AXI stagiairs 2023 Anouk Verelst
16/06/2023

Stagestudente Anouk bouwt mee aan een interactief Power BI dashboard

Recent verwelkomden we bij AXI stagiaire Anouk Verelst. Anouk, bachelorstudente Information Management & Security aan de Thomas More Hogeschool, liep gedurende 8 weken stage bij AXI. Ze bouwde onder andere mee aan een Power BI dashboard. 

 

 

AXI, de perfecte match 

 

Anouk volgt momenteel haar 2de jaar Information Management & Security aan de Thomas More Hogeschool op campus De Vest in Mechelen. Ze studeert in juni 2024 af. In het kader van haar opleiding liep ze stage bij AXI.

 

‘Ik kwam eerder toevallig met AXI in contact’, zo vertelt Anouk. ‘Ik ken Sarah Van Leuven, die Project Management Officer is bij AXI, via de Chiro. We raakten aan de praat over mijn studies en Sarah verwees me door naar AXI. Toen ik hoorde over de stagemogelijkheden binnen AXI, was de knoop snel doorgehakt!’ 

  

Power BI Dashboard 

 

De stage van Anouk situeerde zich binnen de financiële afdeling van AXI. ‘Anouk zette mee haar schouders onder verschillende projecten, zo licht Arun Rao, Controller bij AXI, toe. ‘Ze hielp onder andere bij de migratie van een Excel-rapport naar een Power BI-rapport. Het werd een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk rapport dat zowel door de hele AXI-groep als door de afzonderlijke divisies gebruikt kan worden. Het rapport zal als toegangspoort dienen zodat iedereen gemakkelijker zijn weg vindt naar onze beschikbare rapporten.’ 

  

Naast het dashboard, maakte Anouk ook verschillende rapporten waarin PowerApps en PowerAutomate geïntegreerd werden. ‘Met PowerApps werd een formulier gemaakt in een BI-rapport’, zo vertelt Anouk. ‘Hiermee kan de gebruiker het rapport aanvullen met data en vervolgens worden deze data na het opslaan meteen verwerkt in de cijfers van het rapport’.  

Afbeelding
AXI Stagiairs 2023 Anouk Verelst

Het financiële team van AXI bedankte Anouk voor haar mooie bijdrage met een gezellige afscheidsborrel.

Wil je meer weten over onze stagemogelijkheden?