Maak kennis met Marcel Janse, Software Engineer bij AXI
27/05/2024

Maak kennis met Marcel Janse, software engineer bij AXI

Aan het woord is Marcel Janse, software engineer bij AXI. Zijn voornaamste taak is het programmeren en onderhouden van software. Maar Marcel heeft natuurlijk nog heel wat meer te vertellen over zijn job, de kansen en uitdagingen, zijn collega's én de werksfeer bij AXI. Lees hier zijn verhaal. 

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?  

 

Mijn voornaamste taak als software engineer is het programmeren en onderhouden van software. Daarnaast review ik de werkzaamheden van mijn collega’s voordat we onze software daadwerkelijk opleveren om te laten testen door de klant.   

 

Hoe werk jij het liefst samen?  

 

Samen sta je sterker dan alleen. Met elkaar afstemmen, kennis uitwisselen, open staan voor feedback en geven van feedback zijn belangrijke factoren die leiden tot een succesvol project. Met communicatie staat of breekt een project. Tools zoals Teams, Jira en Confluence dragen hier sterk aan bij. Teams is sterk voor de directe communicatie binnen het team. Jira is goed als leidraad te gebruiken voor alle taken die nodig zijn voor de bouw van het project. Confluence draagt bij als naslagwerk, documentatie of ter voorbereiding van vergaderingen.   

  

Hoe ga je om met uitdagingen?  

 

Uitdagingen moet je niet uit de weg gaan, die moet je omarmen, tenzij ze onrealistisch zijn. Complexe taken kan je vaak versimpelen door de taak op te splitsen in kleinere taken. Uittekenen van de logica wil ook wel eens werken. Ook helpt het vaak om je oplossing tegen een collega aan te houden, zodat je erover kan sparren. Je hoeft het niet altijd alleen te doen 😉 

  

Waar word jij blij van?  

 

Ik word blij als ik een collega kan helpen die tegen een technisch probleem aanloopt en er even niet meer uitkomt. Vaak door de juiste vragen te stellen en het denkproces te begrijpen, ga je de denkfout begrijpen. Het mooiste vind ik het als een collega zelf al de oplossing vindt tijdens het uitleggen.  

  

Welke kansen zie jij?  

 

Ik zie veel kansen voor AXI. We hebben veel ervaring in verschillende sectoren, zowel in België als in Nederland en daarbuiten. Hierdoor is er veel ruimte om in elke sector ons zelf te laten zien en kunnen we mooie projecten binnenhalen. En met het binnenhalen van nieuwe projecten, creëert AXI weer kansen om zijn werknemers een boost te geven in hun carrière.   

  

Wat is jouw mooiste AXI-moment?  

 

Ik heb veel meegeholpen met mooie projecten binnen de retaildivisie. Succesvol opleveren van een project blijft wel één van de mooiste momenten zoals de oplevering van de self-checkout bij Colruyt en de brillenflow bij NexEye.   

  

Waarom heb je gekozen om bij AXI te werken?   

 

Ik ben vijf jaar geleden via een traineeship bij AXI binnengekomen. AXI heeft een mooie balans tussen werk en sociale activiteiten. Meedoen met een activiteit is leuk om naast je directe ook je indirecte collega’s te leren kennen. Toen ik de keuze had om vast in dienst te komen, heb ik geen moment getwijfeld omdat ik me thuis voel bij AXI.  

  

Waarom is AXI een interessante werkplek voor jou?  

 

Omdat ik geen technische achtergrond heb, moest ik in het begin veel leren en het mezelf eigen maken. Zelfs na vijf jaar leer ik regelmatig nieuwe dingen. Het kunnen bijleren is iets wat mijn werk bij AXI interessant maakt. 

Ook zin in een droomjob bij AXI?
 

Bekijk hier onze vacatures of kom eens met ons praten.