CoPilot-image-AXI
05/03/2024

Hoe maakt u uw organisatie Copilot-ready?

Microsoft 365 Copilot, dé oplossing voor een geautomatiseerde en gebruikersvriendelijkere Microsoft 365-ervaring, kan de productiviteit van uw medewerkers naar een hoger niveau tillen. Maar voor u aan de slag gaat met de nieuwe generatieve AI-service, volgt u best eerst drie cruciale stappen om uw IT-omgeving Copilot-ready te maken. 

 

 

axi

STAP 1

Breng structuur aan in uw Microsoft 365 omgeving

 

Copilot doorzoekt met Microsoft Graph uw chatgeschiedenis in MS Teams, uw mails in Outlook en documenten in Office, OneDrive en SharePoint. Op die manier verzamelt het correcte antwoorden en inzichten. Om de slimme assistent een handje te helpen, kunt u een bepaalde structuur aanbrengen in uw M365-omgeving. Zo kan Copilot betere connecties maken tot bepaalde zoektermen en u nog beter assisteren.

 

Een goede structuur in uw SharePoint-omgeving geeft Copilot meer mogelijkheden om u te helpen. Denk hierbij aan het opnemen en/of verbergen van documentbibliotheken in uw zoekresultaten, het verplaatsten van oude bestanden naar een archief die Copilot niet hoeft te vinden of het aanbrengen van extra metadata, …

Afbeelding
AXI-Copilot-blogpost
axi

STAP 2

Governance en rechten audit

 

Copilot krijgt via Microsoft Graph toegang tot alle documenten en informatie die met de gebruiker, die ingelogd is, ooit werden gedeeld. Indien gebruikers toegang hebben tot bepaalde (privé)bestanden (die mogelijks per ongeluk met hem/haar werden gedeeld) zullen deze ook meegenomen worden als databron door Copilot.

 

Daarom is het cruciaal om een volledige check te doen van uw omgeving en correcte rechten toe te kennen. Zo voorkomt u dat gevoelige informatie door Copilot getoond wordt.

Afbeelding
AXI-copilot-blogpost
axi

STAP 3

Licenties aankopen en toewijzen , semantic index activeren en gebruikerstrainingen organiseren

 

Voor het gebruik van Copilot is een extra licentie nodig bovenop de huidige Microsoft-licenties. Om de tool te doen werken in uw omgeving moeten enkele zaken (zoals Semantic Index) op gebruikersniveau geactiveerd worden. Daarnaast is een training voor gebruikers sterk aangeraden om Copilot optimaal te benutten.

Til de productiviteit van uw Microsoft 365-omgeving naar het hoogste niveau met Microsoft 365 Copilot

 

Microsoft 365 is niet meer weg te denken uit de digitale werkplek en zal door middel van Copilot medewerkers nog efficiënter laten (samen)werken. Het succes van deze slimme assistent staat of valt met een goede inrichting van uw Microsoft 365 omgeving.

 

Benieuwd of uw omgeving klaar is om Copilot erop los te laten?

Vraag een Copilot Readiness Scan aan voor uw organisatie.