBG AXI referentie
Nieuws

Het Ctgb kiest voor AXI

Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (Ctgb) in Ede heeft AXI de opdracht gegund om een ‘Organisatiebrede Samenwerkingsomgeving’ te realiseren. De keuze voor AXI heeft plaatsgevonden na een Europese Aanbesteding waarbij ‘Best Value’ is aangetoond, zowel vanuit het product als vanuit dienstverlening.

De visie van AXI op innovatie
Blog

AXI's visie op innovatie in de publieke sector. Co-creatie voor succesvolle innovatie.

Om overheden te voorzien van toekomstgerichte softwareoplossingen hanteren we een uitgesproken lokaal investeringsbeleid met als centraal element: co-creatie.

Tablet app FOD Justitie
Nieuws

Collega Gert Nys toont nieuwe tablet applicatie aan Minister van Justitie Koen Geens

Op 15 mei 2019 bracht Koen Geens een werkbezoek aan de rechtbank van eerste aanleg in Leuven. AXI toonde de nieuwe tablet applicatie waarmee de rechtbank en het parket mee aan de slag zullen gaan.

AXI Scrum training 2019
Blog

Let's SCRUM again

It’s that time of the year again. De paasvakantie staat tegenwoordig garant voor mooi weer, chocolade én de jaarlijkse SCRUM-workshop van AXI.

AXI Mike Snepvangers
Blog

A day in the life - Meet Mike

Maak kennis met Mike Snepvangers, commercieel directeur bij AXI. Wat drijft Sales Retail en wat doen ze ? De opdracht die ik samen met mijn salesteam heb is simpel.

AXI beurs NRF
Nieuws

NRF - The Big Show 2019

Samen met partners en klanten heeft AXI zich van 11 tot en met 15 januari 2019 laten inspireren op NRF in New York.

Boerenbond Pets Place AXI Retail referentie
Nieuws

Boerenbond – Pets Place Hilvarenbeek en 's-Hertogenbosch live met AXI RS

Begin 2019 zijn de eerste winkels van Boerenbond - Pets Place gestart met het gebruik van het omnichannel platform AXI RS.

Colruyt Group Master Data Management AXI Referentie
Nieuws

Colruyt Group zet Adaptive Case Management in als Product Master Data Management oplossing

Door de ingebruikname van de adaptive case management oplossing is Colruyt Group er in geslaagd om de time-to market van nieuwe producten te versnellen.

AXI op eurocis
Nieuws

Terugblik op EuroCIS 2019

Van 19 tot en met 21 februari 2019 nam AXI deel aan EuroCIS 2019. Op de stand van HP toonden we onze nieuwe Point Of Sale software op de hippe HP Engage Go mobile systems.

AXI blog case management
Blog

Wanneer heeft uw organisatie baat bij een case management oplossing?

Heeft uw organisatie nood aan een digitaal dossierbeheersysteem? AXI Adaptive Case Management helpt om uw processen te automatiseren. Benieuwd wanneer uw organisatie nood heeft aan een ACM-oplossing? Lees het in deze blog.

lagardere
Nieuws

Smullers cafetaria’s uitgerold in slechts twee maanden tijd

De uitdaging van Lagardère Travel Retail was niet mis te verstaan. In twee maanden tijd dienden alle Smullers frietzaken van nieuwe eigenaar Lagardère live te gaan met de AXI RS winkelsoftware.

CI/CD methodologie
Blog

The road to Continuous Integration / Deployment

CI/CD biedt veel voordelen voor de klant en de ontwikkelaars. Een snellere time to market en vooral een efficiënter en minder foutgevoelig ontwikkelproces.

AXI Retail Innovation Summit 2018
Nieuws

Verslag Retail Innovatie Summit 2018

Op dinsdag 4 december 2018 vond het Retail Innovation Summit 2018 plaats in het Nationaal Militair Museum in Soest. Technologische innovatie in de retail stond centraal.

Vrouw in video call
Blog

Ontdek Microsoft Teams

Ontdek Teams, de nieuwste applicatie van Microsoft met focus op een betere samenwerking tussen collega's. Organiseer uw documenten, taken en notities op een veilige, gecentraliseerde en dynamische plek per topic binnen uw team.

AXI Blockchain
Nieuws

Blockchain informeert de supermarktklant over de herkomst van zijn stukje vlees

Wil je als consument zien wat de oorsprong is van je stukje verpakt vlees? AXI werkte samen met de grootste Belgische vleesverwerker Westvlees een concept uit op basis van blockchain technologie.

AXI CM partnership
Nieuws

AXI en CM.com tekenen 'new payments' partnerovereenkomst

Met iDEAL QR kunnen consumenten in de fysieke winkel eenvoudig met smartphone betalen bij de kassa, de self-checkout, de mobile POS en de bestelzuil.

NS Stations AXI Retail referentie
Nieuws

NS Stations kiest voor de kassasoftware van AXI

Reizigers hebben weinig tijd en willen producten in de stationswinkels snel afrekenen. De AXI oplossing is perfect afgestemd om een groot volume aan transacties op veel kassa’s snel te processen.

Inzicht dankzij Conversiebooster
Nieuws

Krijg inzicht in de omzet van de fysieke winkels met de Conversiebooster

Om aan te geven wat u als retailer kunt doen om de fysieke winkelomgeving rendabel te houden, heeft marktonderzoeksbureau Q&A in samenwerking met AXI een whitepapger geschreven.

AXI Self checkout
Nieuws

AXI Self-checkout speelt in op veranderende retailomgeving

Met de nieuwe self-checkout gaat AXI een stap verder dan wat er reeds op de markt is. Naast het knappe UX design zijn er alternatieve betaalmogelijkheden toegevoegd, zoals Payconiq, OK en Tikkie.

it scan
Nieuws

Digitaal transformeren met de Business IT Scan

Als organisatie hulp krijgen bij het bepalen van de strategische IT agenda, dat is wat IT’s Teamwork kan leveren. AXI werkt samen met dit bedrijf die de BusinessITScan® bedacht.

NS Stations Fiets&Service AXI Referentie
Nieuws

AXI RS winkelsoftware uitgerold bij Fiets & Service winkels

In de 23 Fiets & Service winkels van NS stations kunnen treinreizigers hun fiets laten repareren en fietsaccessoires kopen. Met AXI RS wordt de reparatieworkflow eenvoudig beheerd in de kassa.

Wit Gele Kruis Vlaams Brabant AXI Referentie
Nieuws

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant digitaliseert financiële administratie

'Om onze patiënten een kwaliteitsvolle totaalzorg te kunnen aanbieden, gaat veel aandacht naar het goed beheer van de werkingsmiddelen en innovatie', vertelt financieel directeur Siebrecht Plateau.

gezichtsherkenning
Nieuws

Meer inzicht door gezichtsherkenning aan de kassa

AXI introduceert een artificial intelligence oplossing om de transactiegegevens die in de kassa worden vastgelegd te matchen met het geslacht en de leeftijd van de winkelbezoekers.

de bijenkorf
Nieuws

De Bijenkorf verlengt service level agreement met AXI

AXI zal via continuous delivery er voor zorgen dat het retail management systeem de steeds wijzigende omnichannel business processen binnen de Bijenkorf organisatie optimaal ondersteunt.

promo meten
Nieuws

Hoe meet u het succes van een promotionele actie?

In het dashboard van de AXI RS winkelsoftware vindt u alle informatie. Denk bijvoorbeeld aan overall promotion breakdown, markdown, halo effect, cannibalization of pull-forward.

AXI Payconiq
Nieuws

Sneller mobiel betalen aan de kassa met Payconiq

Nederlandse consumenten die beschikken over een ING of Rabobank rekening kunnen mobiel betalen via Payconiq aan een AXI RS kassa.

AXI partnership met Hollander Techniek
Nieuws

Partnership met field service partner Hollander Techniek

AXI gaat de ontzorging van retailketens vergroten. Als system integrator zal Hollander Techniek kwalitatieve field services leveren aan retailketens waar de AXI RS winkelsoftware draait.

AXI Microsoft Planner
Blog

Een verborgen parel in M365 en Teams: Microsoft Planner

Kent u Microsoft Planner al? De planning tool binnen de M365 stack. Via deze blog wil ik jullie de voordelen van MS Planner toelichten en jullie begeleiden om een eigen Planner op te zetten.

IJsvogel
Nieuws

IJsvogel Retail BV kiest voor het omnichannel retail platform AXI RS

Dankzij het AXI RS platform is IJsvogel in staat om de verschillende verkoopkanalen in realtime te koppelen en de klanten via elk verkoopkanaal op een eenduidige wijze te bedienen.

AXI NS Rail Catering app
Nieuws

Afrekenen met een snelheid van 160 km per uur

Voor gebruik in de trein ontwikkelde AXI de NS Rail Catering App. Alles draait om snelheid. De app is eenvoudig opgebouwd en ondersteunt pinnen en contant.

AXI Store Auditing app SPAR referentie
Nieuws

SPAR Nederland beoordeelt zijn winkels met de AXI Store Auditing app

Achttien bedrijfsadviseurs helpen de SPAR winkels om te voldoen aan de hoge SPAR kwaliteitsstandaard. Om het auditproces te ondersteunen, gebruikt SPAR Nederland een handige softwaretool.

PartsPoint
Nieuws

Alliance Automotive Group Benelux implementeert GRIP om de inkoopresultaten te verbeteren

GRIP helpt organisaties om inkoopafspraken vast te leggen, contracten te genereren en condities te factureren. U krijgt een actueel overzicht in de te verwachten opbrengsten op basis van de condities. 

OVB
Nieuws

AXI helpt mee aan de uitbouw van het Digital Platform for Attorneys

Belgische advocaten kunnen op een betrouwbare manier elektronisch conclusies neerleggen bij de rechtbank, documenten opladen, vertrouwelijk communiceren met griffies, collega's en clienten.

payplaza koppeling
Nieuws

Nieuwe shopping concepten creëren met AXI RS Mobile POS en PayPlaza

Eén PayPlaza betaalterminal kan door meerdere mobile POS devices worden aangesproken. De terminals zijn direct met het netwerk verbonden en vereisen geen fysieke verbinding met de kassa.

AXI Retail Magento2
Nieuws

AXI RS biedt standaard connector voor het nieuwe Magento 2 e-commerce platform

Dankzij de API koppeling kan in een Magento 2 webshop gebruik worden gemaak van de AXI Promotion Engine. Voordeel: veel meer promotie-formules in de webshop dan 'out of the box' Magento 2 promoties.

AXI RFM analyse methode
Nieuws

Haal meer waarde uit uw klantenbestand dankzij de RFM analyse

Om marketeers toe te laten de juiste acties uit te stippelen, biedt AXI een handig oplossing om het klantenbestand te segmenteren op basis van RFM.

AXI Self checkout in Colruyt bedrijfskantines
Nieuws

AXI implementeert 35 self-checkouts in de Colruyt bedrijfskantines

Om de Colruyt bedrijfskantines de hele dag open te houden beschikt iedere kantine over een AXI self-checkout met EFT die tijdens drukke momenten kan overgenomen worden door een kantine-medewerker.

AXI Referentie Lunet Zorg
Nieuws

Lunet: tevreden gebruiker van het AXI inkoopsysteem

Met het e-procurement systeem van AXI werkt Lunet aan de doelstelling om minimaal 90 procent van de facturen automatisch te betalen, zonder handmatige handelingen.

AXI RS koppeling met SAP
Nieuws

AXI lanceert SAP koppeling op basis van SAP Process Integration

Dankzij de realtime koppeling tussen AXI RS en het SAP PI platform is informatie uit beide platformen steeds actueel en betrouwbaar en vanuit alle verkoopkanalen benaderbaar.

AXI Referentie Coöperatie A59
Nieuws

Coöperatie A59 werkt met AXI inkoop

Coöperatie A59 is een samenwerkingsverband van vijf Brabantse GGZ-instellingen: GGz Breburg, GGZ Oost Brabant, Reinier van Arkel, GGZ Westelijke Noord Brabant en De Viersprong.