AXI CEO Paul Peeters KOTK 2020
21/02/2020

Team AXI4AXI bereidt zich voor op de 100km-run voor Kom op tegen Kanker

AXI CEO Paul Peeters is zich volop aan het voorbereiden op de 100km-run ten voordele van Kom op tegen Kanker. Sport betekent heel veel voor hem. Maar zijn echte 'perfect match' lees je hier.

 

 

Emoties & teambuilding 

 

Zelf heb ik sport steeds ervaren als een essentieel onderdeel in mijn work-life balance. Mens sana in corpore sano is een levenswijsheid die we al sinds de Romeinen meedragen en die ik zelf reeds vele jaren graag onderschrijf. Sport en bewegen heb ik steeds als ontspanning en compensatie ervaren ten opzichte van een druk bedrijfsleven. Maar sport is voor mij nog zoveel meer: het is een wereld waarin je persoonlijke ambities kunt stellen en realiseren, waarin vriendschappen ontstaan en een wereld vol van emoties, emoties die ook mogen getoond worden.

 

Toen ik 12 jaar geleden aan het hoofd kwam van AXI - waar ik reeds 20 jaar ervoor actief was - nam ik mij voor om sport en beweging regelmatig op de agenda te plaatsen. Sally Bal, mijn assistente en tevens enthousiast loopster, werkt jaarlijks een AXI Run & Bike programma uit, waarin we naast professionele coaching ook tal van sportieve evenementen faciliteren en organiseren. Denk aan: AXI Run & Bike dag, start-to-run, deelname aan diverse loopevents (Antwerp 10 miles, Great Breweries …), jaarlijkse fietsuitstappen (Mont Ventoux, Stelvio, Vogezen, Lac de l’Eau d‘Heure …), AXI swim, AXI2AXI (een estafetteloop van 84 kilometer, 2 marathons, tussen onze kantoren van Breda en Willebroek in ploegen van 4 tot 6 personen ten voordele van een, jaarlijks wisselend, goed doel) … De 100km-run namen we maar al te graag op in dit programma, onder een eigen label 'AXI4AXI'.

 

Maar er is nog meer, naast het sportieve bevat de 100km-run ook een geweldige portie teambuilding. Je staat er niet alleen voor en naast de persoonlijke prestatie van 10, 20, 30 of 40 km, is er vooral de prestatie van 100 km als team. Je maakt deel uit van een team - bestaande uit 4 lopers of fietsers - dat samen een fantastische prestatie neerzet. Een gezamenlijk doel dat enkel bereikt wordt als ieder teamlid zijn/haar beste beentje voorzet. Het geeft een geweldige voldoening als je daar als team in slaagt en met z’n vieren uiteindelijk de finish haalt. 

 

"Toen ik voor het eerst las over de 100km-run ten voordele van Kom op tegen Kanker, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik was meteen gewonnen voor de ingrediënten van dit concept en dat ben ik nog steeds". 

 

 

Kwetsbaarheid & moed

 

Tot slot, maar ontegensprekelijk als belangrijkste element, is er het goede doel. Zoals Bart Peeters het zo mooi verwoordt in één van zijn songs “Want we weten maar beseffen niet hoe onvoorstelbaar kwetsbaar wij wel zijn” is een zinnetje dat me wel heel hard bij blijft en dat me ook keer op keer doet beseffen hoe gelukkig ik me mag prijzen om tot nog toe gespaard te zijn gebleven van kanker of andere ziektes. Ik vind het dan ook mijn plicht om voor de mensen die hier wel geconfronteerd mee worden, iets terug te doen.

 

Voor een organisatie als Kom op tegen Kanker heb ik enorm veel respect en sympathie. Iedereen van ons wordt vroeg of laat, zelf of in zijn/haar nabije omgeving, geconfronteerd met deze vreselijke ziekte. Mij overkwam het in 2016: mijn jonger broertje kreeg het verdict rond de Paasvakantie en nog voor het einde van het jaar stond ik machteloos naast zijn sterfbed. Die machteloosheid is bijna ondraaglijk. Ik haal er wel mijn motivatie uit om jaarlijks mijn steentje bij te dragen aan dit mooie 'goede doel' en om samen met zoveel anderen, vrijwilligers en specialisten, te trachten deze ziekte te overwinnen. 

 

 

Geschreven door Paul Peeters, CEO AXI

 

 

Ten voordele van de Kom Op Tegen Kanker 100km-run werden in de week van 3 februari 2020 in de AXI vestigingen in Willebroek, Gent en Breda pannenkoeken gebakken voor de AXI medewerkers. De vier teams, waaronder AXI4AXI, waren de 'pannenkoeken-bakkers' van dienst.

Afbeelding
AXI KOTK 2020