AXI op Posit conf
09/10/2023

Het AXI Business Insights team was erbij tijdens Posit conf::2023

Ook dit jaar waren de collega’s van het AXI Business Insights team present op de Posit conf 2023, die dit jaar in Chicago doorging. Een conferentie die ideeën, technologie en mensen samenbracht. Het progamma bestond uit twee dagen workshops en keynotes met netwerkmogelijkheden voor de aanwezige data science community.

 

Van 18 tot 22 september 2023 trokken Thomas Michem en Andre Geertse, beide data scientists bij AXI samen met Thomas Wouters, business development manager bij AXI, naar de USA met één doel voor ogen: data goeroes inspireren en zelf heel wat bijleren. AXI had er een leuke booth en op woensdag 20 september stond Thomas Michem op de line-up om aan meer dan 100 online en live deelnemers te praten over een interessante customer case:

 

De Belgische Federale Overheidsdienst Justitie monitort dagelijks alle binnenkomende snelheidsboetes in België. De data van alle Belgische politiedepartementen wordt gecentraliseerd en gecontroleerd op fouten en afwijkingen. De back-office maakt daarbij gebruikt van een shiny applicatie waar een verkeerslicht hen de status aantoont (groen, oranje, rood). Die status is gebouwd met Python scripts waarin ze het aantal boetes vergelijken met het aantal die ze dagelijks ontvangen. De resultaten van alle controles worden doorgepusht in een front-end shiny applicatie met een Python flask API.

Lees hier hun ervaring en take-aways

"Omdat het hoofdkantoor van Posit zich in Boston (USA) bevindt, lopen de gesprekken met onze Posit contacten tijdens het jaar steeds virtueel. Ik merk dat het bijwonen van deze conferentie ons partnership enorm versterkt dankzij de real-life gesprekken met Samantha Toet, Partner Solutions Engineer bij Posit & R Community IDEA at R Consortium en Katherine JeschkePartner Marketing Lead bij Posit."

 

"Wanneer je dagelijks aan het werk bent met de programmeertalen R & Python was het tijdens deze editie zeker de moeite om de talrijke workshops en presentaties te volgen. De focus lag op de Python-gemeenschap met als doel om R-en Python gebruikers samen te brengen. Wat ik vooral heb gemerkt is dat de deelnemers van de conferentie proactief hun steentje hebben bijdragen aan de open source community.”, zegt Thomas Wouters.

Ook Andre Geertse, Data Scientist bij AXI was laaiend enthousiast.

 

“Naast technische innovaties draaide deze conferentie om mensen en de data science community. Op de AXI booth spraken we met mensen van over de hele wereld met zeer verschillende achtergronden, over hun datajourney, hun successen en hun uitdagingen. We kijken er alvast naar uit om deze gesprekken een vervolg te geven.”

 

Key take-aways

 

Als het gaat om onmisbare data science trends dan heeft de conference ze allemaal belicht. Hieronder enkele trends en weetjes:

 

  • Ontdek de tool Quarto. Een go-to framework voor al je rapportagebehoeften, in de breedste zin van het woord.
  • DuckDB, een lichtgewicht, zeer snelle database voor alle datatransformaties dat vanaf nu het {duckply} pakket kan gebruiken om DuckDB nog efficiënter te benaderen met behulp van dplyr syntax.
  • De LLM integratie. Github Copilot integratie is nu mogelijk binnen Rstudio voor snelle code suggesties.
  • Shiny-innovaties, bijvoorbeeld: ShinyLive voor R, draait R-shiny apps in de browser van de klant.
Afbeelding
AXI op Posit conf
Afbeelding
AXI op Posit conf

Business Intelligence bij AXI

 

Data verzamelen en vlot en efficiënt kunnen delen met alle stakeholders is niet vanzelfsprekend maar zeer waardevol in deze tijden. 70% van de organisaties in België en Nederland zijn druk in de weer met het correct verzamelen van data volgens de juiste security richtlijnen en het verspreiden ervan. AXI helpt u bij de visualisatie van alle beschikbare data dankzij de marktleidende business intelligence en data science oplossingen van Oracle, Posit (voorheen RStudio), Power BI en Tableau.

 

Meer informatie