AXI fietst naar het werk 2023
28/04/2023

AXI
medewerkers
nemen de fiets
tijdens
#ikfietsnaarhetwerk

Gisteren lieten heel wat AXI collega’s de auto staan en kwamen met de fiets naar kantoor. Aanleiding was de 5e editie van de #ikfietsnaarhetwerk-dag van Cyclis Bike Lease, de pionier van fietsleasing in België. AXI, dat sport en welzijn hoog in het vaandel draagt, fietste graag mee!

 

Opvallend minder auto’s gisteren op de parking van de AXI kantoren in Willebroek en Gent - de parking aan het kantoor in Breda bleef zelf volledig leeg! … Al was dat eerder aan Koningsdag te wijten.

 

Reden voor de iets minder volle parkings was de deelname van tal van AXI collega’s aan de #ikfietsnaarhetwerk-dag van Cyclis Bike Lease. Het idee is zoveel mogelijk de auto aan de kant te laten staan en de rit naar het werk met de fiets af te leggen.

 

AXI Fietst naar het Werk 2023 collega's

Tal van AXI collega’s deden mee

Afbeelding
AXI Fietst naar het Werk 2023

Cindy Pauwels (HR Consultant) en Ann Van Assche (Accounting Assistant)

‘Toen ik hoorde van het initiatief was ik meteen enthousiast’, zo vertelt Cindy Pauwels. ‘Ik had er zelfs een omleiding van ongeveer 5 km voor over om tot bij collega Ann te fietsen zodat we de rest van het traject samen konden fietsen.’  

Afbeelding
AXI Fietst naar het Werk 2023

Niek Jacobsen - Integration Architect & Team Coach

'Ik ben gisteren naar het AXI kantoor in Gent gefietst. Dat doe ik trouwens bijna altijd. Ik ga met de fiets omdat ik zo mijn steentje wil bijdragen aan minder auto's op de weg, tegen de klimaatopwarming en voor een beter leefmilieu. En fietsen is ook gewoon plezant en gezond!’ 

Afbeelding
AXI Fietst naar het Werk 2023

Paul Peeters - CEO AXI 

‘Bij AXI gaan we prat op het aanbieden van allerlei sport- en welzijnsactiviteiten. Samen naar het werk fietsen is een geweldig initiatief waar ik maar wat graag zelf ook aan deelneem’, zo vertelt Paul Peeters.  

Afbeelding
AXI Fietst naar het Werk 2023

Jorge Wouters - Developer 

‘Efkes in AXI schieten!', zo vat Jorge het samen.

Afbeelding
AXI Fietst naar het Werk 2023

Marijke Geebelen - Projectmanager en Team Coach  

‘Mijn medicijn voor mentaal welzijn is BBB: BEWEGEN, BUITENLUCHT en omgaan met BEKENDEN. Zeker die eerste twee heb ik gisteren kunnen toepassen via een leuk fietstochtje onder een stralend zonnetje!’, zo vertelt Marijke.  

Afbeelding
AXI Fietst naar het Werk 2023

Sally Bal - Management Assistant 

‘Met de auto of met de fiets? Gisteren koos ik resoluut voor de fiets’, zo vertelt Sally.  

Afbeelding
AXI Fietst naar het Werk 2023

Sarah Van Leuven - Project Manager 

‘Ik vond het heel fijn om met de fiets naar het werk te komen. Het kantoor in Willebroek ligt vlakbij het water. Het is sowieso leuk om dan tijdens het fietsen boten te spotten, de zon over het wateroppervlak te zien schijnen. Ideaal om het hoofd ‘leeg te laten waaien’, zo vertelt Sarah.  

AXI en ‘wellbeing’, dat zeg je in 1 adem 

 

‘We ondersteunen dit initiatief graag, zo vertelt Paul Peeters, CEO van AXI. ‘We zetten jaarlijks verschillende sportieve initiatieven op om onze medewerkers aan het bewegen te krijgen. AXI medewerkers worden hierdoor aangezet om te wandelen, fietsen, lopen … De AXI4AXI run, de AXI Snowtrip, de AXI2AXI estafetteloop tussen het kantoor in Breda en Willebroek of de spinningsessies onder de middag zijn hiervan maar enkele voorbeelden.’ 

 

‘Fietsen naar het werk aanmoedigen, past dus perfect in dat verhaal. Het is in de eerste plaats beter voor het milieu, maar het is ook goed voor je gezondheid. Het verbetert je fysieke conditie en het kan stress verlagen. Niets zo aangenaam als de werkdag met een fris hoofd te starten of af te sluiten.’ 

 

 

#ikfietsnaarhetwerk 

 

De #ikfietsnaarhetwerk campagne, inmiddels al aan de vijfde editie toe, is een nationale sensibiliseringscampagne voor fietsverkeer in België dat georganiseerd wordt door Cyclis Bike Lease. Het doel van de campagne is om mensen aan te moedigen om met de fiets naar het werk te komen. Door de ludieke actie hoopt de organisatie dat mensen de smaak te pakken krijgen en vaker voor de fiets kiezen.