AXI Talent Program 2022
29/09/2022

AXI Talent Program 2022 geeft starters warm welkom

Op maandag 5 september 2022 werd het startschot gegeven van het AXI Talent Program, een intensieve onboarding voor juniors of pas afgestudeerden die aan de slag gaan bij AXI als onder andere Developer, Consultant, Service Manager, Data Engineer of Analist.

 

Het waren drie energieke weken waarin 14 starters volledig ondergedompeld werden in het 'reilen en zeilen' binnen AXI.

14 starters volgen AXI Talent Program

 

Het AXI Talent Program, dit jaar voor het eerst georganiseerd, is een drie weken durende onboarding en diepgaande onderdompeling in al wat AXI is en doet. Het programma werd opgezet voor studenten die net van de schoolbanken komen of kandidaten die net een omscholingstraject achter de rug hebben.

 

14 juniors tekenden present en volgden enthousiast het programma.

Welkom

 

Bij AXI staan medewerkers centraal. Ook nieuwe medewerkers. ‘Het is belangrijk dat nieuwkomers niet zomaar in het diepe gegooid worden', zo zegt Paul Peeters, CEO bij AXI. ‘Met het AXI Talent Program willen we starters een warm welkom geven en hen écht laten kennismaken met AXI. Gaande van het leren kennen van collega’s tot het opsnuiven van de sfeer en het ontdekken van de werking’.

 

Ook Evi Van der Vliet, Recruitment Manager bij AXI, benadrukt het belang van een goede onboarding: ‘We zijn continu op zoek naar nieuw talent. Ook young professionals met een afgeronde universitaire of hogeschool studie zijn welkom om hun loopbaan bij AXI te starten. Via het AXI Talent Program worden starters op gepaste wijze in onze organisatie onthaald’. AXI zet zo bewust in op talent. ‘Zeker in tijden waarin thuiswerk toeneemt en er minder kansen zijn om je als nieuwe medewerker een cultuur eigen te maken en collega’s te leren kennen, is het Talent Program geen overbodige luxe’, aldus Paul Peeters, CEO van AXI. 

Afbeelding
AXI Talent Program 2022

AXI wat de klok slaat

Het AXI Talent Program gaat over 3 weken. Drie weken waarin de starters AXI leren kennen, maar waarin AXI ook haar nieuwe talenten leert kennen. Een greep uit het programma:

 

Rondleiding in AXI-kantoren in Willebroek, Breda en Gent, Kennismaking met team coach, teamleden en buddy - Ontmoeting met de CEO Paul Peeters, Introductie tot programmeertalen: Java, .NET, APEX, Angular, PL/SQL, … - Opleiding in Software Development LifeCycle (SDLC), Agile/Scrum, Prince2 en ITIL - Toelichting over UX/UI - Kennismaking met AXI Teams, divisies, AXI Solutions en Services, …  - Developer, Project Manager, Data Engineer, … aan het woord - Business Game - AXI Welcome Days in Durbuy - Verschillende AXI Lunches, Friday Drinks, … 

Het programma was divers opgesteld, met aandacht voor zowel kennisverwerving als ontspanning en netwerking. Zo werden activiteiten georganiseerd waarbij de starters elkaar én collega’s leerden kennen en werden verschillende infosessies en workshops georganiseerd waarbij collega’s aan het woord waren. Ze gaven onder andere een introductie tot hun divisie, vertelden over hun start bij AXI, hun groeitraject, hun klanten of hun dagelijkse bezigheden. Ook Paul Peeters, CEO van AXI, wilde maar wat graag de nieuwe collega’s leren kennen. Hij kwam langs voor een korte introductie tot AXI en sloeg een babbel met de nieuwkomers. ‘Mijn favoriet moment? Eigenlijk elke dag, zo zegt Abdalla Al Hamaideh, Java Developer bij AXI. ‘Je kon elke dag opnieuw uitkijken naar een nieuwe ervaring.’

Ook de business game was een belangrijk onderdeel van het programma. Gedurende drie weken werd door de starters aan een case gewerkt uit ofwel de retail-, overheid of zorgsector. Op de laatste dag van het Talent Program werd hun oplossing dan gepresenteerd voor een jury. De resultaten mochten er zijn: ‘Ik was heel trots toen ik de resultaten zag van de business game. Onze jury was ook onder de indruk van het resultaat. Zeker gezien de beperkte tijd die er voorzien was!’ zo getuigt Evi Van der Vliet, Recruitment Manager bij AXI. 

Tot slot woonde de groep ook de AXI Welcome Days in Durbuy bij. Deze tweedaagse, die in het teken staat van een ontmoeting met het management en teambuilding, wordt jaarlijks door AXI georganiseerd voor iedereen die het afgelopen jaar gestart is. ‘De starters uit het AXI Talent Program konden hier niet ontbreken’, aldus Evi Van der Vliet. 

Afbeelding
AXI Talent Program 2022

Klaar voor een flitsende loopbaan

 

Nu het AXI Talent Program officieel zijn einde bereikt heeft, vliegen de starters pas écht uit binnen AXI. Komende weken worden ze verder ondersteund door hun team en buddy binnen AXI. ‘Dankzij het Talent Program hebben ze nu een stevige basis en goede contacten. Nu is het aan hen’, zo vertelt Evi Van der Vliet. ‘Het was héél mooi om te zien hoe snel 14 mensen, die elkaar niet kenden, zo snel naar elkaar toe groeiden! Het is een heel hechte groep geworden. Ze hebben een massa info over AXI ontvangen de laatste weken. Ik ben ervan overtuigd dat ze hierdoor veel sneller ‘gelanceerd’ zullen raken binnen hun team.’ 

Afbeelding
AXI Talent Program 2022

Teamspirit

 

Ook de starters zelf kijken tevreden terug. ‘Vooral het groepsgevoel dat de voorbije weken gegroeid is, springt eruit voor mij’, zo vertelt Joyce Vercaigne, M365 Analist bij AXI. ‘Je spendeert zoveel tijd samen, dat je echt één groep wordt. Ook al ken je de mensen nog niet zo lang.’ Ook Toinon Naesen, .NET Developer bevestigt: ‘De eerste dag leer je iedereen kennen en dat blijft je bij. Gedurende deze drie weken hebben we elkaar beter leren kennen en dat zorgt voor een aangenaam groepsgevoel’. ‘Er is een echte teamspirit ontstaan in onze groep’, vult ook Thomas Daane, Developer bij AXI, aan. 

 

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat AXI dit initiatief volgend jaar opnieuw zal organiseren. 

Check hier de aftermovie van het AXI Talent Program 2022

Please accept marketing-cookies to watch this video.
Team

Kom in AXI

Studeer jij binnenkort af en is een carrière in IT echt iets voor jou?

 

Neem dan zeker een kijkje in onze vacatures of neem contact op met AXI via jobs@axi.be of jobs@axi.nl.