AZ Rivierenland - case -website AXI
20/02/2023

AZ Rivierenland versnelt de digitale transformatie dankzij het M365 platform

AZ Rivierenland, een fusie van 3 ziekenhuizen in het Antwerpse, heeft de uitdaging om het samenwerken tussen de vestigingen te optimaliseren via een centrale digitale werkplek. Begin 2022 nam AZ Rivierenland al de eerste stappen door over te schakelen naar het Microsoft ecosysteem en dus te onboarden naar het Microsoft 365 platform met AXI.

 

 

Digitale transformatie

 

In 2023 gaat AZ Rivierenland de uitdaging aan om het M365 platform nog beter in te zetten voor haar medewerkers door middel van onderstaande gefaseerde aanpak:

 

  • fase 1: de implementatie van een Intranet dat dienst zal doen als intern communicatiekanaal
  • fase 2: de implementatie van een Document Management Systeem om de interne samenwerking te optimaliseren
  • fase 3: de uitrol van MS Teams, in combinatie met de Team Governance applicatie, zodat er efficiënt en productief (samen)gewerkt kan worden en een wildgroei van teams vermeden wordt

 

AZ Rivierenland wil dit project zo gestructureerd en gebruiksvriendelijk mogelijk aanpakken en koos AXI als end-to-end IT partner om hen te adviseren en te begeleiden.

Afbeelding
AZR - AXI - Customer case

AXI ontzorgt de zorg

Als strategische partner in de zorg biedt AXI tal van oplossingen en diensten aan. Het inrichten en optimaliseren van uw digitale werkplek is daar één van. AXI is geen onbekende in de ziekenhuiswereld en wenst zich verder te ontplooien als dé partner voor het uitrollen van een succesvolle digitale werkplek met oog voor een individuele adoptie, governance en optimale tijdsefficiëntie zodat men zich ‘zorgeloos’ op de zorg kan focussen.

Over AZ Rivierenland

AZ Rivierenland, 1 ziekenhuis met 3 campussen in de provincie Antwerpen (Willebroek, Rumst en Bornem) beschikt over een ervaren zorgteam dat in nauw contact staat met collega’s in eerste- en derdelijnszorg. Deze korte lijnen zorgen ervoor dat elke doorverwijzing vlot en efficiënt verloopt. Zo zorgen ze er samen voor dat AZ Rivierenland elke dag uitblinkt in kwalitatieve én patiëntgerichte zorg. En dankzij de fusie kunnen alle medewerkers meer en gemakkelijker kennis, ervaring en innovatieve technologieën delen.