AXI referentie CASA
31/01/2019

CASA bouwt een consistent en beveiligd bedrijfsnetwerk met Aruba ClearPass

AXI heeft CASA begeleid bij de overstap naar een high performance netwerk dat een veilige toegang biedt aan meer dan 500 CASA shops, het hoofdkantoor en de distributiecentra. Met de geïmplementeerde Aruba ClearPass oplossing is CASA er in geslaagd om een veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk te verlenen aan alle CASA personeelsleden, guest users, BYOD, robots, geautomatiseerde autonome trucks en lastdragers en IoT-toestellen.

 

 

 

Meer automatisatie en efficiëntie

 

CASA verhuisde in 2018 naar een nieuw hoofdkantoor en een centraal logistiek centrum in Olen, waar nu 24/7 kan worden gewerkt. “Het doel daarvan was om onze activiteiten slimmer te organiseren. Zo wilden we bijvoorbeeld meer geautomatiseerde workflows creëren”, vertelt Network & Systems Administrator Benny De Ryck. “Op die manier wilden we onze capaciteit verdubbelen, zonder het aantal medewerkers te verhogen.”

 

"Waar je je ook bevindt of welk toestel je ook gebruikt: het systeem weet meteen wie je bent en bepaalt de toegang aan de hand van een aantal regels. Aruba ClearPass staat zo garant voor een veiligere en beter beheerde digitale werkomgeving.”, aldus Benny De Ryck.

"ClearPass was voor ons de ideale oplossing. Eens geconfigureerd, konden we veel sneller gaan werken en nieuwe faciliteiten beter laten renderen. Ook hadden we er snel vertrouwen in dat toekomstige updates meteen naadloos zouden verlopen. ClearPass geeft ons alles wat we nodig hebben rond automatisering en beveiliging.” 

 

Benny De Ryck - Network & Systems Administrator CASA

Netwerkbeveiliging via ClearPass

 

 

AXI creëerde voor CASA een krachtig en eenvoudig te beheren Aruba netwerk met ClearPass Access Points. Deze mobile first netwerkoplossing is het resultaat van een langetermijnpartnership met AXI, partner van Aruba. “CASA vertrouwt al jaren op HPE servers, opslag en back-up. Logisch dus om de nieuwe netwerkvereisten eerst af te toetsen met AXI”, aldus De Ryck. “We hadden een netwerkoplossing nodig die niet alleen betrouwbaar is, maar ook eenvoudig in gebruik is en in de toekomst mogelijkheden schept voor nieuwe draadloze of IoT-functies.”

 

 

One-of-a-kind netwerkarchitectuur

 

“Het team van AXI heeft ons perfect ondersteund en begeleid bij de uitwerking van een betrouwbare, stabiele en vooral veilige WiFi-oplossing”, aldus De Ryck. Het resultaat is een zeer krachtig bedrijfsnetwerk, met een centraal management voor meer dan 500 winkels, distributiecentra en het hoofdkantoor.

 

“In elk van de 200 winkels die een upgrade kregen, met telkens drie of vier directe Aruba Access Points, is de roll-out bijzonder soepel verlopen. Het systeem biedt aan medewerkers, het management en IT-team een consistente user experience. In 2019 worden alle 500 CASA-winkels, uitgezonderd in Frankrijk, op het Aruba netwerk aangesloten zijn”.

 

Met ClearPass beheert De Ryck de beveiligde toegang voor heel wat verschillende gebruikers: vaste medewerkers, gastgebruikers (inclusief aannemers en bezoekers aan het hoofdkantoor of de winkels), BYOD voor hoger management en beveiligde toegang tot apparaten die door CASA zijn geverifieerd.

Bekijk hier waarom CASA koos voor Aruba ClearPass

Please accept marketing-cookies to watch this video.