Buildmat AXI Customer Case
09/10/2023

Buildmat brengt IT-infrastructuur onder in twee private datacenters

Foto credits: alle beelden zijn eigendom van Buildmat

 

 

Buildmat, gespecialiseerd in de distributie en productie van een breed scala aan bouwproducten en in de verdeling van gereedschappen, implementeerde in 2023 een nieuwe IT-infrastructuur. Hierdoor optimaliseert het haar prestaties en garandeert het een vlotte werking en solide beveiliging.   

 

 

Vernieuwing IT-infrastructuur en consolidatie van de verschillende omgevingen  

 

IT is een cruciale component in elke organisatie en Buildmat heeft dat als geen ander begrepen. Het bedrijf zet hier dan ook sterk op in. ‘De voorgaande serverinfrastructuur bestond uit een mix van verschillende systemen, verspreid over vier locaties met elk hun eigen IT-partner’, zo vertelt Christian Degroote, ICT Manager bij Buildmat.  


 
‘Vanuit een streven naar continue groei, verdere innovatie en digitalisering van onze bedijven, besloten we onze IT-diensten te gaan centraliseren. De serverinfrastructuur van onze hoofdzetel in Oostakker was stilaan aan vernieuwing toe, een ideaal moment dus om alles onder de loep te nemen. Uiteindelijk kozen we ervoor om te gaan consolideren naar twee private datacenters, aangevuld met een offsite back-up naar een publieke cloudprovider’, zo getuigt Christian.  
 

Afbeelding
Buildmat AXI Customer Case

Dell Live Optics geeft inzicht in huidige workloads  

 

‘Een correcte analyse van de bestaande IT-infrastructuur bij de klant, vormt de basis van elk project om infrastructuur te vernieuwen’, zo getuigt Frederik Willems, Accountmanager bij AXI. ‘Om een zicht te krijgen op deze informatie hebben we gebruik gemaakt van de analysesoftware Dell Live Optics. Via deze softwaretool konden we op een geautomatiseerde manier gegevens van een omgeving en de workloads verzamelen en visualiseren.’  

 

‘Met Dell Live Optics kan de volledige IT-infrastructuur in kaart gebracht worden: van servers tot opslag- en back-up-systemen tot virtuele machines en hypervisors, met inbegrip van de prestaties van de processoren, het beschikbare werkgeheugen en de besturingssystemen. De verzamelde info vormt dan ook het perfecte uitgangspunt om een sizing te maken voor de toekomstige set-up.'

Afbeelding
Buildmat AXI Customer Case

Toekomstige server -& storage noden aanpakken  

 

Op basis van de resultaten van de analyse, werd beslist om in het hoofdkantoor van Buildmat in Oostakker een nieuwe set-up te realiseren van een Dell PowerVault storage en drie nieuwe Dell R650 servers als ESX hosts. Als immutable back-up repository werd een Dell R7515 server voorzien die is uitgerust met een ruime capaciteit aan SAS-disken.  

 

 

Extra geheugen en capaciteit voor de servers in Grace-Hollogne  

 

Gezien de server- en storageinfrastructuur in het kantoor in Grace-Hollogne nog relatief nieuw was, werd beslist om deze te behouden. De beschikbare servers werden wel uitgebreid met extra geheugen en de PowerVault-storage werd voorzien van extra capaciteit.

Afbeelding
Buildmat AXI Customer Case

Back-up: hybride set-up  

 

Als back-up -& replicatiemechanisme werd gekozen voor Veeam. Veeam is één van de toonaangevende vendoren van gebruiksvriendelijke, flexibele en betrouwbare backup- en replicatieoplossingen. Veeam Backup & Replication biedt beschikbaarheid voor alle workloads: fysiek, virtueel of cloudbased. 

 

Voor de belangrijkste businessapplications en workloads worden er telkens replicaties opgezet tussen beide sites. Er werd eveneens voorzien in een offsite back-up naar een public cloud provider. Hier werd gekozen voor de Wasabi-cloud. Waar het voorheen twee aparte omgevingen waren, werden deze ook geconsolideerd naar één Veeam Backup- en Replication set-up voor beide sites. Ook het management gebeurt nu vanuit één VCenter, waar het voorheen aparte omgevingen waren. 

 

 

Centralisatie van IT-diensten  

 

Het project werd gerealiseerd met een totale doorlooptijd van ongeveer 7 weken of 23 mandagen. Sinds de livegang, eind april 2023, plukt Buildmat de vruchten van dit project. Door de centralisatie kunnen de IT-resources nu efficiënter beheerd worden. De beschikbaarheid, capaciteit en prestaties van de systemen en netwerken kunnen beter gemonitored en gemanaged worden, wat helpt bij het verminderen van downtime, het verbeteren van de algehele prestaties en optimalisatie van het resourcegebruik. Het stelt Buildmat ook in staat om een gecoördineerde en consistente beveiligingsaanpak te hanteren en te profiteren van schaalvoordelen. Ze kunnen gedeelde infrastructuur, middelen en expertise gebruiken, wat resulteert in lagere operationele kosten en efficiënter gebruik van de resources.

Tier 2 SLA voor ongelimiteerde ondersteuning 

 

Via een Tier 2 service level agreement (SLA) kan Buildmat ongelimiteerd beroep doen op AXI in geval van incidenten. Binnen het Tier 2 contract voorziet AXI op jaarlijkse basis een remote audit om de continuïteit en goede werking van de gesupporteerde systemen te blijven garanderen. VMware en Veeam-updates worden 2 keer per jaar gecontroleerd. Voor de uitvoering van de updates op de VMware- en Veeam-omgeving kan Buildmat eveneens op AXI terugvallen.

Afbeelding
Buildmat AXI Customer Case

Over Buildmat

 

Buildmat, een Belgische groep met hoofdzetel in Oostakker, heeft vandaag acht bedrijven in portefeuille die actief zijn in de bouw en industrie. Daarnaast verdeelt het bedrijf ook gereedschappen. Het telt een personeelsbestand van 360 medewerkers en genereerde in 2022 een geconsolideerde omzet van € 211 miljoen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de distributie en productie van een breed scala aan bouwproducten zoals verpakkingsmaterialen en folies, riolerings- en afvoermaterialen, leidingen voor nutsvoorzieningen, dak-, gevel- en isolatiematerialen, systeemoplossingen voor vloerders, hekken, omheiningen, poorten en pallissades. Bedrijven binnen de groep zijn ondermeer Deschacht (Oostakker), Technicel (Westerlo), Folyo (Antwerpen), Domspro (Merchtem) en ODM (Grâce-Hollogne).  

Hybrid cloud oplossingen en managed services


Om uw organisatie ‘cloud ready’ te maken, reiken we de juiste inzichten aan. We kijken verder dan de techniek. We focussen op de cloud adoptie binnen uw organisatie. En daar stopt het niet. Dankzij onze end-to-end aanpak wordt niet alleen de 'best match' cloud roadmap uitgetekend maar kunt u ook rekenen op de perfecte begeleiding bij uw cloud migratieproject.

 

Kies de 'perfect match' tussen managed private, hybrid en public cloud. AXI begeleidt u bij de opzet van een flexibel hybrid cloud platform en architectuur.

 

 

Ontdek ons portfolio aan oplossingen