AXI & Strada Partners 2022
14/10/2022

AXI versterkt groeiambities met nieuwe investeerder Strada Partners

AXI verwelkomt investeerder Strada Partners als nieuwe aandeelhouder. Strada Partners, die de fakkel overneemt van Indufin, wenst samen met AXI in te zetten op de groei van AXI’s softwareproducten en clouddiensten. Na de overname van Toba HR Solutions uit de Tobania groep, is AXI de tweede software investering van Strada in 2 maanden tijd.

Sterk merk

 

“Sinds de eerste management buy-out uit het toenmalige VEV (voorganger van Voka) in 1985, zet AXI jaar na jaar een gezonde groei neer, maar onze ambitie blijft groot,” zo vertelt Paul Peeters, CEO bij AXI. “Een AXI medewerker is pas tevreden wanneer hij een stevige meerwaardecreatie kan realiseren bij de klant. Om onze unieke positionering te kunnen blijven verzilveren, beginnen we dan ook best bij onszelf. We willen doorgroeien naar nieuwe markten en ons productgamma blijven aanscherpen. Bij Strada Partners vinden we een dynamisch team dat niet alleen een sterk trackrecord heeft in software, maar ook internationale buy & build ervaring heeft. Met deze nieuwe aandeelhouder blijft ook de continuïteit voor de klanten en medewerkers van AXI gewaarborgd.”  

 

AXI’s case management software is de referentie bij overheidsinstellingen in België en Nederland voor het behandelen van dossiers zoals oa. vergunningen en subsidieaanvragen. Raad van State Nederland, FOD Justitie, FOD Financiën, NMBS en verschillende regionale departementen en agentschappen zijn klant.  AXI’s financiële- en aankoopsoftware heeft dan weer een sterke voetafdruk bij klanten zoals Jan De Nul en heel wat spelers in de publieke- en de zorgsector.  AXI’s retail software draait bij grote namen zoals Colruyt, De Bijenkorf, NS, Intergamma en Plus supermarkten. Met AXI Digital Transformation tenslotte focust AXI op Hybrid Cloud, Digital Workplace, Microsoft Development en Networking & Security oplossingen en services met klanten zoals Baloise, Bebat, ZNA en GZA.

 

AXI’s groeiplannen focussen op het ontwikkelen van nieuwe oplossingen en services en het aantrekken van talentvolle medewerkers. “We willen dat AXI een begrip blijft in onze focusmarkten en bij toekomstige werknemers. Het ontwikkelen van een sterk merk is daarbij onontbeerlijk”, aldus Paul Peeters.

 

Matthias Vandepitte, managing partner bij Strada Partners, voegt hier graag aan toe. “AXI heeft een mooi parcours afgelegd en realiseert vandaag al twee derde van zijn toegevoegde waarde met eigen software producten voor grote spelers in de zorg, retail, industrie en overheid. Naast autonome groei gaan we actief op zoek naar overnamekandidaten in West-Europa om AXI’s marktpositie verder te verstevigen en de software portfolio verder uit te breiden. Ook willen we harder inzetten op de uitbouw van het cloud-aanbod binnen AXI’s IT services afdeling.”

 

Duurzaam partnership   

 

Strada Partners investeert typisch 5 tot 50 miljoen euro per transactie, en reserveert voor AXI ook kapitaal voor overnames. Naast Strada Partners zullen ook het AXI management en meer dan 100 AXI medewerkers belangrijke aandeelhouders blijven. Dergelijk breed gedragen aandeelhouderschap maakt AXI uniek en ook erg gegeerd als werkgever.
 

Over Strada Partners


Strada Partners is een Europees investeringsfonds opgericht door Bart Wouters en Matthias Vandepitte die samen meer dan 25 jaar actief zijn in private equity. Het team focust op groei bedrijven in de software, healthcare en dienstensector met een technologische component.

Strada Partners bouwt een geconcentreerde investeringsportefeuille uit met bedrijven die ze op de lange termijn kan ondersteunen om te groeien op pan-Europees niveau.  


Relevante investeringen van het team in de software sector omvatten o.a. TobaHR Solutions, Efficy, Odin Groep, Sigma Conso, Carbon+Alt+Delete, huapii, Piesync, Dobco en Trendminer.

 

Meer weten? www.strada-partners.com