AXI Welcome Days 2023
11/10/2023

Het AXI Talent Program 2023 verwelkomt starters in stijl

Het AXI Talent Program, een intensieve onboarding voor juniors of pas afgestudeerden die aan de slag gaan bij AXI, heeft dit jaar 13 enthousiaste starters verwelkomd. Zij zetten hun eerste stappen binnen AXI en dat doen ze in stijl: een meet & greet met onze CEO, drie weken intensieve workshops afgewisseld met uitdagende en gezellige teambuildingactiviteiten. Dit programma is ontworpen om nieuwe starters een warm welkom te bieden en hen snel deel te laten uitmaken van de AXI-familie.  

 

 

Leren van collega’s 

 

Het programma bood een gevarieerd scala aan activiteiten. Er werd een uitgebreide onboarding voorzien en er werden tal van kennismakingsmomenten georganiseerd met collega’s. Zo vertelde ondermeer Rob De Rijk, Functioneel Analist bij AXI, over zijn carrièrepad bij AXI en zijn ervaringen, stelde Nordine Demmou, Business Unit Manager bij AXI, AXI E-voting voor en spraken de collega’s van digital transformation over onze IT Services.  

 

Daarnaast werden er ook verschillende inspirerende technische sessies georganiseerd over onder andere Java, .NET, scrum en Prince2. Ook werden de deelnemers uitgedaagd tijdens de AXI Hackaton. En omdat dat boog niet altijd gespannen kan staan, werd het programma gecombineerd met ontspanningsmomenten zoals een bezoek aan een escaperoom.  

Afbeelding
AXI Talent Program 2023
Afbeelding
AXI Talent Program 2023
Afbeelding
AXI Talent Program 2023
Afbeelding
AXI Talent Program 2023

Van nieuwe collega naar onderdeel van een team 

 

Er ontstond heel snel een teamgevoel en alle deelnemers voelden zich aan het eind van het programma een volwaardig lid van het AXI-team. ‘De inzet van de verschillende collega's, de sessies en de trots waarmee AXI-collega’s over hun werk spraken, waren opmerkelijk’, zo vertelt Evi Van der Vliet, Recruitment Manager bij AXI. 

 

‘Bij AXI is elke medewerker van onschatbare waarde. Ook de nieuwe’, zo getuigt Paul Peeters, CEO van AXI. ‘Het programma is er op gericht nieuwe starters welkom te heten en ze uitvoerig kennis te laten maken met collega’s en onze werking.’ ‘We zetten echt bewust in op talent’, zo vult Evi aan. ‘Via het AXI Talent Program proberen we starters een houvast te geven en hun start zo vlot mogelijk te laten verlopen. Geen overbodige luxe in tijden waarin talenten schaars en gegeerd zijn.’  

Afbeelding
AXI Talent Program 2023

Veelzijdige AXI-familie 

 

De deelnemers aan het AXI Talent Program variëren in expertise en kennis. Zo zijn bij de starters zowel .NET-, Java- en Oracle-developers, functioneel analisten, projectmanagers en servicedesk consultants. ‘Een mooie mix die de kracht en veelzijdigheid van AXI perfect aanvullen’, aldus Evi.   

 

 

AXI Welcome Days in de Ardennen 

 

Na het volgen van het AXI Talent Program, sloot de groep aan bij de AXI Welcome Days in Durbuy, een tweedaagse die in het teken staat van ontmoetingen met het management en diverse teambuildingactiviteiten en wordt jaarlijks georganiseerd voor iedereen die het afgelopen jaar gestart is bij AXI. ‘De starters uit het AXI Talent Program konden hier niet ontbreken’, zo zegt Evi. ‘In totaal namen 55 nieuwe collega’s deel. Er werden inhoudelijke sessies gegeven, sportieve activiteiten gedaan en er werd genoten van culinaire hoogstandjes. 

 

We kijken terug op een geslaagd Talent Program en zijn benieuwd naar wat al onze nieuwe collega’s bij AXI zullen realiseren!  

Afbeelding
AXI Talent Program 2023
Afbeelding
AXI Talent Program 2023
Afbeelding
AXI Talent Program 2023
Afbeelding
AXI Talent Program 2023

Kom in AXI

Studeer jij binnenkort af en is een carrière in IT echt iets voor jou? 

  

Neem dan zeker een kijkje bij  onze vacatures  of neem contact op met AXI via  jobs@axi.be  of  jobs@axi.nl