Ophaalwagen van Fostplus
10/09/2015

De geslaagde digitale transformatie van Fost Plus dankzij een future-proof IT roadmap

Fost Plus is sinds 1994 een vzw die verantwoordelijk is voor de inzameling en sortering van huishoudelijk verpakkingsafval in België. Het 20 jaar oude bestaande cliënt-serverplatform van Fost Plus voldeed echter niet meer aan de moderne noden en het bedrijf wilde bovendien ook de business en IT beter op elkaar afstemmen. Zo creëerde Fost Plus een doordacht vernieuwingsproject met AXI als strategische partner.

 

De bestaande IT-infrastructuur was bijna aan het einde van zijn levensduur met verouderde onderliggende systemen en platforms. Met het IT Landscape Redesign project wenste Fost Plus niet alleen nieuwe platformen te creëren, maar ook hun hele IT-infrastructuur te optimaliseren en moderniseren. Business- en IT-prioriteiten lagen niet altijd op één lijn, en belanghebbenden aan beide kanten communiceerden niet (efficiënt) genoeg.

 

Fost Plus definieerde na een interne bevraging verschillende specifieke noden, die de AXI experts vervolgens in op maat gemaakte werkbare oplossingen vertaalden binnen een volledig nieuw samenwerkingskader dat Business en IT op één lijn bracht.

 

De eerste stap van het project was de aanstelling van de formele functie van een Enterprise Architect binnen Fost Plus. Dit werd gevolgd door de oprichting van een bestuur, bestaande uit vijf personen met een 360° visie op de organisatie met centrale taak om de Business & IT alignment op een optimale manier te voltooien. Ook werd er een toekomstige IT Roadmap voor de komende vier jaar (2014-2017) uitgewerkt, die volledig aansloot bij de strategische doelstellingen van Fost Plus met een duidelijke planning van verschillende projecten zoals nieuwe aanvragen, wijzigingen aan bestaande applicaties, enz.