NS Stations AXI Retail referentie
06/11/2018

NS Stations kiest voor de kassasoftware van AXI

Reizigers hebben weinig tijd en willen producten in de stationswinkels snel afrekenen. De AXI oplossing is perfect afgestemd om een groot volume aan transacties op veel kassa’s snel te processen.

 

 

De stations van NS Stations krijgen in 2017 nieuwe kassasoftware: het product AXI RS van retail specialist AXI. Hiertoe tekenden beide partijen een 5-jarige overeenkomst. De software zal NS helpen om de reiziger een aangenaam en comfortabel verblijf op het station en in de trein te bieden.

 

 

AXI RS: bewezen oplossing voor grote volumes

 

Reizigers hebben weinig tijd, daarom dienen producten in de stationswinkels snel afgerekend te worden. Commercieel Directeur Retail bij AXI, Mike Snepvangers, bevestigt: 'Binnen fastlane afrekenprocessen heeft de AXI RS kassasoftware zich duidelijk bewezen: de oplossing is perfect afgestemd om een groot volume aan transacties op veel kassa’s snel te processen en centraal te verwerken. Bovendien is de kassa modern en intuïtief waardoor transacties heel eenvoudig en snel kunnen worden afgewerkt. Dat heeft NS Stations sterk gewaardeerd.'

 

 

Voor iedere winkelformule een aangepast kassaprofiel

 

NS Stations exploiteert verschillende winkelformules met elk hun specifieke behoeftes. Hiertoe biedt AXI RS per winkelformule een aangepaste kassavariant aan.
'Bij de ketens waar je komt voor een kopje koffie of een broodje draait het vooral om snelheid. Dit speelt bij winkelformules zoals Kiosk en Broodzaak. Deze formules gaan met de AXI RS touch horeca-variant werken die zeer geschikt is voor high volume transaction processing. Voor de registratie van de verkooptransacties in de trein leveren we een mobiele kassa in de vorm van de Rail Catering App. Daarnaast gaan we een specifieke module aanleveren voor de ondersteuning van het reparatieproces bij Fiets & Services.', verduidelijkt Snepvangers.
De software gaat draaien op ca. 550 kassa’s waarvan er 100 mobiel zijn, verspreid over de stationswinkels en treinen van NS.

 

 

Alles in de cloud

 

Door de AXI RS oplossing af te nemen in een private cloud constructie wordt NS stations volledig ontzorgd. Zo beschikt NS Stations over de flexibiliteit om in de toekomst winkelformules op te schalen, toe te voegen of af te stoten. Voor de integratie met het artikel- en voorraadbeheer in SAP wordt gebruik gemaakt van SAP Process Integration.

 

 

Meer informatie?

 

Neem contact op met Mike Snepvangers - Commercieel Directeur Retail - mobiel: + 31 6 224 23 194