e-comm
06/05/2022

AXI in RetailTrends: De twee geheimen van een unified commerce-strategie

Wat is er nodig om een succesvol API-verhaal in de retailsector te realiseren? 

De retailsector staat vandaag voor een aantal grote uitdagingen. De consument heeft steeds hogere verwachtingen van het serviceniveau van retailers. Zo verwacht de consument een naadloze overgang, wanneer deze bijvoorbeeld een bestelling plaatst met zijn smartphone en die verder wil opvolgen in de webshop op zijn pc of tablet.  

 

Daarnaast verwacht de consument ook dat het winkelpersoneel op de hoogte is en kan assisteren met de online bestelling en op maat gemaakte aanbiedingen, promoties en aanbevelingen te krijgen in plaats van generieke reclame. 

 

Collega Niek Jacobsen legt de mogelijkheden uit in een artikel op RetailTrends. 

 

Lees hier het artikel 

integratie in retail

Het is belangrijker dan ooit dat interne applicaties in real-time gegevens met elkaar kunnen uitwisselen

Meer weten over integratie binnen de retail? Bekijk de AXI kennissessies

Afbeelding
unified commerce boosten dankzij integratie

Hoe real-time gegevensuitwisseling uw unified commerce aanpak kan boosten

Tijdens deze on-demand kennisessie praten we u bij over het belang van integratie voor uw retailbusiness.

Wat mag u verwachten? Dankzij zijn jarenlange ervaring vertelt Niek Jacobsen, Integration Architect bij AXI, u aan de hand van enkele interessante use cases: hoe u de best passende API-architectuur kunt opzetten en kunt inpassen in uw integratielandschap en hoe u API's kunt bouwen en beheren via een krachtig API Management platform.

Daarnaast bespreekt hij de mogelijkheden en de voordelen van een event-driven architectuur als complementaire oplossing voor uw retailbusiness naast de traditionele integratie- of API platformen.

Meer details
Afbeelding
API Management platform

Ontdek de kracht van een schaalbaar API Management Platform

Op donderdag 19 mei van 10:00 tot 11:00 organiseren we een online kennisessie over het belang van integratie voor uw retailbusiness.

 

API's ontwerpen, implementeren en aanbieden is lang niet voldoende. API's die deel uitmaken van een weldoordachte API strategie zorgen ervoor dat uw business objectieven eenvoudiger en sneller worden gerealiseerd.

 

Dankzij de opzet van een API Management Platform kunt u genieten van klant-en-klare functies zoals analyse, API-documentatie en een API-gateway die een veilige toegang tot uw API's garandeert. Daarnaast biedt zo'n platform ook mogelijkheden voor het documenteren, socialiseren en analyseren van API's.

Meer details
Afbeelding
event gedreven bedrijfsprocessen automatiseren

Event gedreven retail bedrijfsprocessen eenvoudig automatiseren en configureren

Op donderdag 23 juni van 16:00 tot 17:00 organiseren we een online kennisessie over het belang van integratie voor uw retailbusiness.

 

Als omnichannel retailer heeft u te maken met high volume externe en interne gebeurtenissen die u ook snel dient af te handelen.

 

Strategische wendbaarheid is hierbij cruciaal. Om als retailer een klantgerichte, flexibele en agile organisatie op te zetten, moet u in staat zijn om snel in te spelen op steeds verdere ontwikkelingen en veranderingen binnen uw sector.

 

Ontdek tijdens deze online kennissessie hoe u uw event gedreven bedrijfsprocessen eenvoudig kunt automatiseren en configureren via een event-driven architectuur.

Meer details