AXI Mont Ventoux 2021
17/09/2021

AXI medewerkers beklommen de Mont Ventoux

Op donderdag 9 september 2021 vertrokken een 25-tal AXI collega’s op sportief weekend naar Frankrijk. Hun eindbestemming? Eén van Frankrijk’s mooiste parels: De Mont Ventoux.

 

Met de belofte op een adembenemend vergezicht van op de top, beklommen de sportievelingen er met de fiets of te voet de Grote Reus.

AXI Mont Ventoux 2021 Thomas Vandeput
Het verslag van Thomas Vandeput

AXI Mont Ventoux 2021

‘Het was een intensief weekend maar het was meer dan geslaagd!’

 

Zo vertelt Thomas Vandeput, Team Unit Manager Digital Transformation bij AXI.

Donderdag 9 september 2021 - Et c’est parti!

Op donderdagochtend startte de reis. Collega’s verzamelden met de wagen en trokken vol enthousiasme richting de Provence. Na een vlotte heenrit kwamen de eerste collega’s aan en werd het weekend ingezet met een eerste terrasje. Ondanks een beetje bewolking, was het aangenaam om buiten te zitten. Toen rond vier uur in de namiddag iedereen gearriveerd was, kon het weekend pas écht beginnen. Er werd verzameld aan de logies en de streek werd al eens kort verkend. 

 


Nadat iedereen gesetteld was, kreeg het gezelschap de eerste avond een grondige briefing onder leiding van Flamme Rouge en AXI collega Sally Bal, die verantwoordelijk was voor de organisatie. Een organisatie die overigens puik in elkaar zat, alles was heel goed geregeld!  

Afbeelding
AXI Mont Ventoux 2021

Vrijdag 10 september 2021 - De benen voor het eerst aan het werk

Onder het motto ‘safety first’, werd op vrijdagochtend het fietsmateriaal grondig nagekeken. Nadien werden de benen van de sportievelingen aan een eerste grote test onderworpen. De fietsers konden kiezen uit een fietstocht van 20 of 40 km. Leuk was dat ook de mensen van het Gentse ziekenhuis AZ Jan Palfijn, die in hetzelfde hotel logeerden, met het gezelschap meefietsten. Ook de wandelaars bleven niet op hun honger zitten. Voor hen was er een wandelroute van 10 km uitgestippeld. Rond de middag verzamelde iedereen voor een lekkere lunch in het zonnetje, een welgekomen energieboost na het harde werk. 

 

Na de lunch werd de groep aan de start in Malaucène verwacht. Daar werd een eerste Covid-check gedaan, kreeg iedereen zijn deelnamebandje en een goodiebag. Een eerste blik op het vertrekpunt was een feit. Iedereen was nu helemaal klaar voor morgen, al merkte je toch ook al een beetje gezonde stress en goesting op bij sommigen voor wat komen zou. Ik moet bekennen dat ik toch ook wat zenuwachtig werd!

 

En omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, werd in de namiddag nog een wijndomein bezocht: LePlan Vermeersch. Niet alleen de wijnen vielen in de smaak, ook het business verhaal van dit wijndomein is er eentje om U tegen te zeggen. De eigenaar, in het verleden racepiloot, verhuisde naar Frankrijk en opende er een B&B met wijndomein. Nu jaren later is het een succesvol bedrijf met export naar meer dan 11 landen. Over een carrièreswitch gesproken! Al blijft het racen aanwezig op het domein. Zo bevat elke wijn een verwijzing naar het autoracen en staat op elke fles een racevlaggetje op het etiket.  

 

Tegen de avond vond nog een laatste briefing plaats en (bijna) iedereen kroop vroeg onder de wol, want de wekker zou al vroeg afgaan: 4u.45. 

Afbeelding
AXI Mont Ventoux 2021

Zaterdag 11 september 2021 - D-Day

Het was zo ver: de beklimming van de Mont Ventoux. Het was nog donker toen de groep om 5u.45 op de fiets sprong voor een tocht van 11 km naar de voet van de Grote Reus. Om 6u.30 stond iedereen klaar aan de start, aangemoedigd door Discobar A Moeder en met de zon op ieders hoofd. Ambiance verzekerd! En AXI was er niet alleen. 2500 deelnemers stonden te poppelen om aan de tocht te beginnen. Voor de gelegenheid was ook Christophe Vandegoor, koerscommentator die de ronde van Frankrijk becommentarieert, aanwezig. 

 

Ik startte de zware tocht rustig. Ik beklom de Mont Ventoux voor de eerste keer en het was leuk om onderweg af en toe collega’s tegen te komen en er een kort babbeltje mee te doen. Iedereen had uiteraard wel zijn eigen tempo, waardoor bij elkaar blijven onderweg niet altijd mogelijk was. Rond 9 uur waren we voor de eerste keer boven, en werden we beloond met een prachtig zicht. Een echte overwinning en een prachtig fotomoment. Afdalen deden we via Sault, waar we de eerste bevoorradingspost konden vinden. Beneden startte de tour-tocht van 150 kilometer. 
Na de eerste beklimming kwam ik Paul, onze CEO, tegen samen met zijn zoon en dochter. Vanaf dan zijn we de hele dag samengebleven om te fietsen. Zij hadden een iets hoger tempo dan mij, maar ze wachtten steeds aan de volgende bevoorradingspost om opnieuw samen verder te rijden. Na de tocht, opnieuw aan de voet van de Mont Ventoux was mijn kaars al redelijk uit. Iedereen had goed gezweet in temperaturen rond de 30 graden en was doodmoe, maar we gaven niet op!

 

Ik stuurde naar mijn vrouw dat ik stik kapot was maar dat ik de beklimming toch nog een keer wilde overdoen. Iedereen is dan opnieuw aan de klim begonnen. Ook Paul. Hij is nog een hele poos naast mij blijven fietsen en heeft me heel wat moed ingesproken om toch nog tot boven te geraken. Dat was heel fijn en heeft me geholpen om vol te houden. Eens aan Chalet Renard, vlak voor het maanlandschap, zijn we allemaal op eigen tempo naar boven gegaan. Op dit stuk, kreeg ik het bijzonder moeilijk. Mijn batterijtjes waren leeg. Ik ben in stukjes van 400 à 500 meter naar boven gefietst, en probeerde regelmatig te drinken en at nog twee gelletjes. Opnieuw heel fijn dat bovenaan heel wat collega’s stonden te wachten. Opnieuw maakten we tijd om enkele foto’s te maken. Met onze laatste energie zijn we dan afgedaald richting Malaucène. Daar was de bus met wandelaars aanwezig. Die laatste 11 kilometer terug naar het hotel fietsen, was er voor mij op dat moment te veel aan. Ik stapte graag mee op de bus met de wandelaars en vond het enorm leuk om op de bus met hen ervaringen en verhalen te delen. 

 

Rond 19u. kwam de groep aan in het hotel. Gezien een groot feest niet kon wegens Covid-19-maatregelen, hebben we met al de AXI-anen op het terras van het hotel onze sportieve prestatie gevierd. Tot ’s avonds laat werden verhalen gedeeld. 

Afbeelding
AXI Mont Ventoux 2021

Zondag 12 september: Au Revoir La Douce France

Het sportieve avontuur was alweer ten einde gekomen. Na een deugddoend ontbijt, had iedereen nog een lange autorit voor de boeg (gelukkig hoefden we hiervoor niet weer op de fiets te springen). Ik kijk terug op een vermoeiend, maar vooral geslaagd weekend!

Geschreven door Thomas Vandeput, Team Unit Manager Digital Transformation bij AXI

Stuur ons uw reactie

 

We laten ons graag inspireren