We zorgen ervoor
dat uw organisatie
optimaal ondersteund wordt

De gezondheidszorg staat voor heel wat uitdagingen.
De stijgende vraag naar zorg en de daarbijhorende kosten, budgetten die steeds kleiner worden, de nood aan meer efficiëntie en een hogere zorgkwaliteit, een snellere instroom van en een hogere retentiegraad van zorgpersoneel zijn de meeste voorkomende challenges.

 

AXI investeert in het begrijpen van uw business uitdagingen zodat software oplossingen en ICT technologie op de best mogelijke manier kunnen worden ingezet.

 

Persoonlijke service vinden we belangrijk. Wat we beloven doen we. Voor meer dan honderd instellingen in België en Nederland is AXI de preferred ICT partner.

Afbeelding
AXI oplossingen en services voor de zorg

Uw uitdagingen zijn onze zorg

 

Als strategische partner in de zorg biedt AXI tal van oplossingen en diensten aan:

Algemene consultancy diensten:

 

  • het begeleiden van IT architectuur projecten als fundament voor nieuwe organisaties of organisaties die in een change traject zitten door fusies, samenwerkingsovereenkomsten of netwerkvorming.
  • het uitwerken van een geoptimaliseerde ICT-infrastructuur en cloud strategie.
  • het uittekenen van een rationeel applicatielandschap gekoppeld aan een end-to-end integratie-architectuur.
  • het begeleiden naar een data-gedreven organisatie om zo meerwaarde te halen uit alle beschikbare data 

AXI Business Solutions & maatwerkoplossingen

 

AXI bouwt en implementeert AXI sectorspecifieke software oplossingen voor financieel beheer, inkoop, elektronisch verpleegdossier en software voor elektronische verkiezingen

 

Daarnaast bouwt AXI - op projectmatige basis - specifieke oplossingen op maat van uw organisatie voor data processing, integratietrajecten, business intelligence applicaties met gebruik van marktleidende technologieën en platformen.

De nieuwste software en ICT infrastructuur oplossingen

 

We focussen op kwalitatieve implementatietrajecten, migratie en support services.

Financiële software voor de zorg

De dynamiek in de zorgsector vraagt om bedrijfsmatig te werken. Met AXI Financials en de geïntegreerde forecasting- en begrotingsapplicatie krijgt u grip op de bedrijfsvoering en de risico's. De grensverleggende AXI oplossing voor boekhouding en financieel beheer zet in op maximale informatisering van de administratieve processen, procesoptimalisatie, rapportage, real-time analyse en voorspellende inzichten. Ontdek hier de voordelen van de software-as-a-service oplossing voor de zorg. 

 

Meer weten

Inkoopsoftware en inkoopsamenwerking

De inkoopsoftware van AXI zorgt voor de stroomlijning van het volledige purchase-to-pay proces binnen uw organisatie: van bestelaanvraag tot en met te betaling. Dit is dé oplossing voor inkoop in de zorg. AXI Purchase Order Management faciliteert inkoopsamenwerking binnen zorginstellingen met meerdere afdelingen en vestigingen. Coöperaties gebruiken de software-as-as service oplossing in het kader van inkoopsamenwerking tussen meerdere instellingen.

 

Lees meer

Elektronisch Verpleegkundig Dossier & Tarificatie

AXI biedt een kwalitatief, elektronisch verpleegkundig dossier aan voor de thuisverpleging in samenwerking met Wit-Gele Kruis. Via een tabletapplicatie beheren verpleegkundigen het volledige verpleegdossier. Naast efficiëntiewinst beschikken de verpleegkundigen steeds over een actueel digitaal beeld van hun patiënten. Alle informatie en bevindingen die de verpleegkundigen op de tablets ingeven, gaat via een draadloze verbinding rechtstreeks naar de centrale administratie. Via de centrale administratie wordt de planning met de routes opgesteld. Bovendien zorgen zij voor de tarificatie en de verbinding met MyCareNet.

SharePoint projecten

Binnen de zorg is de inzet van een intranet cruciaal. Als SharePoint expert bouwt AXI gebruiksvriendelijke intranet toepassingen waarbinnen medewerkers de informatie die ze nodig hebben snel vinden.

Business Insights in de zorg

De marktwerking binnen de zorg- en welzijnssector is sterk geëvolueerd. Niet alleen cliënten en hun omgeving eisen duidelijkheid over geleverde prestaties maar ook de overheid dwingt een hoge mate van transparantie af. 

 

Onze BI consultants ondersteunen in het snel analyseren van diverse (zorg)processen. Interactieve dashboards en rapporten voor o.a. kostprijsberekeningen, ziekteverzuimpercentages, in- en uitstroom van cliënten, etc. kunnen zorgmanagers helpen om hun organisatie op strategisch en operationeel vlak te optimaliseren met focus op kwaliteit, prestatieverbetering en de cliënt. Maak kennis met onze BI oplossingen en diensten waaronder Posit (voorheen RStudio) waarbij onze managed BI services uw zorgorganisatie volledig ontzorgen. 

 

Lees meer

Digitale werkplek dankzij het M365 platform

Om de efficiëntie en de samenwerking tussen medewerkers, partners en andere betrokkenen te verhogen, kunt u rekenen op AXI voor de inrichting en het beheer van een gestroomlijnde digitale werkplek. Services zoals Modern Device Management, M365 implementatie en support, Hardware & software licenties, Automatisatie, low-code apps en data inzichten via Power Apps maken deel uit van onze M365 dienstverlening.

 

Meer weten

ICT systemen en software licenties

Als ICT partner voor zorginstellingen zetten we marktleidende technologieën in en werken we intensief samen met onze vendors. We focussen op datacenter oplossingen, werkplekuitrol, bekabelde en draadloze netwerken en licensing services.

AXI Hybrid Cloud

We bieden managed private, hybrid en public cloud oplossingen aan op maat van uw zorgorganisatie. Daarvoor zetten we marktleidende technologieën in en werken we intensief samen met markleidende vendoren. Altijd kiezen we voor een persoonlijke service.

 

Met de AXI Hybrid Cloud Advisor willen we uw zorgorganisatie adviseren om een realistische en praktische roadmap naar de cloud vast te leggen.

 

Meer weten

Managed ICT services

Met onze managed ICT services richten we ons op de optimalisatie, het beheer en de beveiliging van workplace, datacenter en netwerkomgevingen. 

Digitale kiesoplossing

Dankzij de AXI E-voting oplossing kan volledig anoniem gestemd worden en dit zowel vanuit een stemhokje als vanaf de digitale werkplek. De oplossing voor Belgische organisaties is eenvoudig in te richten en te gebruiken en kan bovendien gekoppeld worden met alle ondersteunende software die door de sociale partners wordt aangeboden.

 

Meer weten

Maak kennis met LINXZ | het Lerend Innovatie Netwerk Ziekenhuizen

 

LINXZ - het Lerend Innovatie Netwerk Ziekenhuizen - is een initiatief van enkele pionierende middelgrote Vlaamse ziekenhuizen en AXI.

 

Het LINXZ lerend innovatienetwerk wil alle beslissingsnemers van deze ziekenhuizen met een IT of business rol bij elkaar brengen en heeft als doel om een strategische samenwerking op te zetten en digitale innovatie te promoten.

 

LINX verbindt en biedt een waaier aan activitieiten voor haar leden. Ontdek alle details én word lid.

i-mens neemt nieuw elektronisch verpleegdossier in gebruik voor efficiëntere patiëntrondes

 

Dankzij het Elektronisch Verpleegdossier kunnen i-mens verpleegkundigen hun agenda, rondes en patiëntendossiers voortaan real-time opvolgen en beheren. In de backoffice worden voor de zorgkundigen de planningen automatisch opgesteld aan de hand van een stratenplan applicatie. Op de tablet app kunnen zij zo hun planning visualiseren en via de ingebouwde eID lezer alle benodigde patiënteninfo (zoals wondzorginfo, ondersteuning bij de KATZ-schaling, beheer van voorschriften en medicatiefiches) oproepen tijdens hun bezoeken.

 

Ontdek hoe AXI samen met i-mens dit uitdagend project succesvol heeft uitgevoerd.

Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen enthousiast aan de slag met de EVD app

 

Voortaan loopt de thuisverpleging efficiënter. De 1400 verpleegkundigen van Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen kunnen hun agenda, rondes en patiëntendossiers real-time opvolgen en beheren. De tablet app maakt gebruik van GPS, een eID lezer en een bonprinter.