AXI sport voor het klimaat 2023
24/02/2023

AXI
medewerkers
sporten
voor het klimaat

Vierdaagse fietstocht in Namibië geeft startschot voor herbebossingsprojecten in Afrika 

 

 

Bij AXI vinden we maatschappelijk verantwoord ondernemen heel belangrijk. We zijn ervan overtuigd dat organisaties hun steentje moeten bijdragen aan het milieu en een betere samenleving. Begin februari 2023 namen meer dan 50 ondernemers, waaronder onze CEO Paul Peeters, deel aan ‘Cycling for the Climate’, een initiatief van vzw Ondernemers Zonder Grenzen (OZG) dat inzet op herbebossing in Afrika. 

Afbeelding
AXI sport voor het klimaat 2023

AXI CEO Paul Peeters reisde begin februari 2023 naar Afrika samen met andere collega-ondernemers voor de tweede editie van ‘Cycling for the Climate’, een vierdaagse fietstocht door Namibië die georganiseerd wordt door Ondernemers Zonder Grenzen (OZG).

 

‘Met deze fietstocht wil de vzw de aftrap geven voor grote herbebossingsprojecten in Namibië en beleidsmakers bewust maken van het steeds groter wordende probleem van verwoestijning in Afrika’, zo zegt Werner Sels, bezieler van OZG. ‘Door fondsen te verzamelen kunnen we nieuwe bomen planten in een regio die hard getroffen wordt door de klimaatverandering en zo een positieve impact creëren. Na een succesvolle eerste editie in Senegal in 2020, gaan we nu voluit voor nieuwe projecten in Namibië’.

‘Deelnemen aan Cycling for the Climate was een kans om AXI’s engagement tegenover mens en milieu kracht bij te zetten. Samen met Ondernemers Zonder Grenzen en andere aanwezige CEO’s hebben we een tastbare meerwaarde kunnen realiseren voor het milieu en de lokale bevolking. En daar wil AXI niet stoppen.'

 

Paul Peeters, CEO van AXI

AXI sponsort 28 hectare bos 

 

AXI stimuleert haar medewerkers al jaren om hun beste beentje voor te zetten. Figuurlijk … maar ook letterlijk. Met de jaarlijkse AXI2AXI Run, spinningsessies tijdens de middag, een jaarlijkse wandel-en fietstocht in het buitenland en een Fitcoins applicatie via Kokoro Business die medewerkers beloont op basis van afgelegde kilometers, moet het gezegd worden: AXI makes you move! En dat is ook meteen waar AXI en OZG en haar ‘Cycling for the Climate’ elkaar vinden.  

 

OZG plant een boom voor elke kilometer wandelen, fietsen, hardlopen of zwemmen. AXI twijfelde geen seconde en koppelde het gebruik van de Fitcoins applicatie aan het sponsoren van OZG. ‘Gebaseerd op het gebruik van de Fitcoins applicatie in 2022 kon AXI dit jaar al 28 hectare bos sponsoren. Dit komt neer op zo’n 40 voetbalvelden’, zo getuigt Paul Peeters trots. 

Afbeelding
AXI sport voor het klimaat 2023
Afbeelding
AXI sport voor het klimaat 2023

U kunt het verhaal over Ondernemers Zonder Grenzen ook nalezen in Trends.