AXI op Innova Flanders 2022
20/06/2022

Onze Innovatie Manager bezoekt Innova Flanders 2022

‘Are you ready to make innovation real?’, zo vragen de organisatoren van Innova Flanders? Hell yeah! Sebastiaan Mindreau, Innovation Manager bij AXI, bezocht op 15, 16 en 17 juni Innova Flanders in Gent. Het Gent International Convention Center was tijdens deze driedaagse het epicentrum voor innovatie, inspiratie en educatie. De rode draad? Innovatie écht omzetten in de praktijk. Laat dat nu één ding zijn waar AXI elke dag voor ijvert! Lees hier hoe Sebastiaan het event beleefde. 

 


 
Innovatie omzetten in de praktijk

 
Innova Flanders is één van de belangrijkste events voor innovatiegedreven professionals en organisaties. Niet in het minst omdat het eigenlijk het enige event in Europa is met een focus uitsluitend op innovatie. Gedurende drie dagen wordt een bezoeker ondergedompeld in alles wat vernieuwing ademt. Dit jaar lag de focus op het identificeren van kansen om strategische groei te realiseren of te versnellen.

 

‘Je wordt geïnspireerd tijdens Innova Flanders en dat is heel interessant. Je krijgt inzichten over hoe je innovatie écht in de praktijk kan realiseren. Vanzelfsprekend mocht AXI hier niet ontbreken’, alsdus Sebastiaan, Innovation Manager bij AXI. ‘Het werd een leerrijke driedaagse’.  
 
Op dag 1 en dag 2 stond een mix tussen verschillende keynotes en zelfgekozen break-out sessies centraal. Met meer dan 50 sprekers aanwezig op Innova Flanders, was er voor ieder wat wils. De keynotes focusten op zes cross-industry topics: digital transformation, duurzaamheid, 21st century workforce, robotica, health en education. Niemand minder dan AB Inbev, Agoria & Sirris, Vito, Trendwolves, IBM, MedTeG, Verizon en SAP, … waren aanwezig en deelden hun ervaring en inzichten. Daarnaast kon via break-outs ondermeer deelgenomen worden aan panelgesprekken en andere zelfgekozen sessies.  

 

Training Day 


Voor Sebastiaan sprong dag 3, een opleidingsdag gegeven door Hitendra Patel (Chancellor of the Global Innovation Management Institute) en David Tesone (Principal of IXL Center), eruit. Tijdens deze dag lag de focus op innovatie-uitdagingen waar een organisatie dagelijks mee te maken krijgt. Sebastiaan Mindreau vond het alvast de moeite: ‘je kreeg een heerlijke onderdompeling in het verhaal van Hitendra Patel over innovatie, vroeger en nu. En hoe je breakthrough innovation kan stimuleren op 4 verschillende vlakken en wat je wel of niet nodig hebt.’  Ook de vele anekdotes over Motorala, McDonalds en andere grote en kleine merken over innovatie zetten je aan het denken. 
 

AXI innoveert. Samen met de klant 

‘Een driedaagse vol inspiratie en innovatie houdt je scherp’, zo zegt Sebastiaan. ‘Het is van cruciaal belang wil je bij zijn en kunnen volgen in de markt. AXI zet als IT-partner stevig in op vernieuwing en werkt achter de schermen hard aan het optimaliseren van services en business processen. Zo blijft niet alleen AXI mee, maar ook onze klanten, die steeds op zoek zijn naar de beste services en de beste oplossingen die beantwoorden aan hun wensen en noden.

 

‘We implementeren innovatieve oplossingen waarmee onze klanten kansen creëeren en stevige resultaten neerzetten. Dit realiseren we door diepgaande kennis te verwerven. We doorgronden de business en de bedrijfsprocessen van de klant. We denken actief mee over de business uitdagingen en reiken ideeën en mogelijke oplossingen aan.’ 

Meer weten? Contacteer Sebastiaan Mindreau - Innovation Manager bij AXI