De O365 sessies waren een echte eyeopener

Modern Workplace
20 december 2019
Eind 2019 mochten we op locatie in Gent en in Willebroek heel wat geïnteresseerden verwelkomen op onze O365 informatiemiddag.

The full story

Op donderdag 10 oktober 2019 vond de eerste O365 informatiemiddag plaats in de Ghelamco Arena in Gent. Op donderdag 24 oktober 2019 was de setting bij AXI in Willebroek.  De aanwezigen kregen een stevig programma voorgeschoteld: de uitrol van de Office 365 omgeving, de gebruiksmogelijkheden van de Office 365 tools, het change management, de licentiemodellen en de uitwerking van een goed ontzorgingsplan. Beide events gingen kort na de middag van start met een hapje en een drankje. 

Getting started with Office 365: walking you through it

Sebastiaan Mindreau, Office 365 Expert, beet de spits af met zijn sessie over de basis van O365. Hij benadrukte dat de implementatie van de tool er niet magischerwijs voor zal zorgen dat alle problemen van de baan zijn. Dat is ‘wishful thinking’, zoals Sebastiaan het omschrijft. Het begint allemaal met een goed voorbereide analyse van de huidige situatie versus de gewenste situatie, rekening houdend met allerhande zaken zoals security, governance, SSO en GDPR.

Getting the most out of Office 365

Vervolgens was het de beurt aan onze Employee Productivity Lead Strategist, Dries Verdonckt. Hij legde de focus op het optimaal benutten van de O365 licentie. Meestal gebeurt een integratie van de basiscomponenten zoals Exchange, SharePoint en OneDrive, maar worden alle andere mogelijkheden vergeten. Dries wierp zijn licht op de diverse interactieve apps zoals Microsoft Teams, PowerApps en Flow. Dit zijn verschillende componenten binnen het O365 platform, vaak reeds inbegrepen in de licentie, die het werk van de eindgebruiker een pak eenvoudiger en efficiënter kunnen maken. 

Making a smooth transition to Office 365

Hoe je een ‘smooth switch’ maakt naar O365 werd daarna uit de doeken gedaan door Carlo Usala, Business Developer Public Cloud. Hij legde de nadruk op een goede migratiestrategie waarbij je niet alleen rekening dient te houden met de IT-technische kant van de migratie, maar evenzeer met de mening en behoeftes van de business en dus de eindgebruiker. In the end is het net dat aspect waar alles om draait; namelijk de eindgebruiker ontlasten. Carlo sloot af met het overlopen van enkele belangrijke voordelen van een goede Service Level Agreement om op een efficiënte manier van continue ondersteuning na de migratie te kunnen genieten.

Choosing the right Office 365 plan

Voorafgaand aan het afsluitende netwerkmoment met alweer een hapje en drankje, zorgde licentiespecialist Ellen Van Aken, voor een heldere kijk op het O365 licentiebeleid. Onder het motto ‘op elk potje past een dekseltje', overliep Ellen de licentiemogelijkheden en de kostprijs ervan om duidelijk te maken dat elke organisatie baat heeft bij een op maat gemaakt O365 plan. Denk hierbij aan kleine of grote bedrijven, vaste of tijdelijke medewerkers, etc ...

Niet alleen de presentaties, maar ook de kans om met elkaar te kunnen netwerken en vooral ervaringen te kunnen uitwisselen, maakte beide informatiemiddagen tot interessante en aangename contactmomenten. 

Meer weten?

Contacteer ons voor vragen of voor meer informatie.

Isalien Van Laere