AXI Berrie Talboom
07/04/2020

A day in the life - Berrie Talboom

Eerlijk gezegd heb ik thuiswerken in een full house wel onderschat. Door de werkdagen hetzelfde aan te vatten als een normale werkdag en er dus structuur in te houden, lukt dit ondertussen heel goed.

 

 

Telewerk was voor mij toch ook aan de nieuwe kant. Voor de lockdown werkte ik af en toe wel eens van thuis uit om me bijvoorbeeld voor een half dagje ten volle op een bepaald project te kunnen concentreren. Natuurlijk koos ik dan telkens een moment uit wanneer de kinderen niet aanwezig waren, in tegenstelling tot de situatie vandaag ?

 

Eerlijk gezegd heb ik thuiswerken in een full house wel wat onderschat. De eerste week was het zoeken naar een evenwicht tussen de kinderen helpen en aanmoedigen om taken voor school uit te voeren en mijn eigen werk gedaan krijgen. Maar eigenlijk door de werkdagen hetzelfde aan te vatten als een normale werkdag (o.a. door op hetzelfde uur op te staan, een douche te nemen en samen te ontbijten) en er dus structuur in te houden, lukt dit ondertussen heel goed! De kinderen zijn heel begripvol voor de situatie en dragen flink hun steentje bij.

 

Ons leven, en dus ook het werken, speelt zich momenteel voornamelijk af in onze woonkamer. Ik heb wel eens geprobeerd om me af te zonderen op een kamer en van daaruit te werken, maar dat was voor mij toch iets te eenzaam ? Mijn hart gaat bij deze oprecht uit naar mijn collega’s en alle anderen die alleen thuis zijn en/of kleine kindjes hebben, die de situatie moeilijker snappen en dus de nodige aandacht opeisen.

 

Als sales voor de IT Technology Services afdeling hou ik me voornamelijk bezig met de healthcare sector. De eerste weken was ik nogal onder de indruk over het aantal ziekenhuizen en andere healthcare klanten, die een acute nood hadden aan headsets, webcams en laptops. Zoals de ziekenhuizen naarstig op zoek waren (en jammer genoeg nog steeds zijn) naar mondmaskers aan het front, deden ze dat ook voor IT-materiaal bestemd voor thuiswerk. Omdat veel laptops worden geproduceerd in China (inclusief Wuhan) hadden we reeds een lage stock, die tijdens de Belgische lockdown volledig uitgeput raakte. Gelukkig wordt er ondertussen in China opnieuw geproduceerd, zodat de aanvoer van materiaal opnieuw kan normaliseren.

 

Voor de lockdown waren er reeds een heel aantal klantengesprekken ingepland. Maar we hebben ervoor gekozen de gesprekken met nieuwe klanten voorlopig toch te verplaatsen naar een latere datum. Nieuwe business contacten voor de eerste keer online ontmoeten, is niet zo eenvoudig en ook niet iedereen heeft er op dit moment tijd voor. De gesprekken met bestaande klanten kunnen gelukkig eenvoudigweg doorgaan via Microsoft Teams. Zowel samenwerken als vergaderen met klanten en met collega’s rond een bepaald project lukken eigenlijk erg goed en vlot.

 

In het begin gebeurde dit nog zonder het opzetten van de camera. Want wat zouden de mensen wel niet denken als ze opeens een kind of kat voorbij zouden zien lopen ? Maar elkaar niet zien werd toch heel onpersoonlijk en na een paar dagen heb ik die toch opgezet. En de klanten doen gelukkig hetzelfde. En als de kat in beeld loopt, dan loopt de kat in beeld hé ?

 

De sales meetings en individuele meetings met mijn manager gebeuren nu ook via Microsoft Teams. Ik apprecieer enorm hoeveel moeite mijn manager doet om de communicatie met mij en het team op die manier open en met team spirit hoog te houden. Zo heeft hij naast de zakelijke meetings bijvoorbeeld een virtueel aperitiefje op vrijdagmiddag in het leven geroepen voor ons team. Echt een tof moment om samen even te ontspannen aan het einde van de week. Dit draagt absoluut bij tot een gevoel van samenhorigheid en om, samen met zijn allen, ons door deze moeilijke periode te loodsen.

 

Alhoewel we allemaal vanop een afstand werken, heb ik het gevoel dat we op deze manier heel goed met elkaar kunnen blijven samenwerken en dat we zo samen de lockdown periode kunnen overbruggen. Ik kijk ondertussen uiteraard heel hard uit naar het einde van de lockdown. Hou jullie ondertussen allemaal sterk en veilig hé.

 

 

Geschreven door Berrie Talboom, Key Account Manager bij AXI

Stuur ons uw reactie


We laten ons graag inspireren