AXI referentie Umicore EOM
21/02/2020

Umicore Electro-Optic Materials migreert bedrijfskritische applicaties naar Oracle APEX

20 jaar geleden kwam Umicore aankloppen bij AXI om hun in-house ontwikkelde Oracle Forms applicaties in beheer te nemen. Deze applicaties worden binnen Umicore door Umicore Electro-Optic Materials gebruikt. Sedert 2000 wordt de bedrijfskritische shop floor oplossing door AXI onderhouden en doorontwikkeld. 

 

 

 

Bedrijfsspecifieke software behouden in Oracle technologie 

 

In 2010 had Umicore de intentie om binnen Umicore EOM de volledige Oracle Forms software te vervangen door SAP, de wereldwijde standaard binnen alle Umicore vestigingen. Na uitgebreide analyse bleek dat SAP wel oplossingen bood voor de standaard processen - zoals aankoop en verkoop - maar dat de shop floor processen zo specifiek waren, dat deze niet binnen SAP konden worden opgenomen. Umicore besliste om de bestaande - in Oracle Forms ontwikkelde - shop floor applicaties te behouden, uit te breiden en te moderniseren. 

Bijzonder stabiele omgeving voor complexe eisen

 

'We zijn erg tevreden over de werking van ons shop floor systeem in Oracle APEX technologie. Dit werkt zeer vlot voor onze collega’s in productie. Het is bovendien bijzonder stabiel en stelt ons in staat om de soms vrij complexe functionele en technische vereisten op te vangen. De samenwerking met AXI staat perfect op punt. We werken samen als een hecht team en hebben de juiste tools om bugs & change requests te rapporten, uit te voeren en op te volgen.'

 

Filip Vanden Bussche, IT Business Manager bij Umicore:

De overstap naar het low-code Oracle APEX platform 

 

In 2017 nam Umicore de beslissing om de shop floor applicaties van Umicore EOM stap voor stap te migreren naar het toekomstgerichte en gebruiksvriendelijke Oracle APEX platform. Aansluitend op de migratie werd de laatste twee jaar continu gewerkt aan nieuwe software modules waardoor de shop floor oplossing optimale ondersteuning kan bieden aan de productie van electro-optic materials. Het SCRUM ontwikkelteam van AXI werkt met maandelijkse releases, waarbij intensief wordt samenwerkt met Umicore EOM business IT en de productie operatoren. 

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Lambert.