Hoe goed is uw organisatie voorbereid op integratie uitdagingen?

Integration Maturity Assessment

Het vergt vaak heel wat moeite om binnen uw organisatie zelf te evalueren of alle integratieprocessen goed zijn ingericht.

 

Aan de hand van onze jarenlange ervaring en doorgedreven integratiekennis helpen wij organisaties bij het evalueren en het duidelijk in kaart brengen van hun bestaande integratiecapaciteiten en -processen. Dit realiseren we door het opstellen van integratielandschapsdiagrammen en een integratie capability map.

 

Dankzij onze specifieke integratie end-to-end aanpak kunnen wij organisaties perfect ondersteunen bij de integratienoden en dit in elke fase van het integratietraject. 

Ik wil meer informatie
Header logo

Digitale transformatie & integratie

 

Als organisaties sneller willen innoveren, gepersonaliseerde customer experiences willen aanbieden én sneller bruikbare business insights willen opleveren, is digitale transformatie onontbeerlijk.

 

Elk enterprise digitaal transformatieprogramma is gedoemd om te mislukken als niet eerst vooraf de verborgen kracht van de business data en bijhorende services vrijgemaakt wordt. Organisaties hebben vaak een schat aan informatie maar ze is niet altijd even toegankelijk.

Herkent u één van onderstaande integratie uitdagingen?

 

 • U slaagt er niet in om nieuwe applicaties vlot en correct te integreren met uw bestaande applicaties.
 • Het ontbreekt uw organisatie aan medewerkers met integratie vakkennis waardoor uw organisatie niet vertrouwd is met bruikbare integratie toolings.
 • De onboarding met nieuwe partners verloopt traag en complex want om goed te kunnen samenwerken, dienen de IT-systemen vlot met elkaar te kunnen communiceren. 
 • Integraties zijn niet kostefficiënt en slorpen heel wat resources op.

Hoe werkt het assessment?

Stap 1 - De analyse van uw huidige situatie

 

Tijdens het Integratie Maturity Assessment analyseren we uw huidige situatie en achterhalen we het maturiteitsniveau van uw organisatie voor één of meerdere van volgende integratie domeinen:

 

 • Integration Architecture
 • Integration Governance
 • Integration Requirements
 • Integration Development
 • Integration Testing
 • Integration Management (Ops)
 • Integration Strategy

Stap 2 - Integratie deliverable met concrete aanbevelingen

 

Op basis van de analyse geven de AXI Consultants concrete aanbevelingen met als doel om een hoger maturiteitsniveau voor een bepaald domein te behalen.


Als u deze aanbevelingen opvolgt, kunnen ze voor uw organisatie volgende meerwaarde(s) opleveren:

 

 • Betere alignering van de architectuur met de business strategy
 • Snellere en meer betrouwbare delivery naar productie
 • Grotere transparantie voor de delivery van interne en externe teams
 • Vroegere risicomitigatie en defectidentificatie
 • Eenvoudiger system & change control management
 • Hoger potentieel voor hergebruik.

Waarom kiezen voor AXI?

Een stevig team van integratie consultants

Een integratie team met expert skills dat bestaat uit integratie-architecten die de uitvoering van een integratie maturity assessment voor hun rekening nemen en een integratiestrategie en integratiereferentie-architectuur voor u kunnen opstellen. Daarnaast kunt u steunen op de know-how van onze integratie engineers voor de opzet van integratieplatformen en de implementatie en het beheer van de integratie oplossingen. Onze engineers verzorgen bovendien de opleiding en de training van eindgebruikers.

De beste technology stacks voor uw specifiek project

Als business partner van IBM, Microsoft en Gravitee.io kunt u rekenen op proven tech stacks die ons toelaten om te kiezen voor de technologie die het beste aansluit bij uw noden én bij uw specifieke integratieproject.

Onze jarenlange ervaring en opgebouwde expertise

Dankzij onze ervaring en opgebouwde expertise hebben we reeds heel wat organisaties geholpen bij hun integratieprojecten. Gaande van architectuuropdrachten tot het inrichten van een integratie Center of Excellence, het installeren en configureren van integratie- en API-platformen en het implementeren en beheren van integratie-oplossingen.

Axi frame

On-demand webinar

Kies de best passende integratie strategie voor uw toekomstbestendig ICT-landschap

 

Tijdens dit webinar legt Niek Jacobsen, integration architect bij AXI, in 30 minuten uit waarom een goed doordachte en goed onderbouwde integratiestrategie essentieel is. Via best practices en guidelines tonen we hoe u zo'n strategie kunt opstellen en dient te implementeren op maat van uw organisatie.

 

Door het ontwikkelen van een IT-architectuur waarin alles op een geschikte manier met elkaar verbonden is, zorgt u ervoor dat uw organisatie efficiënt werkt én het vermogen heeft om zich snel aan te passen aan de steeds sneller veranderende verwachtingen van de markt.

Contacteer mij

 

Ik wens meer informatie over het AXI Integration Maturity Assessment