AXI op Big Data Expo 2022
23/09/2022

AXI en Topigs Norsvin inspireren tijdens Big Data Expo 2022

AXI collega's Thomas Wouters, Account Manager Analytics & Insights, Glenn Logtenberg, Account Manager Retail en Roy De Brouwer, BI Consultant zakten op 13 en 14 september af naar Utrecht voor de Big Data Expo 2022, hét jaarevent voor organisaties die met data werken en er het beste rendement uit wil halen. AXI was standhouder en gaf bovendien een inspiratiesessie gebaseerd op een klantencase ‘Data Science & RStudio bij Topigs Norsvin’.

 

Lees hier hoe Thomas Wouters het event beleefd heeft en wat voor hem de highlights waren.

 

Al data wat de klok slaat

 

‘Met data werken is de toekomst. Het wordt steeds belangrijker’, aldus Thomas Wouters, Accountmanager bij AXI. ‘Data zijn een waardevolle basis om een inzicht te verwerven in het verleden, het heden en zelfs de toekomst’. Op basis van die inzichten kunnen organisaties gefundeerde beslissingen maken en zo ondermeer de efficiëntie of het rendement verhogen. ‘Ze zijn het nieuwe goud en bij AXI zetten we daar sterk op in. Vanzelfsprekend woonden we de Big Data Expo dus ook maar wat graag bij’. 

 

Alle dataoplossingen onder één dak

 

Big Data Expo is een tweedaags event dat 1 keer per jaar georganiseerd wordt en tal van profielen aantrekt. Zowel organisaties met kleine of grote data-uitdagingen, als spelers met veel of weinig datakennis kunnen hun gading vinden tijdens de beurs. ‘Wie met data werkt en hier meer rendement uit wil halen, mag de Big Data Expo niet missen’, zo getuigt Roy De Brouwer, BI Consultant bij AXI. ‘Je vindt er alle dataoplossingen onder één dak. Je wordt geïnspireerd door verschillende exposanten en keynotes over datatools en je kan netwerken met gelijkgestemden.’ Oplossingen op het gebied van cloud computing tot data visualization en van data security tot data science, digitale transformatie, Analytics, Machine Learning en AI. Het komt allemaal aan bod. Ook Thomas Wouters, Accountmanager bij AXI, is lovend: ‘Vraag en aanbod uit de big datasector ontmoeten elkaar hier. Alle facetten van datamanagement komen aan bod.’

 

Enige certified partner van RStudio

 

Naast zelf presentaties bij te wonen, bemande AXI een beursstand waar aanwezigen een demo van RStudio konden krijgen. ‘In Nederland zijn we de enige Certified Partner van RStudio. Dat we geïnteresseerden tijdens de Big Data Expo konden laten kennismaken met RStudio vond ik echt een grote meerwaarde’, aldus Thomas Wouters.

 

AXI is full service RStudio Partner

 

Sinds 2020 is AXI Full Service Certified Partner van RStudio. Dankzij dit partnership kan AXI de oplossingen van RStudio Team en de bijhorende ondersteunende services aanbieden.

 

Het dedicated AXI Analytics en Insights team voorziet de onderbouwde architectuur en duurzame implementatie van het RStudio productaanbod. Daarnaast bieden wij uiteenlopende supportmogelijkheden bij de installatie, de opleiding en het beheer van de BI omgeving.

Data Science & RStudio bij Topigs Norsvin

 

Daarnaast gaf collega Roy De Brouwer, BI Consultant bij AXI, een inspiratiesessie voor de aanwezigen. En dat deed hij niet alleen! Samen met klantenrelatie Tomas Stevens van Topigs Norsvin, 's werelds meest innovatieve varkensfokkerijorganisatie, inspireerden ze met hun verhaal over innovatie in de varkensfokkerij op basis van data science en RStudio. 
 
AXI ondersteunt Topigs Norsvin, wereldleider in hightech en data gedreven varkensgenetica, in haar werking. Via CT scan imaging analyse kijkt de varkensfokkerijorganisatie naar de dikte van het spek van varkens. Het data science team bij AXI analyseert al deze data vlot en efficiënt met R en RStudio. Hierdoor kon Topigs Norsvin onder andere een moderne manier van werken aannemen, al haar databronnen samenbrengen en feedback loops vergemakkelijken. Het bedrijf ziet via het centrale data platform zo haar time-to-market drastisch verminderen. 
 
Data verzamelen en in het bijzonder grondig analyseren is vandaag zeer waardevol. Zo beaamt ook Glenn Logtenberg: ‘Net zoals Topigs Norsvin zijn er tal van bedrijven die dagelijks bezig zijn met producten en diensten op het gebied van collecteren, genereren, analyseren, optimaliseren van big data. AXI focust echt op het inzetten en laten renderen van big data. Wij kunnen een meerwaarde bieden en diepgaande informatie verstrekken.’ Het is op basis van die inzichten dat bedrijven vervolgens hun visie en strategie kunnen vormgeven en bijsturen. 
 
Thomas Wouters kijkt terug op een leerrijke tweedaagse ‘Ik heb interessante presentaties meegepikt en inspirerende mensen ontmoet. Ik hoop er volgend jaar opnieuw bij te zijn!’

AXI op Big Data Expo 2022

Inspiratiesessie

'Innovatie in de varkensfokkerij met data science en RStudio' door Roy De Brouwer, BI Consultant en Tomas Stevens, Breeding Value Estimation