AXI Scrum training 2019
24/04/2019

Let's SCRUM again

It’s that time of the year again. De paasvakantie staat tegenwoordig garant voor mooi weer, chocolade én de jaarlijkse SCRUM-workshop van AXI. 

 

 

Om - vooral - die laatste traditie in ere te houden, stond er ook dit jaar weer ééntje op de planning. Een dagje praktisch scrummen, onder begeleiding van een gecertificeerd ScrumMaster, aangevuld met een dubbele maaltijd, met nobele, maar toffe onbekenden.

 

De vorige edities bleken succesvol, en deze moest zeker niet onderdoen. Al van bij het heerlijke ontbijt werd iedereen ondergedompeld in de SCRUM-sfeer. De enthousiaste en gemotiveerde studenten matchten perfect met de meeScrummende AXI-medewerkers en de spontaniteit van alle deelnemers zorgde voor een perfecte kennismakingsronde.

 

Na een kort stukje theoretische insteek, gebracht door Luc Stuer, AXI’s meest ervaren SCRUM-master, was het al snel tijd voor de praktijk. In kleine SCRUM-groepjes werd aan verschillende opdrachten en use-cases gewerkt, zodat het hele principe snel duidelijk werd. Interactie, discussie, communicatie. De groepsdynamiek kwam vlot op gang, en iedereen nam als vanzelf z’n eigen rol (eigenlijk zonder dat die specifiek uitgesproken werden). Een beetje waar SCRUM om draait dus.

 

De toon was snel gezet, en de gemoedelijke en ontspannen sfeer werd gemakkelijk doorgetrokken tijdens de lekkere lunch en daaropvolgende namiddagsessie. Een nieuwe usecase werd opgerakeld, doorspekt met heel wat praktijkvoorbeelden. Dat de afsluitende receptie (inclusief uitreikingsceremonie van de AXI-Academy Certificaten) gevuld werd met leuke babbels en heel wat nakaartwerk, lijkt ons zelfs overbodig te vermelden.

 

 

Vragen? Neem contact op met Evi Van der Vliet, Recruitment Consultant bij AXI

Stuur ons uw reactie


We laten ons graag inspireren