Kim Loonen AXI
13/05/2020

A day in the life - Kim Loonen

Collega Kim startte op woensdag 1 april 2020 haar carrière bij AXI. Midden in de volle corona-crisis. Lees hier hoe zij dit ervaren heeft.

 

 

Een nieuwe job starten... in quarantaine, maar hoe dan?!

 

Wat in februari aanvoelde als het begin van een uitdagend, nieuw avontuur met een net ondertekend contract in de handen, veranderde midden maart in een steeds onzekerdere situatie. ‘Is het mogelijk om als nieuwe medewerker volledig vanuit huis op te starten Zal ik überhaupt wel kunnen starten? Ga ik het bedrijf en mijn collega’s wel kunnen leren kennen? Hoe kan dat zonder mijn nieuwe collega’s in levende lijve te ontmoeten, te sfeerproeven op kantoor of even een praatje te slaan bij het koffiezetapparaat? Komt het allemaal wel goed?’ Allemaal vragen die door mijn hoofd gingen.

 

Al deze onzekerheden werden gelukkig al heel snel weggenomen, want ik kon en mocht wel degelijk starten en kreeg bij AXI meteen een zeer warme welkom!

 

De eerste dag ging ik eerst en vooral – uiteraard op gepaste afstand en met de nodige veiligheidsmaatregels – enthousiast mijn spullen ophalen op kantoor. Na een korte introductie over de verschilende werktools en inlogplatformen, vertrok ik samen met mijn leuk en sfeervol welkomstpakketje van AXI opgewekt terug naar huis. Gelukkig werkt AXI in de M365 omgeving, waardoor thuiswerken en online samenwerken voor iedereen eenvoudig en vlot kan verlopen.

 

Voor de tweede dag staan er veel meetings op het programma. Het voelt bij het begin van de dag wel een beetje onwennig aan om met ‘onbekende’, nieuwe collega’s onmiddellijk te gaan videobellen via MS Teams. ‘Kom ik wel goed over? Ben ik verstaanbaar? Zit ik in een goede ruimte?’, vraag ik me af. Want tja, een goede eerste indruk is toch belangrijk. Maar ook dit went bijzonder snel en is ondertussen de normaalste zaak van de wereld geworden.

 

Al snel maak ik met verschillende collega’s digitaal’ kennis via MS Teams gedurende de volgende dagen. En met behulp van de verschillende mogelijkheden van M365 om bijvoorbeeld documenten te delen en samen te bewerken of iets uit te leggen via desktop sharing, word ik al snel helemaal ondergedompeld in de AXI-organisatie en het rijke portfolio aan software en services. Daarbij word ik ook volledig ingelicht en bijgepraat over alle lopende zaken en begint dan ook direct het ‘echte’ werk.

 

Tijdens de Teammeetings van de Marketingafdeling worden via OneNote aantekeningen en TO DO-lijsten van de vorige meeting en lopende projecten gedeeld om deze samen te overlopen. We werken één voor één alle punten af, sparren met elkaar over lopende en nieuwe campagnes en vullen de lijsten aan met nieuwe TO DO’s. Die TO DO’s maken we dan ook per Team aan in een Planner, zodat zowel de marketing collega’s als de andere collega’s weten wat er van hen verwacht wordt en wanneer de deadline is. Op die manier is het voor mij als Manager ook eenvoudig en overzichtelijk om de voortgang van de projecten te monitoren vanop afstand.

 

Het voelt al snel aan alsof ik reeds jaren werkzaam ben binnen AXI. Vlug even een vraag stellen via de Chat of een videocall opzetten via Teams om meer informatie te krijgen, is zo gedaan. De collega’s zijn vol begrip en nemen alle tijd om mij wegwijs te maken binnen AXI en om mij uitgebreid te vertellen over alle producten en diensten.
Dus kortom, starten als nieuwe medewerker bij een organisatie in deze bijzondere periode kan perfect! En met behulp van M365 verloopt de samenwerking met collega’s vlekkeloos, is het mogelijk om mijn team te ondersteunen en aan te sturen en is het eenvoudig om het overzicht van de projecten te blijven behouden... Al kijk ik er stiekem wel naar uit om snel op kantoor met iedereen in ‘real-life’ kennis te kunnen maken. Thuiswerken kan prima, maar ik begin nu wel echt collega’s om me heen te missen en mijn eigen keukentafel heb ik inmiddels ook wel gezien ?

 

 

Geschreven door Kim Loonen, Marketing Manager bij AXI

Stuur ons uw reactie


We laten ons graag inspireren