AXI op Techorama 2023
30/05/2023

AXI maakt een reis door de ‘technology jungle’ op Techorama 2023

Een reis door de ‘technology jungle’ op Techorama 2023: AXI bezoekt techconferentie in Antwerpen 

 

Techorama 2023, dé jaarlijkse techconferentie, vond plaats van 15 tot 17 mei 2023 in Kinepolis Antwerpen. De conferentie bracht een mix van developers en IT en data professionals samen van over de hele wereld. Goed voor ongeveer 1.700 bezoekers die zich drie dagen onderdompelden in alles wat Azure en .NET is. Joselien Maes, IT Consultant bij AXI, was aanwezig en zag dat het goed was! 

Een mix van workshops en (internationale) sprekers 

 

Techorama, dat gespreid over drie dagen plaatsvond, biedt een mix van educatieve workshops en inspirerende sprekers. De eerste dag bestond uit hands-on workshops over ondermeer testing in C#, applicatieontwikkeling met Azure Container Apps, het bouwen van een .NET MAUI app en het ontwikkelen van veilige Azure-oplossingen. De volgende dagen werden verschillende tracks aangeboden met (internationale) sprekers. De tracks waren zowel technisch, met topics over AI, Architecture, Security, cloud services, als niet-technisch met thema’s over developer trends, self improvement ...  

 

‘We waren met 6 AXI-collega’s van het Microsoft team aanwezig’, zo vertelt Joselien Maes. ‘Het is het event om te netwerken en inspiratie op te doen. Vanzelfsprekend wilden we hier niet ontbreken. Je MOET hier geweest zijn als je dagelijks met Azure of .NET werkt.’  

Afbeelding
AXI op Techorama 2023
Afbeelding
AXI op Techorama 2023

De highlights van Techorama 2023

Joselien volgde verschillende sessies tijdens Techorama. Ze vertelt welke sessies er voor haar uitsprongen en waarom: 

 

 1. ‘You are doing logging wrong! Let’s fix it’ (Nick Chapsas, influencer/YouTuber) 
  ‘Deze sessie werd gegeven door de bekende YouTuber Nick Chapsas. Hij praatte over hoe men logging kan verbeteren en wat de impact hiervan op de performantie kan zijn. Onder het format van ‘I shall not …’ gaf hij zeven lijfregels mee die volgens hem best practice zijn bij het implementeren van logging en hoe die efficiënt gebruikt kunnen worden om te debuggen’.   
 2. What’s new in EF Core 7 (Jiri Cincura, Microsoft)  
  ‘Jiri Cincura gaf een overzicht van de nieuwe features in Entity Framework Core 7 van Microsoft. Er werd toegelicht welke grote changes er zijn en Jiri duidde ook op enkele leuke ‘nice to haves’.  
 3. Building context aware IoT solutions with Azure Digital Twins (Glenn Colpaert, Zure)  
  ‘De sessie van Glenn Colpaert was zeer interessant met een uit het leven gegrepen voorbeeld over hoe digital twins kunnen ingezet worden in het dagelijks leven. Glenn gaf een uiteenzetting over hoe hij digital twins gebruikte om te berekenen hoeveel zonnepanelen hij nodig zou hebben voor zijn huis, rekening houdend met het volledige architecturale plan en invloeden van parameters zoals schaduw door een nabijgelegen boom, de seizoenen, … Daarnaast gaf hij ook enkele voorbeelden die nu al in de praktijk gebruikt worden. Bijvoorbeeld Apica die het gebruikt voor de optimalisatie van de aakomsttijden van schepen in de haven van Antwerpen en Imac dat de impact van een afgesloten straat in Antwerpen op het verkeer simuleert.  
 4. Using feature flags in an ASP.NET Core app on Azure (Joonas Westlin, Zure) 
  ‘Joonas Westlin gaf een uitgebreide uitleg over wat feature flags zijn en hoe je ze best gebruikt (of net niet) en hoe je dit kan integreren met Azure om te zorgen dat er geen extra deploys nodig zijn (wat wel het geval is bij hardcoded flags). Future flags, say what? Dit is het  beschikbaar maken van bepaalde delen van een applicatie in bepaalde omstandigheden. Bijvoorbeeld iets wel beschikbaar maken in de testomgeving, maar niet op productie, premium features voor een betalend stuk van een applicatie, bèta features die door bepaalde gebruikers getest worden, geleidelijke release van nieuwe features, …’ 
 5. The fantastic 9 (Yves Goeleven, freelancer)  
  ‘De sessie van Yves Goeleven ging over welke design patterns volgens hem écht van belang zijn en waarom. Hij gelooft dat er 9 belangrijke patterns zijn waarmee je alle soorten van ontwikkeling kan doen. Platform dev, BI en IoT, alle andere design patterns zijn dan nice to haves en kunnen soms zelf voor te veel overhead zorgen waardoor de code net terug slechter wordt. Leuk wist je dat je: deze talk was zo populair dat aanwezigen tot op de trappen zaten, ikzelf inclusief’.  
 6. Why developer experence matters (Rasmus Hald, Lego)  
  Ramus Hald sprak over hoe bedrijven impact kunnen hebben op de developer experience (DX). Hald meent dat bedrijven ervoor kunnen zorgen dat developers zodanig ontlast moeten worden zodat ze meer tijden over hebben voor hun development werk. Hij vertelde over hoe bedrijven overhead kunnen wegnemen door duidelijke communicatie, uniformiteit doorheen het bedrijf rond tools en een duidelijke verzamelplaats met documentatie.  

Op maat gemaakte IT oplossingen met Microsoft

Naast ons breed portfolio aan AXI Business Solutions, is de implementatie van Customized Solutions een belangrijk onderdeel van onze expertise.

 

Zowel voor sectorspecifieke als voor uw unieke business behoeften ontwerpt, bouwt en implementeert AXI op maat gemaakte oplossingen en diensten in Microsoft technologie.

 

Ontdek hier het portfolio aan oplossingen