AXIVATION Summit 2021 sfeerbeeld 2
01/12/2021

Innovatie stimuleren dankzij de AXIVATION Summit 2021

De AXIVATION Summit 2021 zit er op.  Op donderdag 18 november 2021 kwam een groep gemotiveerde AXI collega's samen om kennis te delen, te netwerken én vanuit ons perspectief - als end-to-end IT partner - samen na te denken over innovatieve oplossingen voor de publieke en de retailsector.

 

Dit event bleek de ideale 'voedingsbodem' te zijn voor mij als Innovation Manager bij AXI. Ik vertel u dan ook graag hoe we bij AXI via dit event innovatieve ideeën stimuleren om organisaties in de overheid en de retail te kunnen blijven inspireren.

 

Benieuwd? Lees dan volgend kort verslag van een zeer bevlogen dag.

Stefaan Vandist gaf het startschot

Na een kort welkomstwoord waarin ik mijn collega's uitdrukkelijk bedankte voor de tijd die ze hiervoor vrijmaakten, gaf ik het woord aan Stefaan Vandist, de keynote spreker die iedereen inspireerde met zijn pitch over innovatie en duurzaamheid in een circulaire maatschappij

 

Wie is Stefaan Vandist?

 

Stefaan Vandist werkte tien jaar als merkstrateeg bij Duval Guillaume. Daarna vond hij zijn weg naar het begeleiden van organisaties bij hun innovatiestrategie rond duurzaamheidsvraagstukken. Stefaan werkte mee aan de toekomstbestendigheid van organisaties zoals Gamma, Volvo Cars Nederland, Unizo, Stad Antwerpen, Metropoolregio Amsterdam, Groningen, Netwerk Brandweer en de Rotterdamse Politie.

Stefaan Vandist AXIVATION Summit 2021
Keynote Spreker

Stefaan Vandist

When digital meets sustainable

Main Stage
 

Na de keynote was het tijd om enkele mooie showcases te tonen, gepresenteerd door AXI experts. Aan de hand van boeiende en zeer uiteenlopende 30' min. break-out sessies werden innovatieve AXI oplossingen voor de retailsector en de publieke sector getoond aan elkaar.

 

Uit elke sessie werden de highlights gehaald en die presenteer ik u graag in de vorm van sneak previews. Ontdek ze hieronder voor elke sector apart.

 

Zin om de volledige sessie(s) te bekijken? Dat kan. Vul dit formulier in en ik bezorg u alle details.

 

Retail break-out sessies    Public break-out sessies

Innovaties voor de retail

In vier korte break-out sessies laten AXI experts u kennismaken met innovatieve AXI oplossingen voor de retail. 

1 Gerichte campagnes opzetten dankzij het Social Media Review Platform

 

Precies weten wat uw klanten over u ventileren in de diverse social media kanalen? Alle posts op Facebook, Instagram, Yelp en andere komen bij elkaar in één overzichtelijk dashboard zodat u snel gepaste actie kunt ondernemen op kritische reviews. Deze portal is onmisbaar voor de moderne retailer van deze tijd.

 

Spreker: Thomas Wouters & Eric Damstra

Externe video URL
Externe video URL

2 Schaalbare API's aanbieden via het AXI Retail Open Data Ecosysteem

 

Als retailer dient u snel te kunnen inspelen op een Unified Commerce strategie. Endless Aisle, Click & Collect, Ship from store, zijn processen die niet meer weg te denken zijn in het huidige retail landschap. Door het aanbieden van schaalbare API’s op de AXI Retail Cloud Suite wordt dit mogelijk. Ontdek AXI best practices en tips waarmee u innovaties substantieel kunt versnellen.

 

Spreker: Willem Bless en Thijs van Brink

3 Distributiecentra en retail shops efficiënter inzetten via dark stores

 

Een dark store is een distributiecentrum dat uitsluitend beschikt over voorraden voor online aankopen, gelokaliseerd op goed bereikbare bedrijfsterreinen. Ze maken het mogelijk om heel snel 'lokale' producten die online werden aangekocht uit te leveren aan de consument. 

 

Hoe kunt u hier op inspelen? Wat als u een deel van uw winkels transformeert naar een dark store? Een distributed order management systeem is daarbij een must.

 

Spreker: Fadhua El-Khannichi

Externe video URL
Externe video URL

4 De shopping experience verhogen dankzij slimme en AI-gestuurde shopping apps

 

Een shopping app die eens met een andere insteek is ontworpen. De golden nugget? Het gebruik van artificial intelligence om verschillende buying persona’s een andere ervaring te bieden. Leer hoe we de fanatieke thuiskok inspireren via slimme suggesties en de gewone consument alternatieven tonen bij recepten. Via slimme shopping apps kunt u als retailer uw cross- en upsell producten positioneren en uw assortiment up-to-date houden.

 

Spreker: Glenn Logtenberg

Innovaties voor de publieke sector

In vier korte break-out sessies laten AXI experts u kennismaken met innovatieve AXI oplossingen voor de overheid.

1 Meer inzicht verkrijgen dankzij AXI's data-driven apps

 

AXI helpt overheidsorganisaties om slagkrachtiger te zijn. Een schaalbaar data science platform vormt de basis om waardevolle data inzichten en voorspellende analyses te vertalen naar hun visie en strategie en om andere organisaties correct te kunnen informeren en te ondersteunen.

 

Wat als u uw meerjarenbegroting sneller een eenvoudiger kunt opmaken en beheren? Wat als u slim inzicht zou krijgen via een transparante cashflow forecasting tool? Het zijn maar enkele voorbeelden van data-driven apps voor beslissingnemers en medewerkers.

 

Spreker: Thomas Michem

Externe video URL
Externe video URL

2 Slimmere beslissingen nemen in dossiers dankzij predictive intelligence

 

Met het AXI Adaptive Case Management platform bieden we kenniswerkers uit de overheid een end-to-end oplossing aan om complexere dossiers en dynamische processen te beheren. Het digitale platform stroomlijnt de samenwerking en optimaliseert de dienstverlening naar burgers, bedrijven en andere stakeholders.

 

We werpen een blik op de toekomst van kennisgestuurd dossierbeheer dankzij de kracht van AI. Wanneer zal een dossier volledig afgewerkt zijn? Hoe kan de dienstverlening naar de burger verbeterd worden? In welke richting zal een concrete beslissing gaan en waarom? Dankzij deze voorspellingen kunnen kenniswerkers efficiënter werken én de juiste beslissingen nemen.

 

Spreker: Pedro Meuleman

3 Een Artificial Intelligence bot integreren in MS Teams

 

Door ‘het nieuwe normaal’ dient op afstand werken even efficiënt te verlopen als op kantoor en daarom is het M365 platform met o.a. Microsoft Teams voor velen een essentiële speler geworden. Hoog tijd dus om MS Teams nog slimmer te maken. 

 

Tijdens Microsoft Teams meetings met collega's of klanten wordt heel wat relevante informatie verzameld. Wat als we de inhoud van deze gesprekken efficiënter konden gaan inzetten? Via AI kan een intelligente bot 'meeluisteren' en automatisch samenvattingen maken op basis van speech recognition en vervolgens mailen naar de betrokkenen, actiepunten uitzetten door op zoek te gaan naar keywords zoals 'actiepunt' en dat vertalen in een to do-lijst voor alle deelnemers. 

 

Spreker: Klaas Lauwers en Dries Verdonckt

Externe video URL
Externe video URL

4 Ongecompliceerd en snel IoT projecten opzetten dankzij het MS Azure platform

 

IoT maakt organisaties slimmer. Toch blijft het een grote uitdaging om uit IoT en Smart Digital Twin-technologie data te halen die goede inzichten genereren uit bijvoorbeeld Smart Cities of Smart Ports. Via inspirerende use case tonen we aan dat een nieuwe IoT business case opzetten niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

Dankzij het gebruik van het schaalbaar Microsoft Azure cloudplatform kunnen eenvoudig alle IoT assets worden verbonden, bewaakt én perfect beheerd. Eén advies kunnen we alvast meegeven: begin klein en zonder grote risico’s.

 

Spreker: Ruben Delange

Tijd voor deep-dive workshops

Het format van deze workshop?

Elk multidisciplinair team van 5 of 6 medewerkers werd doorheen een ideathon - een niet-technische brainstormsessie - door mij begeleid om samen met de andere teamleden na te denken en oplossingen te bedenken rond challenges binnen vooropgestelde thema's:

 

De topics voor de retail waren:

 

 • Smart check-outs
 • Predictive & data-driven retail

 

De topics voor de publieke sector waren:

 

 • Nudging & citizen centricity
 • De anticiperende overheid
 • Data-gedreven beleidscycli

 

Een succesvol format dat ik binnen mijn rol als Innovation Manager bij AXI, zowel intern als in klanttrajecten inzet om out-of-the-box te denken en 'design thinking' te stimuleren.

  Design thinking stimuleren binnen uw organisatie?

   

  Heeft ook u interesse om binnen uw organisatie een deep-dive workshop te organiseren met AXI als moderator? Laat het dan zeker weten via onderstaand formulier.

  Sfeerbeelden

  Tot slot nog enkele foto-impressies die genomen werden tijdens de interactieve deep-dive workshops voor de publieke en de retailsector.

   Afbeelding
   AXIVATION summit 2021 sfeerbeeld 1
   Afbeelding
   AXIVATION summit 2021 sfeerbeeld 2
   Afbeelding
   AXIVATION summit 2021 sfeerbeeld 3
   Afbeelding
   AXIVATION summit 2021 sfeerbeeld 4
   Sebastiaan Mindreau AXIVATION Summit 2021
   AXI host

   Sebastiaan Mindreau

   Wat is de essentie van innovatie in één woord? Falen

    

   Of zoals Jordan Bernt Peterson, Canadees klinisch psycholoog, schrijver, cultuurcriticus en hoogleraar in de psychologie aan de Universiteit van Toronto het perfect verwoordt:

    

   'You need to know that the baseline is failure'

   Zin gekregen om met ons aan de slag te gaan? Neem dan zeker contact op met mij via onderstaand formulier.

    

   Geschreven door Sebastiaan Mindreau, Digital Innovation Manager bij AXI

   Stuur ons uw reactie

    

   Interesse om één of meerdere sessies volledig te bekijken? Heeft u een vraag of een opmerking? Wenst u zelf een in-house workshop te organiseren?