AXI Retail Cloud Suite en Nederlandse Loterij
08/11/2022

AXI koppelt kassasoftware met de diensten van de Nederlandse Staatsloterij

AXI koppelt kassasoftware aan terminal van Nederlandse Loterij (NLO) en breidt zo de features van de AXI Retail Cloud Suite uit

 

Een kraslot kopen of een winst laten uitbetalen van één van de kansspelen van de Nederlandse Staatsloterij (NLO) zonder dit aan hun specifieke terminal te doen? Het kan! Sinds oktober 2022 zijn de diensten van de NLO ook beschikbaar via de AXI Retail Cloud Suite oplossing. De NLO-terminal is gekoppeld aan het POS-pakket van AXI. Hierdoor breidt AXI de features van haar kassasoftware verder uit en hebben retailers een extra troef in handen om consumenten meer gebruiksgemak te geven tijdens het winkelen.  

 

 

NLO-terminal en AXI Retail Cloud Suite connecteren 

 

Nederlandse Loterij (NLO) is de naam achter de bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Winkel, TOTO Casino en TOTO Sport.  Om de diensten van de NLO aan te kunnen bieden in de winkel is er een speciale terminal ontwikkeld. Via deze terminal kunnen loten verkocht worden aan klanten, maar ook ingewisseld worden voor het gewonnen bedrag.  

 

Door de koppeling met AXI Retail Cloud Suite krijgt de winkelmedewerker de informatie van deze terminal automatisch in het AXI Retail Cloud Suite kassascherm te zien. Binnen de kassa kun je daarmee loten verkopen, maar ook innemen voor uitbetaling van prijzengeld. Er is geen manuele handeling meer nodig om informatie vanuit de terminal over te typen, wat fouten voorkomt.  

 

Consument én retailer plukken vruchten 

 

De integratie is zeer modern en veilig en maakt gebruik van de centrale API van NLO. De terminal stuurt informatie naar die centrale API, en AXI Retail Cloud Suite haalt via een JSON REST service daar de informatie op. Omwille van security is de fysieke verbinding HTTPS en vindt authenticatie en autorisatie plaats op basis van een API access token.  

 

Waarom zouden retailers voor deze koppeling moeten kiezen? Dat is volgens Willem Bless, Product Owner van AXI Retail Cloud Suite bij AXI, meer dan duidelijk: ‘Meer traffic naar de winkel genereren, is een topic dat speelt bij heel veel retailers. Onze koppeling met de terminal van de Nederlandse Staatsloterij kan zorgen voor meer klanten. Bovendien biedt het uitstekende cross-sell opportuniteiten, zo zegt Willem Bless. ‘De consument neemt toch vaak één of meer extra producten mee als hij in de winkel is’. Voor de consument zelf biedt het ook meer gebruiksgemak en een tijdswinst op.   

 

Primeur voor Relay shops 

 

Retailformule Relay, dat onderdeel is van Lagardère Travel Retail, is de eerste retailer die gebruik maakt van de koppeling. Het koppelde haar kassasoftware, de AXI Retail Cloud Suite, aan de NLO-terminal. Op die manier kunnen ze hun bestaande assortiment van travel essentials, tijdschriften en schrijfwaren uitbreiden.  

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw retailorganisatie?  

Neem vrijblijvend contact op met ons.