AXI op NG-BE Conference 2023
06/04/2023

Angular is wat de klok slaat tijdens de NG-BE Conference 2023

Op 23 en 24 maart vond de NG-BE Conference 2023 plaats in Gent. Developers en experts van over de hele wereld lieten zich een hele dag onderdompelen in alles wat ‘Angular’ is en wisselden ideeën, expertise en nieuws uit tussen de workshops en lezingen door.
Toinon Naesen, .NET Developer bij AXI vertelt hoe zij de conferentie beleefd heeft en wat haar is bijgebleven. 

 

 

NG-BE Conference: hét Angular event in België en daarbuiten 

 

De NG-BE Conference is een jaarlijkse conferentie gericht op de nieuwste trends en technologieën in Angular-ontwikkeling. De conferentie, die intussen een reputatie heeft opgebouwd als één van de belangrijkste evenementen voor Angular-professionals in Europa, brengt ontwikkelaars en ingenieurs samen om expertise en inzichten te delen. ‘Als bezoeker vind je er keynote speeches, workshops en sessies over een verscheidenheid aan onderwerpen met betrekking tot Angular, waaronder best practices, prestatie-optimalisatie en gebruikerservaring’, zo vertelt Toinon Naesen, .NET Developer bij AXI. De NG-BE Conference biedt ook een platform voor netwerken en samenwerking tussen deelnemers, sponsors en sprekers.  

 

 

AXI was Silver Sponsor

 

AXI - dit jaar Silver Sponsor - mocht zeker niet ontbreken. ‘Binnen het Microsoft Development team van AXI werken we vaak projecten uit met Angular voor de ontwikkeling van de front-end. Onszelf informeren over de laatste trends en sparren met andere professionals is dan ook heel interessant en leerrijk', zo vertelt Toinon Naesen.  

 

 

Angular, het framework voor het bouwen van mobiele- en webapplicaties 

 

Angular is een populair front-end webapplicatie framework, ontwikkeld en onderhouden door Google, dat gebruikt kan worden voor het bouwen van webapplicaties. Het biedt ontwikkelaars een krachtige set tools voor het maken van dynamische, interactieve en responsieve gebruikersinterfaces.  

  Ontdek hier de interessantste NG-BE sprekers en highlights volgens Toinon:

   

  • Simona Cotin, Engineering Manager van het Angular team van Google, over ‘ACCELERATING DEVELOPER EXPERIENCE IN ANGULAR’.  Ze vertelde over nieuwe features in Angular (versie 16 intussen) waaronder standalone migration tooling, stabielere standalone en Chrome Dev tools. Daarnaast vertelde ze ook wat er nog zit aan te komen in versie 17: updaten van de documentatie, updating runtime schematics zodat het gemakkelijker is om standalone-compatibele libraries aan te maken.  
  • Alisa Duncan, Senior Developer Advocate at Okta, over ‘ANGULAR COMPONENT TEST HARNESSES FTW’.  Alisa vertelde over het schrijven van makkelijkere component unit tests en hoe je deze het best onderhoud. Ze toonde via een website over K-drama films hoe zij harnesses hiervoor gebruikt.  
  • Stefan Baumgartner, Software Architect en eigenaar van oida.dev, over ‘THE LIES WE TELL OURSELVES USING TYPESCRIPT’. Hij sprak over Typescript, een van de meest gebruikte en geliefde programmeertalen, en gaf enkele voorbeelden waar Typescript gebruikt wordt maar waar er gecheat is met de code omwille van JavaScript foutmeldingen. 
  • Rares Matei, Nx Cloud developer, en Miroslav Jonas, Senior Engineer, over ‘DON’T LET COMPILATION SET THE LENGTH OF YOUR COFFEE BREAK’. ‘Een vrolijk duo, dat koffiepauzes als intro gebruikten en een tussendoortje gaven’, zo herinnert Toinon het zich. ‘Dat tussendoortje? Wiskunde-oefeningen van het nichtje van Rares.’ Key takeaway? ‘Hoe groter de codebase is, hoe langer het duurt om de code te compilen en hoe meer koffie je dus dringt. Het is dus beter om kleinere monorepo’s te maken en om caching te gebruiken om duplicate code te vermijden’.  
  • Maria Korneeva, Frontend Technology Lead en Google Developer Expert, over TIMELY ‘MATTER: WHEN DOES ANGULAR EXECUTE YOUR CODE?’ Zij focust op Angular over component lifecycle hooks zoals onInit en afterViewInit, maar ook over bootstrapping function en APP-Initializer. 
  • Jeff Whelpley, Co-founder van GetHuman en Google Developer Expert, over Partial DOM Hydration. Hij vertelde over de gevaren van UX en Ad display en hoe we deze op korte termijn kunnen aanpakken. Daarnaast zal er op lange termijn iets aan gedaan worden door Angular.  
  • Miško Hevery, CTO bij Builder.io, en Antoine Pairet, Health-Tech Entrepreneur, over ‘WINNING THE SEO BATTLE WITH ANGULAR AND QWIK’.  Zij introduceerden de bezoekers met QWIK. Ze gingen op zoek naar verschillende oplossingen om Core Web Vitals en SEO voor hun Angular-applicaties te verbeteren en kwam over die zoektocht en de resultaten vertellen.  
  Afbeelding
  AXI aanwezig op NG-BE Conference 2023

  NG-BE Conference 2024, here I come 

   

  Als het van Toinon afhangt, is ze volgend jaar opnieuw present: ‘Ik heb veel bijgeleerd over de vernieuwingen die eraan zitten te komen voor Angular en voornamelijk over de vernieuwingen die al zijn doorgevoerd, zoals de Chrome Dev tool. Het debuggen van applicaties is heel belangrijk en via deze tool kun je nog meer debuggen en kijken waar fouten in de applicatie zich bevinden. Ik kijk terug op een informatieve dag die mij, als beginnend developer, heel wat heeft bijgebracht’.