AXI aanwezig op techniekmanifestatie Game On regio Breda

Jobs
MVO
22 mei 2019
Als één van de grotere IT bedrijven in Breda was AXI aanwezig op techniekmanifestatie Game On regio Breda op maandag 20 en dinsdag 21 mei 2019.

Stel je eens voor dat ruim 1300 leerlingen tech-proeven doen bij 40 verschillende bedrijven. Het gebeurde op maandag 20 en dinsdag 21 mei 2019 tijdens techniekmanifestatie Game On regio Breda. Op verschillende stands konden de scholieren programmeren met gebruik van augmented reality, een storing verhelpen en een brandje blussen.

Grote uitdaging voor bedrijven

Alle deelnemende bedrijven hebben één uitdaging gemeen: het vinden van goed geschoold technisch personeel. Nu, maar ook de komende jaren hebben we in de sector veel meer mensen nodig die een technische en/of informatica opleiding hebben gevolgd. Alleen weten jongeren in de leeftijd van 12-15 jaar (klas 1/2 van VMBO, HAVO en VWO) van het middelbaar onderwijs niet goed welke technische en informatica beroepen er zijn en wat bij hen past. Toch moeten ze nu reeds kiezen welke verdieping ze binnen hun studie willen maken. Het is dan ook ideaal dat ze zich op zo'n dag in 2 uur tijd bij 40 verschillende bedrijven kunnen oriënteren.

AXI tech stand

AXI was ook van de partij. Als één van de grotere IT bedrijven in Breda vonden wij het belangrijk om ons steentje bij te dragen. Niet alleen om de jongeren te enthousiasmeren voor informatietechnologie, maar ook om duidelijk te maken dat er in West-Brabant ook een mooi IT bedrijf bij het NAC stadion gevestigd is, waar het leuk werken is (en je niet altijd naar het Noorden hoeft te reizen om een leuke baan te vinden).

Op de AXI stand lieten we leerlingen de mogelijkheden van het IBM IOT cloudplatform zien, middels een voetbaltafel vol met sensoren aangesloten op een Raspberry Pi.

De twee dagen waren erg goed georganiseerd. Het vraagt nog al wat om ca. 600 jongeren in verschillende rondes langs stands op 5 verschillende pleinen in een kort tijdbestek te loodsen. Vanuit de organisatie werd gezorgd voor goede begeleiders. Bij de AXI stand werden groepjes van gemiddeld 4-6 leerlingen per keer opgevangen, waarbij er werd gestart met een korte uitleg van gebruikte hulpmiddelen en technologie. Technologie die je voor een bedrag van nog geen 50 Euro ook in je eigen thuis/schoolsituatie zou kunnen realiseren. Zo toonde één van onze collega's via zijn smartphone hoe dezelfde technologie bij hem thuis toegang geeft tot verlichting, deuren, etc. Voor veel jongeren (en docenten) was het een leerpunt dat niet alleen data in de Cloud wordt opgeslagen maar dat ook applicaties van de Cloud gebruik maken.

Mooi initiatief

Alleen maar enthousiaste AXI collega's na twee dagen techniekmanifestatie en heel veel animo op onze stand. Ook de organisatie mag tevreden zijn over het resultaat.
Dankzij de nauwe samenwerking tussen FME, ondernemers, onderwijs en overheid is er echt iets fantastisch neergezet.

Dick van Veen
Sector Manager bij AXI