Business Insights:
Meer doen met data

Uw organisatie heeft ongetwijfeld heel wat waardevolle data ter beschikking. Maar gebruikt u ze al op de juiste manier?

 

AXI helpt u bij de visualisatie van alle beschikbare data dankzij de marktleidende business intelligence en data science oplossingen van Oracle, Posit (voorheen RStudio), Power BI en Tableau.

 

Voor een datagedreven organisatie is het dé manier om te blijven innoveren en data in te zetten om belangrijke beslissingen te nemen en acties te stimuleren.

 

Afbeelding
AXI Business Insights
Logo axi strategy

Maak uw organisatie datagedreven

 

 

AXI kan u helpen om de juiste aanpak, vaardigheden en oplossingen te vinden die uw organisatie vooruit helpen. Dankzij onze unieke werkwijze kunnen er reeds opleveringen worden gemaakt en resultaten worden geboekt vanaf de eerste stappen in het proces. We leveren moderne dataplatforms met interactieve dashboards en datagestuurde apps om bedrijfswaarde te creëren.

Ontdek onze business insights oplossingen en services

Grip krijgen op uw business intelligence omgeving

Met onze business intelligence services focussen we op het ontwerp, de bouw en het beheer van een goed onderhoudbare BI omgeving op maat van uw organisatie. We helpen bij het vinden van de juiste balans tussen IT gedreven BI en self-service BI waarbij de gebruikers de touwtjes zelf in handen nemen. Met de inzet van enterprise BI oplossingen van Oracle en self-service BI oplossingen van Microsoft, RStudio en Tableau.

Uw BI en datawarehouse omgeving in veilige handen

Als BI expert hebben we een stevige track record in het beheer van business intelligence en datawarehouse omgevingen. We laten BI goed aansluiten op uw business, verlagen de beheerskosten en stellen onze BI kennis en ervaring ter beschikking van de zakelijke gebruikers. Voor de uitbesteding van het BI beheer bieden we verschillende varianten aan. U kunt kiezen voor co-sourcing waarbij we intensief samenwerken met uw BI Competence Center of opteren voor BI-as-a-Service waarbij u het beheer en de volledige hardware- en softwareomgeving uitbesteedt aan AXI.

Ook uw self-service BI omgeving dient te worden gemanaged

Om alle eindgebruikers binnen uw organisatie op de gewenste wijze te ondersteunen, creëren we een beheersbare BI omgeving. Dit zowel voor uw enterprise BI als uw self-service BI oplossing. Voordeel hiervan is dat u zicht houdt op de betrouwbaarheid en kwaliteit van de informatie die in uw organisatie wordt gebruikt. Zonder risico dat het gebruik van self-service BI leidt tot meerdere versies van de waarheid. Met de zekerheid dat de BI omgeving up-to-date is en meegroeit met uw business.

Axi frame

Onze Business Insights expertise

 

AXI helpt u om de waarde van uw BI investering te verhogen en de BI activiteiten te stroomlijnen. We ontzorgen de zakelijke gebruikers en werken samen met uw IT team en het BI Competence Center. We werken resultaatgedreven en delen ideeën en best practices.

BI assessment

Om het beste rendement te behalen uit uw BI investering, bieden we u een BI assessment aan. We beoordelen uw BI omgeving en de bijhorende processen. Het BI assessment biedt tevens meerwaarde als de prestaties van uw BI systeem achterblijven of wanneer uw grote veranderingen wilt doorvoeren. Op basis van de beoordeling van de huidige stand van zaken brengen we advies uit. We brengen de gewenste situatie in kaart en werken een plan van aanpak uit. 

Inrichting van de BI omgeving

Samen met uw IT team en uw BI Competence Center werken we een strategisch BI plan uit. De focus ligt op de bouw van een toekomstgerichte, performante en beveiligde BI omgeving. Een omgeving waarbinnen de zakelijke gebruikers 24 op 7 kunnen beschikken over de juiste informatie. 

Outsourcing van het BI beheer

We helpen u bij de integratie van data uit onder meer ERP, MES, CRM, HR, internet, sociale netwerken en IoT sensoren. Alle nodige gegevens worden met elkaar in overeenstemming gebracht om zo de bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen. We hebben diepgaande kennis in ETL gerelateerde activiteiten (Extract, Transform, Load), data cleansing, data modeling, metadata management, data governance en master data management.

Functioneel applicatiebeheer

Snel anticiperen op operationele vraagstukken. Ad-hoc analyses maken. Vanuit een cockpit inzoomen op trends. Gebruik maken van forecasting modellen. Nieuwe databronnen ontsluiten of nieuwe visualisatietechnieken introduceren? Dit zijn BI uitdagingen waarvoor de zakelijke gebruiker beroep kan doen op AXI. Als functioneel applicatiebeheerder zorgen we er niet alleen voor dat de gebruikte BI applicaties doen wat de gebruikers nodig hebben. We ondersteunen bij veranderingen en helpen bij de bouw van dashboards, portalen, rapporten en analyses.

Begeleiding bij de inzet van self-service BI

Om de inzet van self-service BI succesvol te maken, zorgen we voor de juiste omkadering. Via training en begeleiding helpen we de zakelijke gebruikers om door te groeien van een consumerende rol op basis van voorbereide self-service mogelijkheden naar een meer explorerende rol. Met aandacht voor de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de informatie die in uw bedrijf omgaat. 

Cloud managed services

Omdat uw BI omgeving zowel in de public cloud, de private cloud als on-premise kan worden ingezet, bieden wij u goed passende managed services aan. Met stevige garanties op het vlak van uptime en performantie. Uw BI omgeving kan werken vanuit onze Belgische en Nederlandse datacenters, Microsoft Azure, AWS of Oracle Cloud. 

Uitwerken van een data governance programma

Om uw investeringen in data veilig te stellen, helpen we u bij de uitwerking van een data governance programma. Met dit programma herleidt u de kans op inconsistente informatie, veiligheidslekken en privacy schendingen tot het minimum. Met aandacht voor master data management, data kwaliteit, data ownership, data beveiliging, data privacy, data life-cycle management en support aan alle data stakeholders. 

 

De voordelen:

 

  • business beslissingen op basis van correcte data
  • één versie van de waarheid
  • vermindering van de BI beheerskosten
  • voorkomen van data security issues

We werken met de beste BI tools

Afbeelding
Oracle BI

Oracle BI

Als Oracle Gold Partner is AXI reeds 15 jaar aan de slag met Oracle BI oplossingen. Tot onze klantenkring horen onder meer grote retailers, overheidsinstellingen, zorginstellingen en bedrijven. Een specialisme is de migratie van de niet meer door Oracle gesupporteerde ETL tool Warehouse Builder naar Oracle Data Integrator of de open source data integration tool Talend. 

Afbeelding
Bench

Posit

AXI is sinds 2020 Posit Full Service Certified Partner (voorheen RStudio). Dankzij dit partnership kan AXI de oplossingen van Posit Team en de bijhorende services aanbieden. Het dedicated AXI Analytics en Insights team voorziet de onderbouwde architectuur en duurzame implementatie van het Posit product porfolio. Daarnaast bieden enterprise support aan.

Lees hier alle details
Afbeelding
Microsoft Power BI

Microsoft Power BI

We helpen u om het beste uit uw Microsoft BI oplossing te halen. Onze data-experts bouwen voor en met u dashboards en rapportages. Tevens kunt u beroep doen op onze experts voor integratie, begeleiding en training.

Afbeelding
Tableau screenshot

Tableau

We introduceren de self-service BI oplossing Tableau bij grote en middelgrote bedrijven. Ons doel? De zakelijke gebruiker helpen om sneller beslissingen te nemen op basis van data. Dit realiseren we via consultancy, training en begeleiding. Samen bouwen we dashboards die impact hebben.

Bekijk hier alle on-demand sessies rond Business Insights

Data real-time visualiseren en analyseren met Microsoft Power BI

On-demand webinar

Ontdek dankzij concrete cases en een demo hoe u met behulp van Microsoft Power BI snel en visueel inzichten in uw data verkrijgt.
Meer info

Ontdek de kracht van Posit bij Jessa Ziekenhuis

On-demand webinar

Tijdens deze on-demand kennisessie wordt aan de hand van en concrete klantcase getoond hoe dankzij het gebruik van het modulaire Posit Connect platform Jessa Ziekenhuis (BE) op een eenvoudige en veilige manier een oncologie applicatie met talrijke dashboards kan delen met alle betrokkenen.
Meer info

AXI Talk op RStudio Conference 2022

Online session

Als RStudio Full Service Certified Partner was AXI aanwezig op rstudio conf 2022 in Washington D.C. Thomas Wouters en Joran De Wilde gaven een demo-talk.


Meer info

Echt waarde creëren via een schaalbaar data science platform

On-demand sessie - AXI Cloud Event 2021

Data science is als expertise binnen bedrijven de laatste jaren enorm geëvolueerd. Dat is niet verwonderlijk aangezien het verkrijgen van inzichten uit data voor heel wat bedrijven dé basis is om te kunnen blijven innoveren en waardevolle inzichten uit data te vertalen naar hun visie en strategie.
Meer info

Optimaliseer uw supply chain door het inzetten van een krachtig Data Monetization Platform

On-demand webinar

Tijdens dit webinar verduidelijken we graag hoe u dankzij het gecontroleerd delen van uw retaildata met uw partners, zoals leveranciers en fabrikanten, nieuwe inzichten aangereikt krijgt om de shopping experience van de consument te verhogen én uw omzet te boosten. 
Meer info