Networking & security oplossingen en managed services

In een digitale wereld bestaat een IT-omgeving steeds meer uit een complex netwerk van geconnecteerde client-toestellen, IoT-devices, applicaties en gebruikers.

 

Uw IT-systemen en strategische software toepassingen dienen performant, veilig en optimaal beschermd zijn tegen steeds meer beveiligingsrisico's en -bedreigingen. Daarom is de opzet, de configuratie en het beheer van een goed doordachte netwerk en IT-infrastructuur een topprioriteit voor uw IT-team.

 

Ontdek hoe AXI uw organisatie hierop kan voorbereiden.

 

 

Networking Portfolio     Security portfolio

Afbeelding
AXI Networking & Security services
Logo axi strategy
AXI Networking Services

De inrichting van een toekomstgerichte netwerkomgeving

Onze portfolio aan netwerk services

 

Interne en externe verbondenheid is essentieel voor iedere organisatie. Een vlot werkende én veilige wired en wireless netwerkomgeving is niet alleen een must om de productiviteit van uw medewerkers te verhogen maar zet ook in op de tevredenheid van klanten en bezoekers.

 

Als netwerk expert hebben we jarenlange ervaring in het ontwerp, de installatie, de configuratie, de implementatie en de monitoring van wired en wifi netwerken. Op maat van uw organisatie zetten onze networking consultants de meest optimale netwerkarchitectuur op.

 

Maak in één oogopslag kennis met onze dienstverlening.

Uw netwerk veilig, performant en steeds gemonitord

Networking Solutions

Bekabelde netwerk infrastructuur

Het design, de installatie, het beheer en de monitoring van de netwerk switches voor uw bekabeld netwerk zijn bij AXI in goede handen.

 

Op maat van uw organisatie realiseren we de opzet van een meerlagige architectuur (core, distributie, access) via koper fiber. Bij het design houden we steeds rekening met de huidige en toekomstige bandbreedte. We hebben ervaring bij de configuratie van VLAN’s, stacking, spanningtree, loop-free, link-aggregation ... Bovendien kunt ook voor de aanmaak van Access lists (ACL’s) en routeringsprotocollen rekenen op onze dienstverlening.

Networking solutions

Draadloze WiFi netwerk infrastructuur

Investeren in een veilige WiFi-oplossing - volledig op maat van uw organisatie - doet u best weloverwogen. Na een site survey bij u op locatie kunt u rekenen op AXI voor de installatie, het beheer en de monitoring van uw WiFi-netwerk. Omgevingen met een controller-based, controller-less of een mix van beiden kunnen worden opgezet waarbij u bovendien kan kiezen voor offline of cloud-based beheer van uw WiFi-netwerk.

 

Dankzij AXI WiFi as a Service nemen wij echt al uw zorgen uit handen en kunt u rekenen op de voordelen van deze uitgebreide AXI managed service, volledig afhankelijk van uw noden en wensen.

 

Ontdek hier alle details.

Networking Solutions

Connectiviteit

AXI ondersteunt uw organisatie bij het koppelen van meerdere netwerken en verschillende sites. Het connecteren kan op diverse manieren maar is er steeds op gericht dat uw data performant, veilig en volgens beschikbaarheid kan getransporteerd worden. We maken hiervoor gebruik van de beste protocollen waaronder IPSec, VPN site-to-site tunnels, SD-WAN en Layer 2 en Layer 3 verbindingen.

Networking Solutions

Centraal beheer en monitoring

AXI zet diverse on-premise en cloud tools in om het beheer en de monitoring van uw netwerk perfect uit te voeren.

 

Via het gebruik van de User Experience Insight (UXI) sensor wordt uw wireless en wired netwerk, de services en apps 24/7 getest. Deze testsensor simuleert client/gebruikers en evalueert constant wat de user experience is op het volledige netwerk. Zo monitort u eventuele performance problemen op uw netwerk voor ze zich daadwerkelijk voordoen. Dankzij een geïntegreerd dashboard en diverse meldingen krijgt u een volledig zicht op alle issues én hulp bij het troubleshooten.

Networking Solutions

Netwerk audits

Hoe kunt u de performantie van uw netwerk optimaliseren? AXI screent uw volledige netwerkomgeving waarbij we verbeterpunten en mogelijke issues in kaart brengen.

 

Alle aanbevelingen bundelen we in een rapport dat we in detail met u overlopen om zo de connectiviteit te verbeteren.

Axi frame

Ontdek AXI Wifi as a Service

 

Hoe zorgt u ervoor dat uw WiFi netwerk voldoet aan al deze verwachtingen?  Maak kennis met AXI WiFi as a Service. Een oplossing die beheerd wordt vanuit de cloud in een flexibel betalingsmodel.

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Een veilig en performant wireless bedrijfsnetwerk voor Wit-Gele-Kruis Limburg

 

AXI implementeerde een vernieuwde WiFi bedrijfsnetwerkinfrastructuur met Aruba Wireless Access Points voor vzw Wit-Gele-Kruis Limburg.

 

De organisatie nam ook Aruba ClearPass in gebruik zodat ze nu perfect op de hoogte zijn van wie toegang vraagt én krijgt op hun wireless bedrijfsnetwerk.

 

 

Wit-Gele-Kruis Limburg aan het woord

Please accept marketing-cookies to watch this video.

AXI Managed Services

WiFi as a Service voor een veilig en betrouwbaar draadloos netwerk

 

Een goed werkende en veilige wireless netwerkomgeving is een must om medewerkers, klanten en bezoekers vlot en op een veilige manier te laten connecteren.

 

Om ervoor te zorgen dat uw WiFi netwerk betrouwbaar, beveiligd én bovendien optimaal beheerd en gemonitord wordt, kan u beroep doen op AXI die u begeleidt om overal en altijd een goed werkend WiFi netwerk aan te bieden. 

e-book

Verscherp de controle op uw bedrijfsnetwerk met Aruba ClearPass

 

In het e-book wordt duidelijk uitgelegd hoe u uw heterogeen bedrijfsnetwerk op een eenvoudige en kostefficiënte manier kunt beheren en beveiligen.

 

U maakt kennis met de Aruba ClearPass Network Access Control oplossing en de netwerk services van AXI.

AXI Security Services

Het uittekenen van een organisatiebrede security strategie

Onze portfolio aan security services

 

Security staat bovenaan op de bedrijfsagenda. Om uw gebruikers en uw data continu te beschermen tegen gerichte aanvallen, biedt AXI diepgaand advies en managed security services aan.

 

Als expert in security oplossingen ondersteunen we organisaties bij de uitrol van o.a. firewalls, network acces control, multi-factor authentication, SSL VPN, SSL certificaten, endpoint en server protection, identity & access management, single sign-on.

 

De AXI Security consultants hebben hiervoor een duidelijk plan van aanpak vastgelegd waarbij bedreigingen worden geanalyseerd en aandachtspunten op het vlak van informatieveiligheid worden gesignalisererd. Dit alles resulteert in een roadmap voor een organisatiebrede security strategie.

 

Maak in één oogopslag kennis met onze dienstverlening.

De beveiliging van uw IT omgeving in goede handen

Security Solutions

Firewalls

Uw cloud, on-premise of branch office infrastructuur voldoet aan de hoogste security eisen dankzij het gebruik van firewalls. Deze netwerkcomponent filtert alle binnenkomende data en laat - op basis van de benodige parameters, regels en policies - enkel informatie op een veilige manier toe op uw netwerk. Om interne en externe bedreigingen tot het minimum te herleiden, maken onze experts gebruik van NextGen firewalls die o.a. intrusion prevention, DNS, web filtering en application firewalling ondersteunen.

 

AXI zorgt voor het ontwerp, de installatie, het beheer en de proactieve opvolging van alle geïmplementeerde firewalls. 

Security Solutions

Network Access Control

Met de implementatie van een veilige en gebruiksvriendelijke Network Access Control (NAC) oplossing kunt u instellen en controleren welke personen en devices toegang krijgen tot uw netwerk en bedrijfskritische informatie. Uw IT team krijgt inzicht in alle gekende en onbekende toestellen die verbinding willen maken met uw netwerk.

 

Ontdek meer over de vendoronafhankelijke Aruba ClearPass Network Access Control oplossing die u verzekert van een consistent en veilig toegangsbeleid voor uw vast en draadloos bedrijfsnetwerk.

Security Solutions

Multi-Factor Authentication

Het ingeven van een gebruikersnaam en (zwak) paswoord volstaat al lang niet meer om gebruikers op een beveiligde manier toegang te verlenen tot uw netwerkapplicaties of portals. Een allesomvattende user access experience zorgt niet alleen voor een extra beveiligingslaag tegen cybercriminaliteit maar vereenvoudigt bovendien het inlogproces voor uw gebruikers.

 

Onze experten adviseren u bij de keuze van een goed werkende MFA-oplossing en ondersteunen bij de correcte implementatie om niet-geautoriseerde toegang te vermijden.

 

Security Solutions

SSL VPN

Om medewerkers die remote werken of externe gebruikers snel en eenvoudig toegang te geven tot uw netwerk en veilig data uit te wisselen is SSL VPN de perfecte oplossing.

 

Medewerkers die vaak onderweg zijn kunnen vanop gelijk welke locatie of vanop de thuiswerkplek veilig connectie maken met het bedrijfsnetwerk dankzij dit populaire protocol dat enkel een device met internetverbinding vereist zonder vooraf geïnstalleerde client software. Via SSL VPN kan granulair de vereiste of zelfs gelimiteerde toegang tot het netwerk verleend worden.

Security Solutions

SSL Certificaten

Dankzij het SSL (HTTPS) beveiligingsprotocol wordt een versleutelde koppeling tussen een webserver en een webbrowser tot stand gebracht. Om webbased applicaties te beveiligen tegen cybercriminelen dient u SSL-certificaten toe te voegen om een versleutelde internetverbinding tot stand te brengen. Onze AXI consultants helpen bij de correcte installatie en het beheer ervan. Naast applicaties kunnen ook gebruikers en devices een SSL-certificaat vereisen om toegang te verkrijgen tot het netwerk. Dit wordt meestal geïmplementeerd samen met een NAC oplossing. 

Security Solutions

Endpoint en server protection software

Een klassieke anti-virus client die enkel signature-based werkt volstaat niet langer om bedreigingen op uw netwerk goed aan te pakken.

 

AXI zet in op oplossingen die ook het gedrag analyseren. Zo kan malware, zoals kwaadaardige software, die bestanden en systemen encrypteert (cryptolocker) tijdig worden gedetecteerd én tegenhouden.

Security Solutions

AXI Security Advisor

De AXI Security Advisor ontzorgt u op het vlak van de beste beveiliging voor en mogelijke risico’s binnen uw volledige IT omgeving; gaande van servers, applicaties, firewalls, back-up, disaster recovery .... Hiervoor heeft AXI een duidelijk plan van aanpak vastgelegd dat resulteert in een roadmap voor een organisatiebrede security strategie.

Security Solutions

Identity & Access Management

Met onze oplossingen voor Identity en Access Management kan de levenscyclus van een gebruiker in een organisatie perfect beheerd worden. Dit gaat zowel over de authenticatie van de gebruiker als over de autorisatie, met andere woorden de toegangsrechten. Waar het bij Identity Management gaat over de identiteit van een gebruiker maakt Access Management gebruik van deze identiteit om de machtigingen van de gebruiker voor en binnen software toepassingen te bepalen.

 

Onze experten adviseren u bij de keuze van een passende Identity & Access Management oplossing en ondersteunen bij de correcte implementatie, het beheer en de monitoring zodat de productiviteit van uw medewerkers verhoogt en de beveiliging van uw IT omgeving gewapend is tegen mogelijke hackers.

Axi frame

Ontdek de meerwaarde van de AXI Security Advisor

 

Deze AXI Managed Service adviseert u op het vlak van de beste beveiliging voor en mogelijk zwakke punten binnen uw volledige IT omgeving, gaande van servers, applicaties, firewalls, back-up, disaster recovery .... 

 

AXI Consulants brengen uw volledige IT-omgeving in kaart aan de hand van drie duidelijk gedefinieerde stappen.

 

  • Via workshops of assessments wordt de huidige situatie geanalyseerd.
  • Vervolgens wordt een gedetailleerde roadmap opgesteld met prioriteiten en onderbouwde argumenten.
  • Met advies op maat tekenen onze experten een roadmap uit die resulteert in een organisatiebrede veiligheidsstrategie voor uw IT-omgeving.

 

Meer weten? Neem contact op met Roelof Hellinx

Bekijk hier de on-demand sessies rond Networking & Security

Maak kennis met AXI Security Advisor

On-demand webinar

Om een roadmap voor een organisatiebrede security strategie op te zetten voor uw organisatie hebben de AXI Security consultants een duidelijk plan van aanpak vastgelegd. Ontdek het tijdens deze sessie.
Meer info

Maak kennis met AXI WiFi as a Service

On-demand webinar

Interne en externe verbondenheid is essentieel voor iedere organisatie. Een goed werkende en veilige wireless bedrijfsnetwerkomgeving is niet alleen een must om de productiviteit van uw medewerkers te verhogen maar zet ook in op de tevredenheid van klanten en bezoekers.
Meer info

Een cyber resilience IT omgeving opzetten met proven cloud security oplossingen

On-demand sessie - AXI Cloud Event 2021

In deze sessie zal duidelijk worden waarom bedrijven hun IT omgeving best in handen leggen van marktleidende cloud security oplossingen en de bijbehorende services. 
Meer info

Uw bedrijfsnetwerk goed beschermen tegen ransomware met Aruba ClearPass

On-demand webinar

Tijdens dit on-demand webinar leggen we uit hoe u voorkomt dat ransomware zich over uw volledig bekabeld en draadloos bedrijfsnetwerk verspreidt. De focus ligt op het voorkomen van network security breaches via de inzet van de meest geavanceerde secure Network Access Control oplossingen van Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company. Inzetbaar in multi-vendor netwerkomgevingen van Aruba, Cisco, Juniper Networks en meer.
Meer info

Ransomware preventie voor Windows 10 clients met Microsoft Endpoint Manager

On-demand webinar

Tijdens dit on-demand webinar krijgt u een update van de beste beveiligingsmaatregelen voor uw Microsoft Windows 10 endpoint devices. Ingezoomd wordt op Microsoft EndPoint Manager. Een end-to-end beheersoplossing die de mogelijkheden van System Center Configuration Manager (SCCM) en Microsoft Intune bundelt en aanvult met nieuwe functionaliteiten.
Meer info

Voorbereid zijn op ransomware aanvallen met Veeam v10

On-demand webinar

Tijdens dit on-demand webinar verneemt u hoe u backups beter kunt beschermen tegen ransomware. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u met behulp van de nieuwe Veeam versie 10 op een veilige, snelle en geautomatiseerde manier backups maakt van uw bedrijfsdata.
Meer info

Uw data maximaal beschermen tegen ransomware met HPE technologie

On-demand webinar

Tijdens dit on-demand webinar worden de nieuwste HPE oplossingen toegelicht om uw business data te beschermen tegen ransomware. U krijgt inzicht in de mogelijkheden van HPE StoreOnce Catalyst in combinatie met Veeam Backup & Replication.
Meer info