AXI neemt deel aan Kom op tegen Kanker 2023
22/03/2023

AXI teams lopen mee de vijfde editie van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker

AXI medewerkers lopen mee in 100km-run voor Kom op tegen Kanker en steunen kankeronderzoek 

 

Twee AXI teams stonden zondag 19 maart 2023 aan de start van de vijfde editie van de 100km-run van Kom op tegen Kanker in Deinze. Samen met 534 andere loopteams, werd in totaal 1.335.000 euro ingezameld voor kankeronderzoek.

 

AXI, dat beweging bij haar medewerkers sterk stimuleert en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel draagt, ondersteunt dit initiatief maar wat graag!

AXI neemt deel aan Kom op tegen Kanker 2023

Foto: AXI. v.l.n.r.: Bert Vercauteren, Peter-Paul De Bruin, Paul Peeters, Ewoud Haverhals, Steven De Groof, Sally Bal, Willem Bless, Yannick Staels en Leander Smet 

100 km-run 

 

Kom op tegen Kanker organiseerde onlangs de vijfde editie van de 100 km-run, een uniek loopevenement waarbij teams van vier samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker. Het principe is simpel: één loper start en na elke 10 km sluit een extra loper aan bij het team. De eerste loper legt 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Samen lopen ze 100 kilometer.  

 

  

AXI4AXI zamelt 5.000 euro in 

 

Deelnemen aan de 100 km-run van Kom op tegen Kanker staat jaarlijks op de AXI-activiteitenagenda en aan enthousiasme is er alvast geen gebrek: ‘We namen nu al voor de vierde keer deel en dat doen we nog steeds vol overgave’, aldus Sally Bal, Management Assistant bij AXI. ‘We hadden twee teams van vier personen, én zelf een extra loper voor de 20 km’. CEO Paul Peeters en AXI-collega’s Peter-Paul De Bruin, Steven De Groof, Sally Bal, Willem Bless, Yannick Staels, Bert Vercauteren, Ewoud Haverhals en Leander Smet gaven het beste van zichzelf en haalden de finish, zonder blessures. Ze zamelden in totaal 5.000 euro in.  

 

‘Onze jaarlijkse deelname, die intern omgedoopt werd tot ‘AXI4AXI’ past perfect in het engagement dat we met AXI aangaan: ondernemen, maar steeds met oog op mens en milieu’, zo getuigt Paul Peeters, CEO bij AXI. AXI draagt Kom op tegen Kanker een warm hart toe. ‘Vroeg of laat wordt ieder van ons wel eens geconfronteerd met de ziekte in zijn of haar omgeving’, zo zegt Paul Peeters, CEO van AXI. ‘We halen er motivatie uit om jaarlijks op deze manier ons steentje bij te dragen aan dit mooie ‘goede doel’. Naast het sportieve bevat de activiteit bovendien een geweldige portie teambuilding. Je loopt 10, 20, 30 of 40 km, maar samen presteer je 100 km als team. Het geeft enorm veel voldoening als je erin slaagt om samen de finish te halen’.  

 

‘We hebben samen een stukje magie gecreëerd’, zo besluit Sally Bal. ‘Onze spieren zullen nog wat stram aanvoelen vandaag en morgen, maar we gaan vooral nagenieten van een dagje samen sporten voor het goede doel.’ 

Afbeelding
AXI neemt deel aan Kom op tegen Kanker 2023
Afbeelding
AXI neemt deel aan Kom op tegen Kanker 2023

Foto's: Kom op tegen Kanker

Afbeelding
AXI neemt deel aan Kom op tegen Kanker 2023

AXI Makes You Move 

Met het programma ‘AXI Makes You Move’ heeft AXI een plan uitgezet om medewerkers aan het bewegen te zetten. Op regelmatige basis worden sportieve activiteiten georganiseerd waarbij AXI-medewerkers aangezet worden om te wandelen, fietsen, lopen, … De AXI4AXI run, de AXI Snowtrip, de AXI2AXI estafetteloop tussen het kantoor in Breda en Willebroek of de spinningsessies onder de middag zijn hiervan maar enkele voorbeelden.