Boomi is integration technology partner van AXI
05/02/2024

AXI kiest Boomi als nieuwe integratie technology partner

Sinds eind 2023 is AXI officieel partner van Boomi. Lees hieronder wat de meerwaarde is van Boomi en waarom AXI koos voor een partnership naast de partnerships die we reeds hebben met IBM, Gravitee.io en MS Azure als integratie technology partners.

 

 

De nood aan integratie

 

Vandaag gebruiken organisaties een veelvoud aan applicaties die hun dagelijkse activiteiten ondersteunen. Denk aan CRM en ERP applicaties, maar ook aan customer-facing, HR ondersteunende applicaties of legacy backend systemen. Sommige van die applicaties zijn moderne cloudapplicaties, andere zijn eerder legacy en worden in een on-premises datacenter gehost.

Afbeelding
Boomi is integration technology partner van AXI

Wat ze wel allemaal gemeen hebben is dat ze uiterst zelden geïsoleerd van elkaar draaien. Applicaties hebben nood aan de data en diensten van andere applicaties. Vaak maken deze datastromen deel uit van ingewikkelde bedrijfsprocessen. Om dat soort integraties op een gestructureerde en efficiënte manier te realiseren, maken we gebruik van een integratieplatform

 

Daarnaast merken we ook dat organisaties meer en meer handmatige bedrijfsprocessen willen gaan automatiseren. Soms zijn die processen complex, maar soms zijn ze ook vrij eenvoudig: men wil bijvoorbeeld dat er voor elke nieuwe geregistreerde deal in Salesforce een bericht op een Slack kanaal gepost wordt. Voor deze eerder simpele processen willen organisaties geen beroep hoeven te doen op integratiespecialisten maar willen zij die integraties zelf kunnen realiseren. 

Wat is Boomi? 

 

Boomi is een iPaaS integratie platform; een integration platform as a service. Een integratieplatform in de cloud dus.

 

Boomi beschikt over alle functionaliteiten om tegemoet te komen aan de integratienoden zoals beschreven in de vorige paragraaf. In onderstaand schema ontdekt u over welke verschillende componenten Boomi beschikt.

Afbeelding
Boomi is integration technology partner van AXI
axi

Application Integration

 

De belangrijkste component van Boomi laat toe om low-code verschillende applicaties en databronnen met elkaar te verbinden. Daarbij maakt het niet uit of die zich on-premises of in een publieke of zelfs private cloud bevinden. Door middel van een groot aantal ingebouwde connectoren kunnen connecties snel tot stand gebracht worden.

 

Boomi ondersteunt alle voornaamste integratie- en communicatiepatronen, zoals application-to-application, pub-sub, real-time en event-driven web services, streaming, batch, ETL integraties, en meer. 

axi

B2B/EDI management 

 

Deze component laat toe om uw partner netwerk interacties te beheren. U kunt op een eenvoudige manier zowel traditionele EDI als nieuwere Web Services implementeren, deployen en beheren. 

 

Een visuele low-code user interface laat toe om complexe B2B integraties op een eenvoudige manier te bouwen en te beheren. Boomi ondersteunt alle gekende EDI standaarden zoals X12, EDIFACT, HL7, RosettaNet en Tradacoms, naast andere mogelijkheden tot partnercommunicatie zoals AS2, disk, FTP, SFTP, HTTP en HTTPS. 

axi

Data synchronisatie 

 

Boomi Master Data Hub biedt uw data analisten de mogelijkheid om uw data te modeleren, te vergelijken, te synchroniseren, op te schonen en te verrijken over verschillende domeinen heen. 

Event-driven integratie 

 

Met Boomi Event Streams kunt u real-time event-driven integraties realiseren met guaranteed delivery & ordering. Gebruik deze component wanneer het gaat om een continue en grote hoeveelheid aan kleinere berichten (events) en wanneer batch processing niet aan de orde is. 

 

Het platform ondersteunt verschillende communicatiestijlen, zoals first-in first-out, pub-sub en queueing met guaranteed delivery, ordering & availability. 

axi

API Management

 

APIs zijn vandaag een essentiële manier om data en functionaliteit te ontsluiten en zijn de drijvende kracht achter digitale transformatie, waardoor applicaties snel nieuwe functionaliteit en een naadloze ervaring over verschillende kanalen heen kunnen opleveren. 

 

Die APIs moeten dan wel op een efficiënte en beveiligde manier kunnen ontworpen, beschikbaar gemaakt en beheerd worden. Daarvoor dient de API Management component van Boomi. Hiermee kunnen de APIs beveiligd worden met de meest gebruikte standaarden (OIDC, OAuth), kunnen API consumers zich op een self-service manier registreren en kunnen beheerders het gebruik van de APIs opvolgen en analyseren. 

axi

Workflow

 

Met Boomi Flow kunt u op een low code manier workflow-gebaseerde applicaties bouwen. Deze applicaties bevatten de logica en schermen waarmee uw gebruikers een business workflow op een geautomatiseerde manier kunnen doorlopen. Via de schermen kan de gebruiker dan bijvoorbeeld bepaalde data invoeren, opties kiezen of goedkeuring geven. 

De keuze voor Boomi

Waarom iPaaS? 

 

AXI helpt organisaties reeds vele jaren met het oplossen van hun integratievraagstukken. Daarvoor maken we gebruik van gespecialiseerde software zoals App Connect Enterprise, de Enterprise Service Bus (ESB) integratietool van IBM, een marktleider op dat gebied. ESBs en gelijkaardige integratie middleware zijn heel geschikt voor het integreren en ontsluiten van on-premises backend systemen. Zij bieden een rijke waaier aan connectoren en routing & transformatiemogelijkheden en laten zelfs toe om integratielogica te implementeren in een programmeertaal. Hierdoor kan vrijwel elk integratiescenario gerealiseerd worden. 

 

We zien echter dat meer en meer organisaties voor verschillende redenen hun on-premises applicaties vervangen door cloud oplossingen. Nieuwe organisaties zoals start-ups kiezen dikwijls zelfs uitsluitend voor cloudoplossingen! Daarnaast neemt het opereren en beheren van een on-premises integratieplatform ook een flinke hap uit het IT budget. Daarom kiezen organisaties er meer en meer voor om hun integratieplatform als een cloud service af te nemen. Dit zijn dan de iPaaS platformen waar we het over hebben. 

 

Naast het feit dat u ze niet zelf hoeft te beheren, zijn iPaaS platformen heel goed in het integreren van cloud applicaties. Dit komt omdat zij de gebruiker een grote hoeveelheid aan connectoren aanbieden voor de meest gebruikte cloud applicaties. Denk aan Salesforce, SAP, Oracle NetSuite, AWS enz… Door middel van deze connectoren kunnen gebruikers op een eenvoudige manier een connectie tot stand brengen met deze systemen, waar zij vroeger vaak uitgebreide en ingewikkelde configuraties moesten gaan opzetten. Ook de connectie met on-premises systemen blijft mogelijk. 

 

Om deze redenen heeft AXI besloten om volop in te zetten op deze manier van werken en een partnership aan te gaan met een leading iPaaS vendor. 

Waarom Boomi? 

 

Al voor de negende keer op rij heeft Gartner Boomi in hun Leaders kwadrant geplaatst in hun iPaaS Magic Quadrant beoordeling. Boomi is dan ook één van de meest bekende en gerenommeerde producten in dat gebied. Het kan zowel in de cloud als on-premises gehost worden en beschikt over een groot aantal ingebouwde connectoren. 

 

Naast de kwaliteit van het product zelf, heeft Boomi ook een grote user base. Op internet vind je tal van resources, artikels en discussiefora waarin je informatie, best practices en oplossingen voor je vraagstukken in verband met Boomi terug vindt. 

 

Boomi in het Magic Quadrant van Gartner