AXI Retail Cloud Suite in Duitsland final
07/07/2021

AXI Retail Cloud Suite goes Germany

Nederlandse en Belgische Retailers die in Duitsland winkels willen openen, zijn bij AXI aan het juiste adres. In Duitsland is de Kassengesetz kassawet van kracht.  Danzij deze wet wordt voorkomen, dat na er afsluiting toch nog wijzigingen in de administraties in kassa's en andere elektronische registratiesystemen kunnen plaatsvinden. In het tweede kwartaal van 2021 werd de AXI Retail Cloud Suite geschikt gemaakt voor de Kassengesetz richtlijnen.

 

 

Hierbij maakt AXI gebruik van de Epson TSE USB stick die wordt geïnstalleerd in de kassa PC. Deze USB stick dient als middleware. De TSE module is gecertificeerd door de Duitse overheid en compliant met BSI Technical Guideline TR-03153. In de koppeling wordt iedere kassatransactie door de AXI kassa direct naar de Epson TSE gestuurd, die vervolgens een elektronische handtekening bepaalt en terugstuurt naar de kassa. Deze elektronische handtekening wordt vervolgens geprint op de kassabon en bewaard in het elektronisch journaal.

 

De transacties worden - inclusief signature - vervolgens via het reguliere distributiemechanisme van de AXI Retail Cloud Suite verstuurd naar de centrale omgeving, van waaruit vervolgens de wettelijk verplichte csv-files worden opgeleverd. Dit zijn files waarin de transacties staan genoteerd in het bij wet verplichte dsfin-vk formaat.

'Dat de AXI Retail Cloud Suite nu geschikt is voor de Duitse wetgeving, kadert in onze strategie en die van onze klanten. We zien cross-border commerce als een belangrijke trend. Onze klanten zoeken expansie en beperken zich niet tot de landsgrenzen.

 

De eerste klant die stappen in Duitsland zet is Dille en Kamille, maar ik verwacht dat meer van onze retailklanten en prospects internationaal gaan groeien. Die groei willen wij graag faciliteren, vandaar onze investering om onze oplossing geschikt te maken voor Duitsland.'

 

 

Mike Snepvangers, Commercieel Directeur bij AXI

AXI's internationale ambities

 

Ook in Frankrijk zijn er wettelijke verplichtingen die we reeds onderzocht hebben. Bovendien hebben we een partner die voor ons de wettelijke ontwikkelingen in de gaten houdt. Als één van onze klanten of prospects winkels opent in Frankrijk of Duitsland, kunnen we die perfect ondersteunen.

 

Al jaren is de AXI Retail Cloud Suite een bepalende, sterke speler in de Benelux op het gebied van omnichannel Point of Sales en wordt door deze investering extra relevant.

 

'We zijn helemaal klaar voor grote internationale ketens', besluit Mike Snepvangers.