AXI - doordacht, duurzaam en dichtbij
24/04/2024

Zo blijft AXI altijd dicht bij haar medewerkers én klanten

In het onlangs uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek gaven klanten AXI gemiddeld acht op tien voor de dienstverlening. Iets om trots op te zijn. Des te meer omdat AXI ervan overtuigd is dat een goede dienstverlening start bij het kennen van en luisteren naar de klant. Laat dicht bij de klant staan, nu net één van AXI’s kernwaarden zijn. Erg verheugd dat het AXI-DNA, dat waar onze organisatie naar leeft én handelt, tot deze score heeft geleid.   

Klanttevredenheidsonderzoek 

 

Het klanttevredenheidsonderzoek, uitgevoerd bij AXI-klanten in Nederland en België tussen februari en maart 2024, toonde aan dat klanten AXI gemiddeld 8 op 10 geven. Ze benoemden, naast de hoogwaardige software- en IT-oplossingen, met name de kwalitatieve dienstverlening en de persoonlijke benadering van medewerkers van AXI als sterke punten. Verder wordt AXI gezien als een stabiele organisatie met solide software, die betrouwbaar, klantgericht en professioneel is. Klanten vinden dat er naar hen geluisterd wordt, dat we hun sector en behoeften kennen en daar ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Een resultaat waar we bij AXI héél blij van worden.  

Afbeelding
AXI - doordacht, duurzaam en dichtbij

Kernwaarde als motor 

 

We maken ons sterk dat AXI’s kernwaarden een beslissende rol spelen in het behalen van deze score. Bij AXI handelen medewerkers volgens drie kernwaarden: doordacht, duurzaam en dichtbij.

 

‘Elke organisatie heeft wel enkele kernwaarden waar het naar handelt. Wat bij AXI zo sterk is, is dat we hier niet alleen intern naar leven, we dragen ze effectief extern uit’, aldus Ron van den Broek, CEO van AXI Software.

 

‘Onze kernwaarden zijn écht onderdeel van ons DNA. Onze medewerkers ademen die waarden en handelen ernaar. Ook hoe we werken en hoe onze software- en IT-producten ontwikkeld worden, gebeurt volgens die waarden’, vult Paul Peeters, CEO AXI Digital, aan. ‘We staan bekend om onze goede dienstverlening en solide oplossingen, net omdat we onze waarden ook extern uitdragen.’ 

Dicht bij klanten 

 

Met continue innovaties en verschuivingen kan een gedegen IT-landschap opzetten en beheren soms een uitdaging zijn. Bij AXI begrijpen we dat geen enkele organisatie hetzelfde is en dat elke klant specifieke wensen heeft. Daarom dragen we 'dichtbij' als kernwaarde hoog in het vaandel. ‘Dichtbij’ betekent voor AXI dat het als een toegankelijke en betrouwbare partner dicht bij haar klanten wil staan, zowel fysiek (met onze verschillende lokale vestigingen) als emotioneel (want we stellen ons inlevend en klantgericht op). Goed bereikbaar en betrokken zijn en denken in oplossingen waar de klant effectief baat bij heeft, is het uitgangspunt voor AXI’s werkwijze. Professioneel en toch menselijk.

 

‘We sturen klanten niet van het ‘kastje naar de muur. We staan ze effectief bij als het nodig is of als er vragen zijn en hanteren hierbij steeds korte lijnen en bekende gezichten. We luisteren en gaan actief het gesprek aan. Dat uit het klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat onze klanten onze betrokken en persoonlijke aanpak appreciëren, voelt goed’, zo vertelt Ron. ‘Klanten voelen aan dat we met ze meedenken en aanspreekbaar zijn.’ Dichtbij zijn, vormt de basis voor de dagelijkse contacten met klanten en initiatieven zoals jaarlijkse gebruikersdagen waar inspiratie, innovatie en netwerken centraal staan.  

axi

Software door en voor klanten 

 

Door dicht bij de klant te staan, kent AXI haar klanten en de markt door en door. 'We weten welke uitdagingen spelen en welke wensen klanten hebben’, aldus Ron. ‘Die kennis vormt de basis voor de ontwikkeling van onze softwareproducten en services. We gaan doordacht te werk en ontwikkelen software die nodig is, waar klanten iets aan hebben. Het stelt ons in staat om krachtige en solide oplossingen te creëren die klanten op de lange termijn ondersteunen'.   

In expansie, maar toch dichtbij 

 

Met de overnames van Tilroy, InterIT en ITP Group, is AXI in volle expansie. De organisatie voert een actief overname- en groeibeleid om zo het portfolio uit te breiden en de voetafdruk in de software- en IT-wereld te vergroten. Met de ambitie om een plaats te claimen bij de top 5 IT-spelers in België en Nederland, is de ambitie groot. Maar niet ten koste van de kernwaarden. Integendeel.

 

‘Door de overnames vergroten we onze nabijheid net nog verder', zo zegt Paul. ‘Zowel letterlijk, met meer locaties, als figuurlijk, met meer oplossingen, expertise en medewerkers die dicht bij de klant kunnen staan’. Bij elke nieuwe overname, screent AXI de nieuwe organisatie grondig op de AXI-waarden. ‘Het is cruciaal dat die fit er is. Zo zijn we er vast van overtuigd dat we klanten nu en in de toekomst met een uitstekende dienstverlening en de beste software- en IT-oplossingen kunnen ondersteunen.’

Afbeelding
AXI - doordacht, duurzaam en dichtbij

Dicht bij medewerkers 

 

Dicht bij de klant. Maar ook dicht bij de AXI-medewerker! Open en juiste communicatie is de basis. ‘Wij bieden onze medewerkers een ondersteunende en betrokken werkomgeving’, aldus Paul. ‘We investeren voortdurend in persoonlijke ontwikkeling en kennis. Zo zetten we sterk in op persoonlijke groeitrajecten en coaching op maat van elke medewerker’. Ook zetten we sterk in op verbondenheid met initiatieven zoals de AXI Family Day, gezamenlijke sportactiviteiten, lunches, teamuitstappen, enzovoort’.  

Een softwarepartner binnen handbereik  

 

Hoe we intern handelen, handelen we extern. En daar genieten AXI-klanten mee van. ‘We zijn meer dan een leverancier. We zijn een partner die meedenkt, meeleeft en naast je staat ook als het eens moeilijk gaat’, zo zegt Ron. ‘Door onze nabijheid kan je er als klant van op aan dat we jouw business begrijpen en dat we snel en efficiënt reageren. We zetten ons in om jouw processen te optimaliseren, kostenefficiënter te werken en samenwerking te bevorderen’. In een sector waar data en technologie veelal de bovenhand hebben, verliezen we je niet uit het oog.’ AXI is professioneel, maar de benadering is steeds toegankelijk en persoonlijk.  

Afbeelding
AXI - doordacht, duurzaam en dichtbij

Dichtbij, duurzaam en doordacht 

 

AXI is dichtbij. Maar ook doordacht en duurzaam. Doordacht, want medewerkers handelen met de juiste tech- en marktkennis en bouwen op jarenlange expertise en ervaring. Ook maakt het van levenslang leren een prioriteit. Duurzaam, omdat het bedrijf steeds gaat voor langetermijnrelaties. Met klanten, partners en collega’s. En omdat het gaat voor solide software die toekomstbestending is, inclusief optimale begeleiding en support. Maar daarover later meer …