Hoe kiest u de juiste Network Access Control oplossing?

Tien essentiële tips bij het kiezen van uw network access control oplossing

Een Network Access Control oplossing kiezen of evalueren is complex. Het raakt aan bijna alle aspecten van het netwerkbeheer. Ook de user-experience voor de eindgebruiker, de regelgeving rond dataprotectie en de integratie met andere technologieën vormen extra uitdagingen. Om u te helpen bij de keuze of de evaluatie van een NAC hebben onze network experts de tien belangrijkste aandachtspunten opgelijst.

Tien aanbevelingen bij de keuze van uw NAC oplossing

Kies één NAC voor het volledig netwerk

Zorg voor een gecentraliseerde, unified access control op àl uw (multivendor) netwerken. Van wireless tot wired én VPN. Een NAC is maar effectief als het uw volledige netwerkomgeving afdekt.

Combineer het NAC met stevig Mobile Device Management

Enterprise Mobility Management en Mobile Device Management software zijn noodzakelijke bouwstenen in modern netwerkbeheer. Zorg ervoor dat uw NAC naadloos aansluit op deze oplossingen.

Zorg voor een goede integratie met Identity Management

Single-sign on zorgt ervoor dat uw netwerk securitybeleid gebruiksvriendelijk en eenvoudig blijft. Kies daarom voor een NAC dat integreerbaar is met identity management tools als Ping of Okta.

Besteed ruime aandacht aan endpoint assessments

Een effectief NAC voert geavanceerde endpoint assessments uit waarbij u kunt kiezen uit tal van configuratiemogelijkheden bij uitrol: agentless, dissolvable agents, agent-based. Met het oog op flexibiliteit en toekomstgerichtheid is dit geen overbodige luxe.

Kies een NAC dat bedreigingen automatisch detecteert

Automatisering heeft netwerkbeheer en -beveiliging volledig veranderd. Uw NAC dient in staat te zijn om bedreigingen automatisch te detecteren. Bovendien dient u na te gaan of het NAC eenvoudig combineerbaar is met automated response workflows van andere vendoren.

Controleer of het NAC de nieuwste authenticatie methodes ondersteunt

Network Access Control begint bij authenticatie. Ga na of uw NAC-tooling over voldoende authenticatiemethodes (AD, LDAP, SQL en dB) beschikt.

Hou uw bedrijfsnetwerk gescheiden van het bezoekersnetwerk

Gastenbeheer en gastennetwerken. Ook hier heeft uw NAC-tool een grote impact. Hoe mobile-friendly is uw gastennetwerk? Kan uw gastennetwerk voorzien in branding en advertentiemogelijkheden?

Voorkom risico's door goede monitoring van uw netwerk

Om een effectief toegangs- en beveiligingsbeleid toe te passen, zijn de reporting-, monitoring- en alertingmogelijkheden van uw NAC-tool cruciaal. Zorg ervoor dat uw NAC de granulariteit biedt die een moderne netwerkomgeving vereist.

Maak gebruik van device health checks

Het device-landschap wordt steeds diverser. Daarom is het belangrijk dat uw NAC ook geavanceerde device health checks uitvoert, nog voor toestellen connecteren op uw netwerk.

Werk een oplossing voor BYOD uit

Efficiënt beheer, dat begint bij een snelle on-boarding en off-boarding van devices en een eenvoudige configuratie van toestellen voor professioneel gebruik en BYOD.

Download nu het e-book
'Verscherp de controle op uw bedrijfsnetwerk met Aruba ClearPass'

In het e-book wordt duidelijk uitgelegd hoe u uw heterogeen bedrijfsnetwerk op een eenvoudige en kostefficiënte manier kunt beheren en beveiligen. U maakt kennis met de Aruba ClearPass Network Access Control oplossing en de netwerk services van AXI.

Download nu het e-book

Waarom kiezen voor de Aruba ClearPass Network Access Control oplossing?

Op basis van jarenlange expertise en een uitgebreide technische analyse van diverse NAC oplossingen, gaat de voorkeur van AXI uit naar Aruba ClearPass. Wanneer het aankomt op integreerbaarheid, beheer en functionaliteit, biedt deze oplossing duidelijke meerwaarde: geen lock-in risico, maximale flexibiliteit, eenvoudig beheer, helder inzicht en een enterprise-grade security. Dat merkt u als netwerkbeheerder, maar dat merken ook alle gebruikers.

Maak kennis met Aruba ClearPass