ANWB customer AXI
20/01/2022

ANWB biedt haar klanten voortaan ook iDealQR aan om mobiel af te rekenen

Een veilig en gestroomlijnd betaalproces


ANWB wil het de consument zo eenvoudig mogelijk maken. Zo kan de consument met zijn of haar mobiele telefoon betalen, via iDealQR. In de lockdown zijn de winkels tijdelijk dicht, maar afhalen of thuisbezorgen kan nog wel. Om het betaalproces te stroomlijnen – en Covid-veilig te maken -  maakt ANWB gebruik van de iDealQR feature van de AXI Retail Cloud Suite.

 

De iDealQR betaalmethode is zowel beschikbaar op de kassa’s op de balie, alsook op de mobiele POS tablets waarmee de ANWB medewerkers in de shops hun klanten nog sneller kunnen verder helpen.


iDealQR van CM standaard beschikbaar


De iDealQR koppeling werd door AXI standaard ontwikkeld, in samenwerking met payment provider CM.

 

Deze betaalvariant is door de gebruikers van de AXI Retail Cloud Suite zelf snel en eenvoudig beschikbaar te stellen in de kassa. Een voorwaarde is wel dat er een contract met CM is om de betalingen af te handelen, en dat de kassa een veilige netwerkverbinding met CM kan maken.

Eenvoudig voor de consument en de caissière


Op het moment dat de klant aangeeft met iDealQR te willen betalen, klikt de caissière deze optie aan in het betaalmenu en vervolgens verschijnt er een QR code op het consumentendisplay. Als de consument de QR code scant via de smartphone wordt deze vanzelf omgeleid naar zijn bank-app, waarmee de betaling vervolgens wordt uitgevoerd.

 

ANWB draait de AXI Retail Cloud Suite ook op een tablet. Op die tablet kan de klant de QR code van het tablet-display eenvoudig scannen om vervolgens mobiel te betalen.

Mobiel betalen in opkomst

Mike Snepvangers, Commercieel Directeur bij AXI, legt uit.

 

'owel in de winkels als online zien we dat er steeds meer wordt ingezet op mobiel betalen. Elke retailer wil zijn klanten online en offline een zo gebruiksvriendelijke - en tegelijk veilige én efficiënte - mobiele betaalervaring aanbieden aangezien toch bijna iedere klant zijn mobiele telefoon op zak heeft.

 

Wat iDealQR tijdens deze 'Stay safe during Covid' periode extra interessant maakt is dat klanten op een covid-veilige manier kunnen afrekenen: ze hoeven met hun handen de pinterminal niet meer aan te raken maar betalen eenvoudig via hun mobiele telefoon.