AXIVATION contest - Meet team Mittalics

AXIVATION 2019
11 juni 2019
Maak kennis met dit team én met de case die ze op 13 september 2019 zullen tonen tijdens de AXIvation 2019 contest: Is een lambda architectuur de oplossing voor staalreus ARCELOR MITTAL?

Team Mittalics

Het project

Als team Mittallics, een samensmelting tussen de staalreus Arcelor Mittal en het analytics-/Microsoftteam van LoQutus, gaan we voor de Axivation challenge een lambda architectuur case onderzoeken en uitwerken. Deze customer case is in samenwerking met Arcelor Mittal, een klant van LoQutus.
Arcelor Mittal, deel van de Arcelor Mittal group, is een wereldspeler in productie van staalproducten met Belgische vestigingen in Gent, Luik, Geel en Genk. LoQutus heeft met het Analytics- en Microsoftteam al enkele projecten uitgevoerd samen met de IT-afdeling van Arcelor Mittal in Gent.
Het proces van order naar levering kent binnen Arcelor verschillende fasen en statussen die via een SAP-systeem worden bijgehouden. Om haar klanten nog beter van informatie te voorzien zou Arcelor graag deze meldingen en updates real-time naar haar klanten willen voorzien. Tegelijk willen ze hierbij aantonen dat ze de verschillende interne systemen (zoals back-office applicaties) van deze informatie kunnen voeden op basis van 1 zelfde bron event. Dit kan potentieel het risico van desynchonisatie van de verschillende databases verminderen.
Met de axivation case willen we nagaan of een Lambda architectuur hierop een antwoord kan bieden. Een lambda architectuur is een architectuur voor het verwerken van grote hoeveelheden data dat hierbij zowel gebruik maakt van Batchverwerking als van real-time verwerkingsmethoden.

 

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Lambda_architecture#/media/File:Diagram_of_Lambda_Architecture_(generic).png

 

Het team

Het team bestaat uit een samenwerking tussen mensen uit het LoQutus analytics- en Microsoftteam en iemand van Arcelor.

  • Steven De Clerq: Application Architect bij Arcelor Mittal is de trekker langs de kant van de klant. Hij kent de business en huidig applicatie landschap.
  • Kenneth Van Coppenolle: Full stack Microsoft developer met een specialisatie in front-end ontwikkeling.
  • Pieter-Jan Serlet: Data engineer binnen het Analytics team
  • Tom De Roover: Data architect binnen het Analytics team
  • Thomas D'Hauwe: Data engineer/ data architect binnen het Analytics team